طرز تهیه ترشی خرفه

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه ترشی خرفه خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید

ترشی خرفه یکی از ترشی‌های خوشمزه و پرطرفدار است که به دلیل طعم ملایم و سبکی که دارد، برای افراد مبتلا به درد معده و سردرد مفید است. همچنین، این ترشی خواص زیادی دارد، از جمله تصفیه خون،کاهش حرارت خون و کبد و معده،رفع عطش،افزایش ادرار،تنظیم قاعدگی،رفع بیخوابی،معالجه اخلاط خونی،سرفه‌های طولانی و .. در ادامه به طرز تهیه ترشی خرفه خوشمزه به ۷ روش مختلف می پردازیم.

روش اول: ترشی خرفه ساده

طرز تهیه ترشی خرفه
طرز تهیه ترشی خرفه

مواد لازم

  • خرفه: ۱ کیلوگرم
  • سرکه: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم
  • سیر: ۱ بوته
  • فلفل سبز تند: ۲ عدد (اختیاری)

طرز تهیه

مرحله اول: خرفه را پاک کرده و خوب بشویید. سپس، آن را به اندازه‌های دلخواه خرد کنید حالا سیر را رنده کنید و در یک قابلمه مناسب، سرکه را روی حرارت ملایم بجوشانید.

مرحله دوم: خرفه خرد شده، سیر رنده شده، نمک و فلفل سبز (در صورت تمایل) را به سرکه اضافه کنید.

مرحله سوم: مخلوط را به جوش برسانید، سپس از روی حرارت بردارید و ترشی را در شیشه‌های تمیز و استریل شده بریزید.

مرحله چهارم: درب شیشه‌ها را محکم ببندید و در جای خنک و دور از نور خورشید نگهداری کنید.

روش دوم: ترشی خرفه با هویج

طرز تهیه ترشی خرفه
طرز تهیه ترشی خرفه

ترشی خرفه با هویج یکی از انواع ترشی‌های خوشمزه و پرطرفدار است که به دلیل طعم و مزه منحصر به فردی که دارد، مورد علاقه بسیاری از افراد است. این ترشی نه تنها طعم فوق‌العاده‌ای دارد، بلکه خواص زیادی نیز برای سلامتی دارد.

مواد لازم

  • خرفه: ۵۰۰ گرم
  • هویج: ۵۰۰ گرم
  • سرکه: به مقدار لازم
  • آب: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم
  • نعنا خشک: ۱ قاشق غذاخوری
  • گلپر: ۱ قاشق مرباخوری
  • فلفل سبز تند: ۲ عدد (اختیاری)
  • سیر: ۴ حبه

طرز تهیه

مرحله اول: خرفه را پاک کرده و به خوبی بشویید. سپس، آن را به اندازه‌های دلخواه خرد کنید سپس هویج را پوست کنده و به صورت خلالی یا رنده شده درشت خرد کنید و سیر را رنده کنید.

مرحله دوم: در یک قابلمه مناسب، آب و سرکه را به نسبت مساوی مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید حالا خرفه خرد شده، هویج خرد شده، سیر رنده شده، نمک، نعنا خشک، گلپر و فلفل سبز تند (در صورت تمایل) را به مخلوط سرکه و آب در حال جوش اضافه کنید.

مرحله سوم: صبر کنید تا مواد به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بجوشند سپس از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا ترشی خنک شود.

مرحله چهارم: ترشی را در شیشه‌های تمیز و استریل شده بریزید و درب شیشه‌ها را محکم ببندید و در جای خنک و دور از نور خورشید نگهداری کنید.

روش سوم: ترشی خرفه با گوجه فرنگی رنده شده

طرز تهیه ترشی خرفه
طرز تهیه ترشی خرفه

مواد لازم

  • خرفه: ۵۰۰ گرم
  • گوجه فرنگی: ۵۰۰ گرم
  • سرکه: به مقدار لازم
  • آب: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم
  • نعنا خشک: ۱ قاشق غذاخوری
  • گلپر: ۱ قاشق مرباخوری
  • فلفل سبز تند: ۲ عدد (اختیاری)
  • سیر: ۴ حبه

طرز تهیه

مرحله اول: خرفه را پاک کرده و به خوبی بشویید. سپس، آن را به اندازه‌های دلخواه خرد کنید سپس گوجه فرنگی‌ها و سیر را شسته و رنده کنید.

مرحله دوم: در یک قابلمه مناسب، آب و سرکه را به نسبت مساوی مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید.

مرحله سوم: خرفه خرد شده، گوجه فرنگی رنده شده، سیر رنده شده، نمک، نعنا خشک، گلپر و فلفل سبز تند (در صورت تمایل) را به مخلوط سرکه و آب در حال جوش اضافه کنید سپس صبر کنید تا مواد به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بجوشند.

مرحله چهارم: مواد را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا ترشی خنک شود سپس ترشی را در شیشه‌های تمیز و استریل شده بریزید و درب شیشه‌ها را محکم ببندید و در جای خنک و دور از نور خورشید نگهداری کنید.

روش چهارم: ترشی خرفه با گوجه فرنگی حلقه‌ای

مواد لازم

  • خرفه: ۵۰۰ گرم
  • گوجه فرنگی: ۵۰۰ گرم
  • سرکه: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم
  • نعنا خشک: ۱ قاشق غذاخوری
  • گلپر: ۱ قاشق مرباخوری
  • فلفل سبز تند: ۲ عدد (اختیاری)
  • سیر: ۴ حبه

طرز تهیه

مرحله اول: خرفه را پاک کرده و به خوبی بشویید. سپس، آن را به اندازه‌های دلخواه خرد کنید و گوجه فرنگی‌ها را شسته و به صورت حلقه‌ای خرد کنید و سیر را رنده کنید.

مرحله دوم: در ظرفی مناسب، سرکه، نمک، نعنا خشک، گلپر و فلفل سبز تند (در صورت تمایل) را با هم مخلوط کنید و خرفه خرد شده، گوجه فرنگی حلقه‌ای شده و سیر رنده شده را به مخلوط سرکه و ادویه اضافه کنید.

مرحله سوم: مواد را به خوبی مخلوط کنید تا به طور یکنواخت به هم آغشته شوند و ترشی را در شیشه‌های تمیز و استریل شده بریزید.

مرحله چهارم: درب شیشه‌ها را محکم ببندید و در جای خنک و دور از نور خورشید نگهداری کنید.

روش پنجم: ترشی خرفه با بادمجان کبابی

مواد لازم

  • خرفه: ۵۰۰ گرم
  • بادمجان: ۳ عدد
  • سرکه: به مقدار لازم
  • آب: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم
  • نعنا خشک: ۱ قاشق غذاخوری
  • گلپر: ۱ قاشق مرباخوری
  • فلفل سبز تند: ۲ عدد (اختیاری)
  • سیر: ۴ حبه

طرز تهیه

مرحله اول: خرفه را پاک کرده و به خوبی بشویید. سپس، آن را به اندازه‌های دلخواه خرد کنید بادمجان‌ها را شسته و روی اجاق گاز یا منقل کباب کنید. سپس، پوست آنها را بکنید و به صورت نگینی خرد کنید در ادامه سیر را رنده کنید.

مرحله دوم: در یک قابلمه مناسب، آب و سرکه را به نسبت مساوی مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید.

مرحله سوم: خرفه خرد شده، بادمجان نگینی شده، سیر رنده شده، نمک، نعنا خشک، گلپر و فلفل سبز تند (در صورت تمایل) را به مخلوط سرکه و آب در حال جوش اضافه کنید و صبر کنید تا مواد به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بجوشند.

مرحله چهارم: مواد را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا ترشی خنک شود سپس ترشی را در شیشه‌های تمیز و استریل شده بریزید و درب شیشه‌ها را محکم ببندید و در جای خنک و دور از نور خورشید نگهداری کنید.

روش ششم: ترشی خرفه با بادمجان آب پز

مواد لازم

  • خرفه: ۵۰۰ گرم
  • بادمجان: ۳ عدد
  • سرکه: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم
  • نعنا خشک: ۱ قاشق غذاخوری
  • گلپر: ۱ قاشق مرباخوری
  • فلفل سبز تند: ۲ عدد (اختیاری)
  • سیر: ۴ حبه
  • زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه

مرحله اول: خرفه را پاک کرده و به خوبی بشویید. سپس، آن را به اندازه‌های دلخواه خرد کنید و بادمجان‌ها را شسته و به صورت حلقه‌ای یا نگینی خرد کنید.

مرحله دوم: در یک قابلمه مناسب، آب و مقداری نمک بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید.

مرحله سوم: بادمجان‌های خرد شده را به آب جوش اضافه کنید و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بپزید تا نرم شوند سپس بادمجان‌های پخته شده را از آب خارج کرده و آبکش کنید.

مرحله چهارم: در یک ظرف مناسب، سرکه، نمک، نعنا خشک، گلپر، فلفل سبز تند (در صورت تمایل) و زردچوبه را با هم مخلوط کنید و به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.

مرحله پنجم: خرفه خرد شده، بادمجان پخته شده و سیر رنده شده را به مخلوط سرکه و ادویه اضافه کنید و مواد را به خوبی مخلوط کنید تا به طور یکنواخت به هم آغشته شوند.

مرحله ششم: ترشی را در شیشه‌های تمیز و استریل شده بریزید و درب شیشه‌ها را محکم ببندید و در جای خنک و دور از نور خورشید نگهداری کنید.

روش هفتم: ترشی خرفه با مخلوط گوجه، بادمجان و هویج 

طرز تهیه ترشی خرفه
طرز تهیه ترشی خرفه

مواد لازم

  • خرفه: ۵۰۰ گرم
  • گوجه فرنگی: ۵۰۰ گرم
  • بادمجان: ۳ عدد
  • هویج: ۳ عدد
  • سرکه: به مقدار لازم
  • آب: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم
  • نعنا خشک: ۱ قاشق غذاخوری
  • گلپر: ۱ قاشق مرباخوری
  • فلفل سبز تند: ۲ عدد (اختیاری)
  • سیر: ۴ حبه

طرز تهیه

مرحله اول: خرفه را پاک کرده و به خوبی بشویید. سپس، آن را به اندازه‌های دلخواه خرد کنید سپس گوجه فرنگی‌ها را شسته و به صورت حلقه‌ای یا رنده شده خرد کنید در ادامه بادمجان‌ها و هویج و سیر را شسته و به صورت نگینی خرد کنید یا رنده کنید.

مرحله دوم: در یک قابلمه مناسب، آب و سرکه را به نسبت مساوی مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید سپس خرفه خرد شده، گوجه فرنگی خرد شده یا رنده شده، بادمجان نگینی شده، هویج خلالی یا رنده شده، سیر رنده شده، نمک، نعنا خشک، گلپر و فلفل سبز تند (در صورت تمایل) را به مخلوط سرکه و آب در حال جوش اضافه کنید.

مرحله سوم: صبر کنید تا مواد به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشند سپس از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا ترشی خنک شود و ترشی را در شیشه‌های تمیز و استریل شده بریزید و درب شیشه‌ها را محکم ببندید و در جای خنک و دور از نور خورشید نگهداری کنید.

نکات تکمیلی

۱- می‌توانید از سرکه سفید یا سرکه قرمز استفاده کنید.

۲- برای طعم ترشی تر، از سرکه بیشتری استفاده کنید.

۳- اگر می‌خواهید ترشی شما تند باشد، می‌توانید به آن فلفل قرمز تند بیشتری اضافه کنید.

۴- می‌توانید از سبزیجات معطر دیگری مانند ترخون یا شوید نیز در این ترشی استفاده کنید.

۵- بعد از ۲۴ ساعت ترشی آماده مصرف است، اما برای طعم بهتر بهتر است ۱ هفته صبر کنید.

۶- ترشی خرفه با بادمجان را می‌توانید تا ۳ ماه در یخچال نگهداری کنید.

۷- می‌توانید از سبزیجات معطر دیگری مانند ترخون یا شوید نیز در این ترشی استفاده کنید.

۸- می‌توانید از سبزیجات معطر دیگری مانند نعنا، گشنیز یا ترخون نیز در این ترشی استفاده کنید.