طرز تهیه پیتزا گوشت

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه پیتزا گوشت خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

پیتزا از دسته فست فود های خوشمزه است که انواع مختلفی مانند پیتزا مرغ،پیتزا سبزیجات،پیتزا سوسیس و….دارد پیتزا گوشت یکی از لذیذ ترین انهاست که به راحتی می توانید در منزل تهیه کنید.

طرز تهیه پیتزا گوشت
طرز تهیه پیتزا گوشت

مواد لازم برای خمیر پیتزا 

· آرد سفید قوی: ۳ پیمانه
· آب ولرم: ۱ پیمانه
· خمیر مایه خشک: ۲ و ¼ قاشق چایخوری
· شکر: ۱ قاشق چایخوری
· نمک: ۱ قاشق چایخوری
· روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری

مواد لازم برای سس پیتزا

· رب گوجه فرنگی: ۵ قاشق غذاخوری
· سس کچاپ: ۲ قاشق غذاخوری
· آب: ½ پیمانه
· سیر رنده شده: ۱ حبه
· پودر سیر: ½ قاشق چایخوری
· پودر پیاز: ½ قاشق چایخوری
· پودر پاپریکا (دلخواه): ½ قاشق چایخوری
· پودر آویشن : ۱ قاشق چایخوری
· نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
· روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری

مواد لازم برای رویه پیتزا

· گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
· پیاز رنده شده: ۱ عدد
·  رب گوجه: ۱ قاشق چایخوری
· نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
· زیره : خیلی کم
· پنیر پیتزا: ۲۰۰-۳۰۰ گرم
· قارچ ورقه شده: ۵-۶ عدد
· فلفل دلمه ای رنگی: ۱ عدد
· پیاز: ۱ عدد
· زیتون سیاه یا سبز: به میزان لازم
· پنیر پارمزان رنده شده: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

مرحله اول: در یک کاسه کوچک، آب ولرم را با شکر و خمیر مایه مخلوط کنید. هم بزنید و به مدت ۵-۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا مخلوط کف کند و فعال شود.

مرحله دوم: در یک کاسه بزرگ، آرد و نمک را با هم مخلوط کنید و مخلوط خمیرمایه فعال شده و روغن زیتون را به آرد اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا مواد به هم بچسبند، سپس خمیر را روی سطح صافی گذاشته و به مدت ۸-۱۰ دقیقه خوب ورز دهید تا خمیری نرم و لطیف و بدون چسبندگی به دست آید. اگر خمیر چسبناک بود، کمی آرد اضافه کنید.

مرحله سوم: خمیر را به شکل یک گوله درآورده و در یک کاسه چرب شده قرار دهید. روی کاسه را با سلفون یا یک دستمال مرطوب بپوشانید و در جای گرمی از آشپزخانه به مدت ۱ تا ۱.۵ ساعت قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود.

مرحله چهارم: در یک کاسه، رب گوجه فرنگی، سس کچاپ، آب، سیر رنده شده و تمام ادویه‌ها (پودر سیر، پودر پیاز، پاپریکا، آویشن، نمک و فلفل) را با هم مخلوط کنید. در نهایت روغن زیتون را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا سس یکدستی حاصل شود.

مرحله پنجم: در تابه کمی روغن بریزید و پیاز رنده شده را به همراه گوشت تفت دهید تا رنگ ان تغییر کند سپس رب گوجه و نمک و فلفل و زیره را اضافه و تفت دهید و کنار بگذارید در ادامه قارچ و فلفل دلمه و پیاز را بصورت ورقه ای خرد کنید.

مرحله ششم: فر را در دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد به مدت حداقل ۳۰ دقیقه گرم کنید. اگر سینی پیتزا دارید، آن را داخل فر بگذارید تا گرم شود و پس از استراحت، خمیر را مشت بزنید تا هوای آن خارج شود. سپس آن را روی سطح آردپاشی شده به کمک وردنه به اندازه و ضخامت دلخواه پهن کنید. می‌توانید لبه‌هایی برای ضخامت بیشتر ایجاد کنید.

مرحله هفتم: خمیر را روی یک سینی فر که با کاغذ روغنی چرب شده است پهن کنید و سس آماده شده را به صورت یکنواخت (به جز لبه‌ها) روی خمیر پخش کنید و نصف پنیر موزارلا را بریزید سپس مخلوط گوشت را به صورت یکنواخت پخش کنید بعد قارچ، فلفل دلمه‌ای، پیاز و زیتون را اضافه کنید و در نهایت باقی مانده پنیر موزارلا و در صورت تمایل پنیر پارمزان را روی تمام مواد بریزید.

مرحله هشتم: سینی پیتزا را در طبقه وسط فر از قبل گرم شده قرار دهید و به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه بپزید تا لبه‌های خمیر طلایی و پنیرها کاملاً ذوب و کمی طلایی شوند پیتزا را از فر خارج کرده و اجازه دهید ۲-۳ دقیقه در دمای اتاق استراحت کند. سپس آن را برش زده و سرو کنید.

پیتزا گوشت در ماهیتابه

طرز تهیه پیتزا گوشت
طرز تهیه پیتزا گوشت

با استفاده از ماهیتابه به راحتی می‌توانید در خانه پیتزای گوشت خوشمزه و مطمئنی بپزید خمیر و مواد پیتزا را طبق دستور بالا اماده کرده سپس داخل تابه را کمی چرب کنید. نیمی از خمیر را در تابه پهن کرده و با دست خوب باز کنید. روی آن سس کچاپ بزنید، کمی پنیر بریزید، سپس مواد گوشتی را اضافه کرده و روی آن را با پنیر پیتزا بپوشانید. در تابه را دمکنی بگذارید و پیتزا را به مدت ۳۵ دقیقه روی حرارت ملایم و با شعله پخش‌کن بپزید.

نکات کلیدی

۱- برای اطمینان از نچسبیدن پیتزا، علاوه بر چرب کردن، می‌توانید از ماهیتابه چدنی یا ماهیتابه دوطرفه استفاده کنید. اگر از تابه دوطرفه استفاده می‌کنید، واشر آن را بردارید و در آن را پلمپ نکنید .
۲- از آنجا که پخت در ماهیتابه زمان کوتاهی دارد، باید همه مواد میانی از قبل پخته شده باشند تا هم از خام ماندن مواد جلوگیری شود و هم آب مواد، خمیر پیتزا را شل نکند .
۳- خمیر را زیاد ضخیم نگیرید زیرا ممکن است مغز آن به خوبی نپزد .
۴- بعد از پخت، اجازه دهید پیتزا ۵ تا ۱۰ دقیقه درون تابه بماند و سپس آن را برش بزنید .

۵- حتماً از آب ولرم استفاده کنید. آب داغ خمیرمایه را از بین می‌برد و آب سرد آن را فعال نمی‌کند.
۶- زیاد سس نریزید چون باعث خمیری شدن پیتزا می‌شود.
۷- قارچ را می‌توانید کمی تفت دهید تا آب آن گرفته شود و پیتزا شل نشود.