طرز تهیه آلبالو پلو
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه آلبالو پلو ، یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین غذاهای محبوب کشورمان را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
آلبالو پلو یکی از غذاهای رسمی ما ایرانیها است که بسیار خوشمزه، خوش طعم و رنگ و مقوی است. این غذا بیشتر در فصل تابستان مورد استقبال قرار میگیرد که فصل آلبالو است و کسی که طرز تهیه آلبالو پلو را بلد باشد هیچ تعللی در پخت آن نمیکند زیرا طعم این غذا بی نظیر است.
همینطور میتوانید در فصل تابستان که آلبالو تهیه کردید آن را در فریزر قرار دهید و آنها را فریز کنید و هر موقع که هوس کردید این غذای لذیذ را بپزید و از آن لذت ببرید. طرز تهیه آلبالو پلو ساده است و به راحتی میتوانید آن را تهیه کنید. در ادامه همراه تاپ کوکینگ باشید تا با طرز تهیه آلبالو پلو آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه آلبالو پلو
- پیاز ۱ عدد
- برنج ۴ پیمانه
- شکر ۲۰۰ گرم
- آلبالوی تازه ۵۰۰ گرم
- روغن مایع به اندازه کافی
- گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
- نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
طرز تهیه آلبالو پلو
۱- ابتدا آلبالو ها را تمیز می شوییم و هسته های آن ها بیرون می آوریم و در قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا کمی غلیظ شود و بعد شکر را به آن می افزاییم و صبر می کنیم تا ۱۰ دقیقه بجوشد و بعد از روی حرارت بر می داریم و از یک صافی آلبالو ها را رد می کنیم و آب آن را مجددا می گذاریم روی حرارت تا غلیظ تر شود و برای شربت از آن استفاده کنیم.
۲- سپس پیاز را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و رنده ریز می کنیم و آب آن را خوب می گیریم و به گوشت چرخ کرده می افزاییم و کمی نمک،فلفل سیاه و زردچوبه روی گوشت و پیاز می ریزیم و خوب آن ها را ورز می دهیم تا ادویه ها به خورد گوشت برود و کمی از مواد گوشت بر می داریم و بشکل کوفته قلقلی به آن شکل می دهیم (شبیه یک دایره) تمام مواد را به همین صورت آماده می کنیم.
۳- تابه ای را روی حرارت می گذاریم و کمی روغن داخل آن می ریزیم تا داغ شود و کوفته ها را در آن قرار می دهیم تا سرخ شوند.کوفته ها را در روغن می چرخانیم تا همه طرف آن ها سرخ شود. پس از سرخ شدن کوفته ها آن ها را کنار می گذاریم.
۴- برنج را آبکش می کنیم و کمی آب سرد روی ان می گیریم. قابلمه را روی حرارت می گذاریم و کف آن روغن می ریزیم و اگر تمایل داشتید کف آن نان لواش یا سیب زمینی حلقه شده یا هر چیز دیگری برای ته دیگ می چینیم و کمی از برنج را کف قابلمه می ریزیم و کمی از کوفته ها و آلبالو رری ان می ریزیم و مجددا لایه بعدی برنج و کوفه و آلبالو می ریزیم تا موادمان تمام شود و نصف لیوان از شربت آلبالو و ۱ قاشق غذاخوری روغن روی برنج می ریزیم.
۵- درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را ابتدا زیاد می کنیم تا داخل قابلمه بخار بپیچد و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا آلبالو پلو پخته شود. آلبالو پلو آماده شده را در دیس می کشیم و با آلبالو و کوفته آن را تزئین می کنیم.
نکته
اگر به ترکیب گوشت چرخ شده و آلبالو تمایل ندارید می توانید به جای آن از مرغ پخته شده و ریش ریش شده استفاده کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- طرز تهیه مانتی غذای محبوب و سنتی ترکیه | Manti
- طرز تهیه چکدرمه ، غذای مشهور و لذیذ ترکمنی
- طرز تهیه کلم پلو شیرازی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی ، غذایی مقوی و خوشمزه
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه یخنی گوشت ، خورشت لذیذ درگزی
- یخنی مرغ ، غذای اصیل و خوشمزه درگزی