طرز تهیه ته چین گوشت

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه ته چین گوشت خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

ته چین یکی از غذاهای پرطرفدار ایرانی است که با مرغ یا گوشت درست می شود و گزینه مناسبی برای مهمانی ها است اگر نکات ان به خوبی رعایت شود در ادامه با دو دستور پخت برای ته چین گوشت همراه ما باشید.

طرز تهیه ته چین گوشت
طرز تهیه ته چین گوشت

مواد لازم

  • ۵۰۰ گرم گوشت گوسفندی یا گوساله
  • ۱ عدد پیاز بزرگ
  • ۵ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
  • ۵ قاشق غذاخوری روغن
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار دلخواه
  • ۳ پیمانه برنج
  • ۴۰۰ گرم ماست چکیده
  • ۳ عدد تخم مرغ
  • ۱۰۰ گرم کره
  • نمک به مقدار دلخواه
  • ۱۰۰ گرم زرشک
  • ۵۰ گرم خلال بادام
  • ۵۰ گرم خلال پسته
  • پیاز داغ به مقدار دلخواه

طرز تهیه

مرحله اول: گوشت را به تکه‌های کوچک قیمه ای خرد کنید و پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.

مرحله دوم: گوشت را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد سپس زعفران دم کرده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به گوشت اضافه کرده و اجازه دهید گوشت به طور کامل پخته شود.

مرحله سوم: برنج را از قبل به مدت حداقل ۲ ساعت خیس کنید و در قابلمه اب را روی حرارت قرار داده و نمک بریزید وقتی جوش امد برنج را اضافه کنید کمی خام تر برنج را ابکش کنید.

مرحله چهارم: ماست، تخم مرغ، زعفران دم کرده و نمک را با همزن دستی خوب مخلوط کنید تا یکدست شود و برنج آبکش شده را به مخلوط ماست اضافه کرده و با دست مخلوط کنید.

مرحله پنجم: کف ظرف پیرکس یا قابلمه را کمی روغن چرب کنید و یک لایه برنج را کف ظرف بریزید و کمی فشار دهید و یک لایه گوشت پخته شده را روی برنج بریزید.

مرحله ششم: زرشک، خلال بادام و خلال پسته را روی گوشت بپاشید و این مراحل را تا تمام شدن مواد تکرار کنید و لایه آخر را برنج قرار دهید و روی لایه آخر برنج، کره را به صورت تکه‌های کوچک قرار دهید.

مرحله هفتم: ظرف را در فر از پیش گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت حدود ۱ ساعت قرار دهید تا ته چین طلایی و پخته شود.

ته چین گوشت و بادمجان

طرز تهیه ته چین گوشت
طرز تهیه ته چین گوشت

مواد لازم

  • ۵۰۰ گرم گوشت گوسفندی یا گوساله
  • ۱ عدد پیاز بزرگ
  • ۵ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ
  • ۵ قاشق غذاخوری روغن
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار دلخواه
  • ۲ عدد بادمجان متوسط
  • ۳ پیمانه برنج
  • ۴۰۰ گرم ماست چکیده
  • ۳ عدد تخم مرغ
  • ۱۰۰ گرم کره
  • نمک به مقدار دلخواه
  • ۱۰۰ گرم زرشک
  • ۵۰ گرم خلال بادام
  • ۵۰ گرم خلال پسته
  • پیاز داغ به مقدار دلخواه

طرز تهیه

مرحله اول: گوشت را به تکه‌های کوچک قیمه ای خرد کنید و پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود سپس گوشت را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.

مرحله دوم: زعفران دم کرده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به گوشت اضافه کرده و اجازه دهید گوشت به طور کامل پخته شود.

مرحله سوم: بادمجان‌ها را پوست گرفته و به صورت حلقه‌ای یا مکعبی خرد کنید و بادمجان‌ها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.

مرحله چهارم: برنج را از قبل به مدت حداقل ۲ ساعت خیس کنید سپس برنج را کمی خام تر ابکش کنید.

مرحله پنجم: ماست، تخم مرغ، زعفران دم کرده و نمک را با همزن دستی خوب مخلوط کنید تا یکدست شود.

مرحله ششم: برنج آبکش شده را به مخلوط ماست اضافه کرده و با دست مخلوط کنید وکف ظرف پیرکس یا قابلمه را کمی روغن چرب کنید و یک لایه برنج را کف ظرف بریزید و کمی فشار دهید سپس یک لایه بادمجان سرخ شده را روی برنج بریزید.

مرحله هفتم: یک لایه گوشت پخته شده را روی بادمجان‌ها بریزید و زرشک، خلال بادام و خلال پسته را روی گوشت بپاشید و این مراحل را تا تمام شدن مواد تکرار کنید و لایه آخر را برنج قرار دهید و روی لایه آخر برنج، کره را به صورت تکه‌های کوچک قرار دهید.

مرحله هشتم: ظرف را در فر از پیش گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت حدود ۱ ساعت قرار دهید تا ته چین طلایی و پخته شود.

نکات تکمیلی

  1. برای ته چین مجلسی، از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید.
  2. برای یک ته چین خوش طعم، از ماست چکیده استفاده کنید.
  3. برای تزیین ته چین می‌توانید از پیاز داغ و زعفران استفاده کنید.
  4. برای دم کشیدن بهتر ته چین، می‌توانید روی آن فویل آلومینیومی بکشید.
  5. اگر دوست دارید ته چین شما طعم دارچین داشته باشد، می‌توانید کمی دارچین به مواد میانی اضافه کنید.