طرز تهیه ترشی انبه
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه ترشی انبه خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
ترشی انبه هندی یکی از ترشی های خوشمزه و پرطرفدار در جنوب ایران و کشورهای هندوستان و پاکستان است. این ترشی با طعم ترش و تند خود، می تواند به عنوان یک چاشنی لذیذ در کنار غذاهای مختلف سرو شود.
در اینجا ۵ روش مختلف برای تهیه ترشی انبه هندی به شما آموزش می دهم
روش اول
مواد لازم
- انبه کال ۱ کیلوگرم
- فلفل سبز تند ۲۰۰ گرم
- سیر ۱۰ حبه
- زنجبیل ۱ تکه کوچک
- زردچوبه ۱ قاشق غذاخوری
- سیاه دانه ۱ قاشق غذاخوری
- تخم گشنیز ۱ قاشق غذاخوری
- زیره سبز ۱ قاشق غذاخوری
- گل میخک ۵ عدد به دلخواه
- دارچین ۱ تکه کوچک
- فلفل سیاه ۱ قاشق چای خوری
- نمک به مقدار لازم
- سرکه به مقدار لازم
- روغن مایع به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: انبه ها را خوب بشویید و پوست آنها را بگیرید سپس انبه ها را به قطعات دلخواه خرد کنید.
مرحله دوم: فلفل سبزها را نیز بشویید و به صورت حلقه ای خرد کنید در ادامه سیر و زنجبیل را پوست بگیرید و به صورت ریز خرد کنید.
مرحله سوم: در یک تابه روغن مایع بریزید و روی حرارت ملایم گرم کنید.زردچوبه، زیره سبز، گل میخک و سیاه دانه و تخم گشنیز و دارچین را به روغن اضافه کنید و به مدت چند دقیقه تفت دهید تا عطر آنها آزاد شود.
مرحله چهارم: سیر و زنجبیل را به ادویه ها اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا کمی نرم شوند.
مرحله پنجم: انبه های خرد شده و فلفل سبزها را به مخلوط ادویه ها اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید. حالا نمک و سرکه را به تدریج به مخلوط اضافه کنید و به هم بزنید تا طعم آن تنظیم شود.
مرحله ششم: حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا ترشی به مدت ۱ تا ۲ ساعت بجوشد و جا بیفتد. ترشی آماده شده را از روی حرارت بردارید و در شیشه های استریل شده بریزید و در جای خنک و دور از نور خورشید نگهداری کنید.
روش دوم
مواد لازم
- انبه کال ۱ کیلوگرم
- فلفل سبز تند ۲۰۰ گرم
- سیر ۱۰ حبه
- زنجبیل ۱ تکه کوچک
- زردچوبه ۱ قاشق غذاخوری
- سیاه دانه ۱ قاشق غذاخوری
- تخم گشنیز ۱ قاشق غذاخوری
- زیره سبز ۱ قاشق غذاخوری
- گل میخک ۵ عدد به دلخواه
- دارچین ۱ تکه کوچک
- فلفل سیاه ۱ قاشق چای خوری
- نمک به مقدار لازم
- سرکه به مقدار لازم
- روغن مایع به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: انبه ها را خوب بشویید و پوست آنها را بگیرید.و به قطعات دلخواه خرد کنید.
مرحله دوم: فلفل سبزها را نیز بشویید و به صورت حلقه ای خرد کنید. سپس سیر و زنجبیل را پوست بگیرید و به صورت ریز رنده کنید.
مرحله سوم: در یک شیشه استریل شده، انبه های خرد شده، فلفل سبزها، سیر رنده شده و زنجبیل رنده شده را بریزید.
مرحله چهارم: در یک ظرف جداگانه، زردچوبه، زیره سبز، گل میخک، دارچین، سیاه دانه، تخم گشنیز و فلفل سیاه و نمک را با هم مخلوط کنید و ادویه ها را به شیشه ترشی اضافه کنید.
مرحله پنجم: سرکه را به اندازه ای به شیشه اضافه کنید تا تمام مواد غوطه ور شوند. در شیشه را محکم ببندید و به مدت ۲ تا ۳ هفته در دمای اتاق قرار دهید تا ترشی جا بیفتد.
روش سوم: ترشی انبه جنوبی
ترشی انبه یکی از چاشنیهای محبوب در جنوب ایران است که طعمی ترش و ملس دارد و در کنار غذاهای مختلف سرو میشود. برای تهیه این ترشی خوشمزه روشهای مختلفی وجود دارد، اما در اینجا یک دستور ساده و پرمخاطب را به شما آموزش میدهیم
مواد لازم
- انبه کال ۱ کیلوگرم
- فلفل دلمه رنگی خرد شده ۱ پیمانه
- سیر ۱۰ حبه
- سرکه ۲ لیوان
- آب ۱ لیوان
- روغن مایع نصف لیوان
- نمک ۲ قاشق غذاخوری
- تخم گشنیز ۱ قاشق غذاخوری
- سیاه دانه ۱ قاشق غذاخوری
- پاپریکا ۱ قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
- زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
- زیره ۱ قاشق چایخوری
- پودر گل محمدی ۱ قاشق چایخوری
- فلفل قرمز به مقدار دلخواه (اختیاری)
طرز تهیه
مرحله اول: انبهها را خوب بشویید و پوست آنها را بگیرید. سپس انبهها را به تکههای دلخواه خرد کنید.
مرحله دوم: در یک قابلمه کمی روغن بریزید و زیره، تخم گشنیز، سیاه دانه را کمی تفت دهید سپس فلفل دلمه و سیر را خلالی خرد کنید و درون قابلمه بریزید و کمی تفت دهید حالا پودر گل محمدی، فلفل سیاه، پاپریکا و زردچوبه،را اضافه کرده و دوباره تفت دهید
مرحله سوم: حالا رب را به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید خامی ان گرفته شود و پس از تغییر رنگ دادن سرکه، آب و نمک را با هم مخلوط کنید و به مواد اضافه کنید
مرحله چهارم: پس از جوش آمدن مخلوط، تکههای انبه را به آن اضافه کنید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بجوشانید.در صورت تمایل میتوانید در این مرحله فلفل قرمز را نیز به ترشی اضافه کنید.
مرحله چهارم: پس از پخت، شعله را خاموش کنید و اجازه دهید ترشی به طور کامل خنک شود.ترشی انبه را در شیشههای تمیز و استریل شده بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
ترشی انبه با روغن زیتون
اگر تمایل دارید ترشی انبه سالم تری داشته باشید به مواد لازم بالا احتیاج دارید و طرز تهیه ان نیز مانند بالا است فقط به جای روغن مایع از نصف لیوان روغن زیتون استفاده کنید.
ترشی انبه زعفرانی
برای تهیه این مدل ترشی به مواد لازم بالا احتیاج دارید فقط کافی است مراحل بالا را طی کنید و هنگام اضافه کردن ادویه ۱۰ قاشق زعفران دم کرده به مواد اضافه کنید.
نکات تکمیلی
۱- برای اینکه ترشی شما تندتر شود، می توانید از فلفل سبز تند بیشتری استفاده کنید.
۲- همچنین می توانید از ادویه های دیگری مانند پودر تخم گشنیز، پودر فلفل قرمز و پودر هل و پودر سیر نیز در تهیه این ترشی استفاده کنید.
۳- برای اینکه ترشی شما رنگ تیره تری داشته باشد، می توانید از ۱ قاشق غذاخوری رب انار نیز در آن استفاده کنید.
۴- بعد از باز کردن شیشه ترشی، آن را حتماً در یخچال نگهداری کنید.