طرز تهیه گندم پلو
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه گندم پلو گنابادی خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
گندم پلو گنابادی، غذای خوشمزه و مقوی است که از بلغور گندم، برنج، بادمجان و ادویه جات تهیه می شود. این غذا در استان خراسان جنوبی به خصوص شهر گناباد بسیار محبوب است. در اینجا چند روش مختلف برای تهیه گندم پلو ارائه می دهیم
روش اول
مواد لازم
- ۲ پیمانه بلغور گندم
- ۲ عدد بادمجان پوست کنده و خرد شده
- ۲ پیمانه برنج
- ۱ عدد پیاز پوست کنده و نگینی خرد شده
- ۲ عدد گوجه فرنگی ریز رنده شده
- ۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ برای تزئین
- روغن، نمک، فلفل، زردچوبه و آویشن به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: بلغور را شسته و به مدت دو ساعت در آب خیس کنید سپس بادمجان ها را پوست کنده و به صورت نگینی خرد کنید و در روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.
مرحله دوم: پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا سبک و شفاف شود سپس گوجه فرنگی های رنده شده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا آب گوجه کشیده شود حالا ادویه جات (نمک، فلفل، زردچوبه و آویشن) را به مواد اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله سوم: بلغور خیس شده را آبکش کنید و به مواد اضافه کنید و به اندازه کافی آب به مواد اضافه کنید تا سطح بلغور را بپوشاند سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید تا بلغور پخته شود و آب غذا کشیده شود.
مرحله چهارم: برنج را شسته و به صورت جداگانه بپزید و کف قابلمه را ته دیگ دلخواه بگذارید در ادامه برنج و مخلوط بلغور گندم را لا به لا در قابلمه بکشید و به مدت ۵۰ دقیقه دم بگذارید پس از دم کشیدن، گندم پلو را با بادمجان سرخ شده و پیاز داغ تزئین کنید و سرو نمایید.
روش دوم
مواد لازم
- ۲ پیمانه بلغور گندم
- ۱ عدد بادمجان بزرگ، پوست کنده و نگینی خرد شده
- ۲ پیمانه برنج
- ۱ عدد پیاز متوسط، نگینی خرد شده
- ۲ حبه سیر رنده شده
- ۲ عدد گوجه فرنگی متوسط، رنده شده
- ۱ قاشق چایخوری رب گوجه فرنگی
- ۱ قاشق غذاخوری جعفری ساطوری شده
- ۱ قاشق چایخوری نمک
- ۱/۲ قاشق چایخوری فلفل سیاه
- ۱/۲ قاشق چایخوری زردچوبه
- ۱/۴ قاشق چایخوری پودر زیره
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: بلغور را شسته و به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید و در یک قابلمه روغن را گرم کنید و پیاز را به آن اضافه کنید. پیاز را تفت دهید تا نرم و شفاف شود سپس سیر رنده شده را به پیاز اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر تفت دهید.
مرحله دوم: گوجه فرنگی های رنده شده و رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و تفت دهید تا آب گوجه کشیده شود سپس ادویه جات (نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر زیره) را به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید.
مرحله سوم: بادمجان های خرد شده را به مواد اضافه کنید و ۵ دقیقه تفت دهید حالا بلغور خیس شده را آبکش کنید و به مواد اضافه کنید و به اندازه کافی آب به مواد اضافه کنید تا سطح بلغور را بپوشاند حالا شعله را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید.
مرحله چهارم: اجازه دهید تا بلغور و بادمجان پخته شوند و آب غذا کشیده شود و در ۵ دقیقه آخر پخت، جعفری ساطوری شده را به غذا اضافه کنید پس از پخت، دمی بلغور را از روی حرارت برداشته و ۱۰ دقیقه دم بگذارید و با ماست یا سالاد سرو نمایید.
روش سوم: گندم پلو با گوشت
مواد لازم
- ۲ پیمانه بلغور گندم
- ۲ عدد پیاز متوسط، نگینی خرد شده
- ۲ قاشق غذاخوری روغن
- ۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
- ۱ قاشق چایخوری نمک
- ۱/۲ قاشق چایخوری فلفل سیاه
- ۱/۲ قاشق چایخوری زردچوبه
- ۱/۴ قاشق چایخوری زیره
- ۲ پیمانه برنج
- ۲ عدد بادمجان بزرگ، پوست کنده و نگینی خرد شده
- ۲ عدد گوجه فرنگی متوسط، رنده شده
- ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی (اختیاری)
- ۱ قاشق غذاخوری جعفری ساطوری شده
طرز تهیه
مرحله اول: بلغور را شسته و به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید و در یک قابلمه روغن را گرم کنید و پیاز را به آن اضافه کنید. پیاز را تفت دهید تا نرم و شفاف شود سپس ادویه جات (نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر زیره) را به پیاز اضافه کنید و مخلوط کنید.
مرحله دوم: بلغور خیس شده را آبکش کنید و به مواد اضافه کنید و به اندازه کافی آب به مواد اضافه کنید تا سطح بلغور را بپوشاند سپس شعله را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا بلغور پخته شود و آب غذا کشیده شود.
مرحله سوم: در یک تابه جداگانه روغن را گرم کنید و پیاز را به آن اضافه کنید. پیاز را تفت دهید تا نرم و شفاف شود سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند در ادامه ادویه جات (نمک، فلفل سیاه و زردچوبه) را به گوشت اضافه کنید و مخلوط کنید و کمی آب به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا پخته شود.
مرحله چهارم: برنج را شسته و به صورت جداگانه بپزید و بادمجان ها را پوست کنده و نگینی خرد کنید و در یک تابه جداگانه روغن را گرم کنید و بادمجان ها را سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.
مرحله پنجم: در یک قابلمه بزرگ، بلغور پخته شده،برنج پخته، گوشت پخته شده، بادمجان سرخ شده، گوجه فرنگی رنده شده و رب گوجه فرنگی و جعفری ساطوری شده (در صورت استفاده) را با هم مخلوط کنید و به آرامی مواد را مخلوط کنید تا یکدست شوند.
مرحله ششم: شعله را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید و به مدت ۲۰ دقیقه دمی پلو را دم بگذارید.
روش چهارم: گندم پلو با گوشت مرغ
مواد لازم
- ۲ پیمانه بلغور گندم
- ۲ عدد پیاز متوسط، نگینی خرد شده
- آب به مقدار لازم
- ۵۰۰ گرم ران مرغ بدون پوست و استخوان، به تکه های کوچک خرد شده
- ۲ حبه سیر رنده شده
- ۱ قاشق چایخوری نمک
- ۱/۲ قاشق چایخوری فلفل سیاه
- ۱/۲ قاشق چایخوری زردچوبه
- ۱/۴ قاشق چایخوری پودر زیره
- ۱ فنجان آب مرغ
- ۲ پیمانه برنج
- ۲ عدد بادمجان بزرگ، پوست کنده و نگینی خرد شده
- ۲ عدد گوجه فرنگی متوسط، رنده شده
- ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی (اختیاری)
- ۱ قاشق غذاخوری جعفری ساطوری شده
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: بلغور را شسته و به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید و در یک قابلمه روغن را گرم کنید و پیاز را به آن اضافه کنید. پیاز را تفت دهید تا نرم و شفاف شود سپس ادویه جات (نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر زیره) را به پیاز اضافه کنید و مخلوط کنید.
مرحله دوم: بلغور خیس شده را آبکش کنید و به مواد اضافه کنید و به اندازه کافی آب به مواد اضافه کنید تا سطح بلغور را بپوشاند و شعله را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید سپس اجازه دهید تا بلغور پخته شود و آب غذا کشیده شود.
مرحله سوم: در یک قابلمه جداگانه روغن را گرم کنید و یک پیاز دیگر را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا سبک شود پس از نرم شدن پیاز سیر رنده شده را اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر تفت دهید.
مرحله چهارم: تکه های مرغ را به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند حالا ادویه جات (نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر زیره) را به مرغ اضافه کنید و مخلوط کنید سپس آب مرغ را به مرغ اضافه کنید و اجازه دهید تا مرغ پخته شود.
مرحله پنجم: برنج را شسته و به صورت جداگانه بپزید در ادامه بادمجان ها را پوست کنده و نگینی خرد کنید و در یک تابه جداگانه روغن را گرم کنید و بادمجان ها را سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.
مرحله ششم: در یک قابلمه بزرگ، بلغور پخته شده، برنج، مرغ پخته شده، بادمجان سرخ شده، گوجه فرنگی رنده شده و رب گوجه فرنگی (در صورت استفاده) را با هم مخلوط کنید.
مرحله هفتم: شعله را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید و به مدت ۲۰ دقیقه دمی پلو را دم بگذارید. پس از گذشت این زمان گندم پلو شما اماده است نوش جان
نکات تکمیلی
۱- می توانید از سبزیجات دیگری مثل هویج، فلفل دلمه ای یا نخود فرنگی نیز در این غذا استفاده کنید.
۲- برای طعم قوی تر می توانید از کمی زعفران دم کرده نیز در غذا استفاده کنید.