طرز تهیه نان خرمایی

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه نان خرمایی خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

نان خرما کرمانشاهی یکی از شیرینی‌های محبوب و سنتی ایران، به خصوص در منطقه کرمانشاه است. این شیرینی خوشمزه با طعمی شیرین و بافت نرم، ترکیبی بی‌نظیر از خرما و آرد است. در ادامه، طرز تهیه این نان خوشمزه را به شما آموزش می‌دهیم:

طرز تهیه نان خرمایی
طرز تهیه نان خرمایی

مواد لازم

  • آرد سفید: ۵۰۰ گرم
  • کره یا روغن جامد: ۲۵۰ گرم
  • شکر: ۱۰۰ گرم
  • تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • بکینگ پودر: ۱ قاشق چای‌خوری
  • وانیل: به مقدار دلخواه
  • گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
  • خرما بدون هسته: ۵۰۰ گرم
  • مغز گردو پودر شده: ۶ قاشق غذاخوری
  • دارچین: ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه

مرحله اول: خرماها را پوست ان را بگیرید و هسته ها را جدا کنید سپس در مخلوط کن ریخته تا کاملا یکدست شود و در صورت تمایل، مغز گردو و دارچین را به خمیر خرما اضافه کرده و مخلوط کنید.

مرحله دوم: کره را نیم ساعت قبل از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسد در ادامه تخم‌مرغ و شکر را با همزن بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود.

مرحله سوم: آرد، بکینگ پودر و وانیل را با هم مخلوط کنید و سه بار الک کنید و تخم‌مرغ و شکر را به مخلوط آرد اضافه کرده و هم بزنید. سپس کره نرم شده و گلاب را اضافه کرده و ورز دهید تا خمیری نرم و یکدست به دست آید.

مرحله چهارم: خمیر را به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند و فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید.

مرحله پنجم: خمیر را از یخچال خارج کرده و به اندازه‌های مساوی تقسیم کنید و هر تکه خمیر را با وردنه باز کنید و مقداری از مخلوط مغز و خرما را روی آن قرار دهید.

مرحله ششم: لبه‌های خمیر را به هم بچسبانید و نان‌های آماده شده را در سینی فر بچینید و روی آن‌ها را با زرده تخم‌مرغ یا شیر رومال کنید.

مرحله هفتم: سینی فر را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که روی نان‌ها طلایی شود، در فر قرار دهید و بعد از پخت، نان‌ها را از فر خارج کرده و اجازه دهید تا کاملا خنک شوند.

نان خرمایی با آرد گندم

طرز تهیه نان خرمایی
طرز تهیه نان خرمایی

مواد لازم

  • آرد گندم: ۳ پیمانه
  • شکر: ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک: ۱ قاشق چای‌خوری
  • خمیرمایه خشک: ۱ قاشق غذاخوری
  • آب ولرم: ۱ پیمانه
  • تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
  • خرما بدون هسته: ۲۵۰ گرم
  • مغز گردو پودر شده: ۴ قاشق غذاخوری
  • پودر نارگیل: ۱ قاشق غذاخوری
  • کنجد: ۱ قاشق غذاخوری
  • هل: ۱ قاشق چای‌خوری
  • دارچین: ۱ قاشق چای‌خوری
  • زرده تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • زعفران دم کرده: به مقدار دلخواه

طرز تهیه

مرحله اول: خرماها را بشویید و هسته‌های آن‌ها را جدا کنید سپس خرماها را در مخلوط‌کن یا آسیاب ریخته و به صورت خمیری یکدست درآورید.

مرحله دوم: مغز گردو، پودر نارگیل، کنجد، هل و دارچین را به خمیر خرما اضافه کرده و خوب مخلوط کنید و در یک ظرف بزرگ، آرد، شکر، نمک را با هم مخلوط کنید و خمیر مایه را در کمی اب گرم بریزید و ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا عمل اید.

مرحله سوم: آب ولرم را به مخلوط ارد اضافه کنید سپس تخم مرغ و روغن مایع و خمیر مایه عمل امده را اضافه کنید و با دست ورز دهید تا مخلوط شوند.

مرحله چهارم: خمیر را به مدت ۱ ساعت در جای گرم قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود و فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید.

مرحله پنجم: خمیر را به چند قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت از خمیر را به شکل دلخواه باز کنید و مقداری از مغز خرما را روی آن قرار دهید و لبه‌های خمیر را به هم بچسبانید و روی نان‌ها را با زرده تخم‌مرغ رومال کنید.

مرحله ششم: نان‌ها را در سینی فر بچینید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که روی نان‌ها طلایی شود، در فر قرار دهید.

نان خرمایی با خمیر نانوایی

طرز تهیه نان خرمایی
طرز تهیه نان خرمایی

مواد لازم

  • خمیر نانوایی: ۵۰۰ گرم
  • خرما بدون هسته: ۲۵۰ گرم
  • مغز گردو خرد شده: ۱۰۰ گرم
  • دارچین پودر شده: نصف قاشق چای‌خوری
  • هل ساییده شده: یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • زرده تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • شیر: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

مرحله اول: خرماها را بشویید و هسته‌های آن‌ها را جدا کنید و خرماها را در مخلوط‌کن یا آسیاب ریخته و به صورت خمیری یکدست درآورید و مغز گردو، دارچین و هل را به خمیر خرما اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.

مرحله دوم: خمیر نانوایی را از یخچال خارج کرده و به مدت ۱۵ دقیقه در دمای محیط قرار دهید تا نرم شود و خمیر را روی سطح آرد پاشی شده باز کنید تا به ضخامت حدود نیم سانتیمتر برسد.

مرحله سوم: مغز و خرما را روی سطح خمیر پهن کنید و به آرامی آن را پخش کنید و از یک لبه خمیر شروع کرده و به آرامی رول کنید تا یک رول بلند به دست آید.

مرحله چهارم: رول را به قطعات دلخواه برش بزنید و سینی فر را چرب کرده و قطعات نان را روی آن بچینید و روی نان‌ها را با مخلوط زرده تخم‌مرغ و شیر رومال کنید.

مرحله پنجم: فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید و نان‌ها را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که روی نان‌ها طلایی شود، در فر قرار دهید.

نکات تکمیلی

  1. برای طعم بهتر، می‌توانید از خرماهای تازه و باکیفیت استفاده کنید.
  2. مقدار مغز گردو و ادویه‌ها را بر اساس ذائقه خود تنظیم کنید.
  3. برای تزیین نان‌ها می‌توانید از کنجد، پودر پسته یا پودر نارگیل استفاده کنید.
  4. نان خرما را می‌توانید در دمای محیط به مدت چند روز نگهداری کنید.