طرز تهیه آش گوجه سبز
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه آش گوجه سبز خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
آش جزو غذاهای پرطرفدار ایرانی است که بسیار متنوع هستند مانند آش رشته،آش شله قلمکار،آش ترخینه و ….یکی از آش هایی که طعم متفاوتی دارد و با رسیدن فصل بهار و امدن میوه خوشمزه گوجه سبز می توانید درست کنید آش گوجه سبز خوشمزه و لذیذ است که ما به دو روش متفاوت ان را اموزش داده ایم.
روش اول: آش گوجه سبز بدون گوشت
مواد لازم
۵۰۰ گرم گوجه سبز (حدود ۲ پیمانه)
۱ پیمانه سبزی آش خرد شده (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج)
۱/۲ پیمانه برنج نیم دانه
۱/۴ پیمانه لپه
۱ عدد پیاز متوسط (نگینی خرد شده)
۲ قاشق غذاخوری نعناع خشک
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
آب به مقدار کافی
طرز تهیه
مرحله اول: گوجه سبزها را بشویید میتوانید آنها را به صورت درسته یا کمی خرد شده استفاده کنید و لپه و برنج را از قبل به مدت حداقل ۲ ساعت در آب ولرم خیس کنید.
مرحله دوم: در یک قابلمه مناسب، مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط گرم کنید. پیاز خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و طلایی شود.
مرحله سوم: کمی زردچوبه به پیاز اضافه کنید و یک دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر آن بلند شود و لپه و برنج خیس خورده را آبکش کنید و به قابلمه اضافه کنید. چند دقیقه تفت دهید.
مرحله چهارم: به مقدار کافی آب به قابلمه اضافه کنید به طوری که روی مواد را بگیرد و اجازه دهید تا بجوشد. سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا لپه و برنج نیمپز شوند.
مرحله پنجم: سبزی آش خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. اجازه دهید سبزیها نیز بپزند سپس گوجه سبزهای آماده شده را به آش اضافه کنید. نمک و فلفل سیاه را به مقدار لازم بریزید. اجازه دهید آش با حرارت ملایم بپزد تا گوجه سبزها نرم شوند و طعم آنها به آش منتقل شود.
مرحله ششم: در یک تابه کوچک، کمی روغن بریزید و روی حرارت ملایم گرم کنید. نعناع خشک را اضافه کنید و حدود ۳۰ ثانیه تفت دهید تا عطر آن بلند شود. مراقب باشید نعناع نسوزد.
مرحله هفتم: آش گوجه سبز را در ظرف مورد نظر بریزید و با نعناع داغ تزئین کنید. میتوانید در صورت تمایل از پیاز داغ نیز برای تزئین استفاده کنید.
روش دوم: آش گوجه سبز با گوشت
مواد لازم
۲۵۰ گرم گوشت گوسفندی
۵۰۰ گرم گوجه سبز
۱ پیمانه سبزی آش خرد شده (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج)
۱/۲ پیمانه برنج نیم دانه
۱/۴ پیمانه لپه
۱ عدد پیاز متوسط
۲ قاشق غذاخوری نعناع خشک
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
آب به مقدار کافی
طرز تهیه
مرحله اول: در یک قابلمه مناسب، مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط گرم کنید. تکههای گوشت را اضافه کنید و از همه طرف تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند. سپس پیاز خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و طلایی شود.
مرحله دوم: کمی زردچوبه و فلفل سیاه به گوشت و پیاز اضافه کنید و تفت دهید. به مقدار کافی آب اضافه کنید تا روی گوشت را بگیرد. حرارت را کم کنید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت به مدت ۱ تا ۱٫۵ ساعت بپزد تا کاملاً نرم شود. در صورت نیاز، در حین پخت کف روی آب را بگیرید.
مرحله سوم: گوجه سبزها را بشویید و هستههای آنها را جدا کنید. میتوانید آنها را به صورت درسته یا کمی خرد شده استفاده کنید.
مرحله چهارم: لپه و برنج را از قبل به مدت حداقل ۲ ساعت در آب ولرم خیس کنید و بعد از پختن گوشت، لپه و برنج خیس خورده را آبکش کنید و به قابلمه اضافه کنید. مقداری آب جوش اضافه کنید به طوری که روی مواد را بگیرد. اجازه دهید تا بجوشد، سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا لپه و برنج نیمپز شوند.
مرحله پنجم: سبزی آش خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. اجازه دهید سبزیها نیز بپزند و نرم شوند در ادامه گوجه سبزهای آماده شده را به آش اضافه کنید. نمک را به مقدار لازم بریزید. اجازه دهید آش با حرارت ملایم بپزد تا گوجه سبزها نرم شوند و طعم آنها به آش منتقل شود.
مرحله ششم: در یک تابه کوچک، کمی روغن بریزید و روی حرارت ملایم گرم کنید. نعناع خشک را اضافه کنید و حدود ۳۰ ثانیه تفت دهید تا عطر آن بلند شود. مراقب باشید نعناع نسوزد.
مرحله هفتم: آش گوجه سبز با گوشت را در ظرف مورد نظر بریزید و با نعناع داغ تزئین کنید. میتوانید در صورت تمایل از پیاز داغ نیز برای تزئین استفاده کنید.