طرز تهیه شکر پاره
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه شکر پاره آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
شِکَرپاره نوعی شیرینی است که امروزه بیشتر در افغانستان و پاکستان تهیه و مصرف میشود. در افغانستان به گویش محلی آن را شکرپیره یا شیرپیره میگویند. البته نوعی که در افغانستان تهیه میشود از لحاظ ظاهری بسیار متفاوت است با شکرپاره ای که در ترکیه یا ایران وجود دارند. شیرینی شکرپاره بعد از پخت دورن یک شربت قرار میگیرد و میتوانید با پسته یا بادام آن را تزیین کنید.
مواد لازم برای تهیه شکر پاره
- آرد سفید قنادی به مقدار لازم
- آرد سمولینا ۱ لیوان
- تخم مرغ ۳ عدد (یک زرده برای رومال شکر پاره)
- بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
- مارگارین یا کره ۱۰۰گرم
- روغن مایع ۱/۲ لیوان
- زرده تخم مرغ :یک عدد (برای روی شیرینی)
- وانیل نصف قاشق چایخوری
- پودر هل ۱ قاشق مرباخوری
- پودر پسته مقداری (برای تزیین)
مواد مورد نیاز برای شهد
- آب ۲ لیوان
- شکر ۱ لیوان
- گلاب ۱/۴ لیوان
- پودر هل ۱/۲ قاشق چایی خوری
- زعفران مقداری
طرز تهیه شکرپاره
تمام مواد شربت را با هم مخلوط کرده روی حرارت گذاشته و ۱۰ دقیقه زمان میدهیم تا بجوشد و شکر حل شود.
تخم مرغ ، وانیل و شکر را با هم مخلوط کرده و خوب هم میزنیم . سپس کره را که به دمای محیط رسیده همراه روغن اضافه کرده و مخلوط می کنیم.
آرد سمولینا، پودر هل و بکینگ پودر را هم اضافه کرده و هم می زنیم سپس در آخر آرد الک شده را کم کم اضافه کرده و با دست مخلوط می کنیم تا زمانی که خمیر بدست نچسبد، (خمیر نرم و لطیفی بدست می اید).
کف سینی کاغذ روغنی انداخته از خمیر به اندازه گردو برداشته و با دست فرم میدهیم و داخل سینی میچینیم.
مخلوط زرده و شیر را روی شیرینی میزنیم و با چنگال طرح میدهیم و داخل فر ۱۸۰ درجه که یک از قبل گرم شده به مدت ۳۰_۲۵ دقیقه میگذاریم تا آماده شود.
شربت ولرم رو روی شیرینی داغ شکر پاره می ریزیم و ۱۵ دقیقه اجازه میدهیم تا شهد به خورد شیرینی برود و با پودر پسته تزیین میکنیم سپس نوش جان می کنیم.