طرز تهیه کمپوت سیب
در این مطلب از مجله گردشگری تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه کمپوت سیب خانگی و خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
کمپوت ها یکی از دسرهای خوشمزه در سراسر جهان هستند که با انواع میوه ها تهیه می شوند. کمپوت علاوه بر اینکه یک میان وعده خوشمزه و مقوی است همچنین انتخابی عالی در زمان بازدید از دوست و آشنا می باشد. یکی از کمپوت های پرظرفدار کمپوت سیب است.
کمپوت سیب یکی از انواع کمپوت های بسیار خوشمزه و پرطرفدار است که با سیب تهیه می شود. طرز تهیه کمپوت سیب کار سختی نیست و علاوه بر آن نوع خانگی کمپوت ها بسیار سالم تر و خوشمزه تر است. در ادامه طرز تهیه کمپوت سیب به دو روش معمول و رژیمی را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- سیب ۱۰ عدد
- شکر ۶ قاشق غذاخوری
- آب ۳ لیوان
- گلاب ۱ قاشق غذاخوری
- آب لیمو ترش ۱ قاشق مرباخوری
- زعفران دم کرده (اختیاری) ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای تهیه کمپوت خوشمزه و خانگی سیب ابتدا سیب ها را به آرامی پوست می گیریم و به شکل دلخواه برش می زنیم. توصیه می شود به خاطر اینکه سیب ها پس از پخت له نشوند و ظاهر کمپوت خراب نشود آنها را به صورت درشت خرد کنید.
مثلا اگر بخواهیم به صورت کمپوت کارخانه ای سیب ها را خرد کنیم، همین که سیب ها را از وسط نصف کنیم کافی است. یا اینکه در صورتی که تمایل دارید آنها را به صورت کوچکتر خرد کنید، می توانید سیب ها را به صورت ۴ قاچ خرد کنید.
پس از اینکه سیب ها را تمیز کردیم و برش دادیم آنها را می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافی شان برود، سپس آب و شکر را داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید.
در ادامه گلاب و آب لیمو ترش و در صورت دلخواه زعفران را اضافه می کنیم و پس از کمی مخلوط کردن سیب ها را به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم سیب ها بپزند. حالا باید صبر کنیم تا شربت کمپوت قوام یابد و به غلظت مناسب برسد.
نکته مهم در این مرحله این است که هر زمان سیب ها پختند باید آنها را از قابلمه خارج کنیم چون اگر بیش از حد بپزند له می شوند. اگر سیب ها پخته بودند و شربت کمپوت هنوز نیاز به جوشیدن داشته سیب ها را زا قابلمه خارج می کنیم.
سپس اجازه می دهیم شربت به تنهایی روی حرارت بماند تا به قوام برسد. پس از اینکه شربت و سیب ها اماده شدند اجازه می دهیم در دمای محیط بمانند تا کاملا خنک شوند سپس در ظرف در بسته در یخچال نگهداری می کنیم.
طرز تهیه کمپوت سیب رژیمی
مواد لازم
- سیب شیرین: ۳ عدد
- گلاب: یک قاشق غذاخوری
- هل: یک دانه
طرز تهیه
سیب ها برای تهیه این نوع از کمپوت باید شیرین باشد. آن ها را تهیه می کنیم و پس از شستن، سیب ها را به هر شکلی که دوست داریم برش می دهیم.
آب را بر روی حرارت قرار داده و اجازه می دهیم جوش بیاید.
زمانی که آب جوشید داخل آن گلاب و هل را اضافه می کنیم و باید به مدت ۵ دقیقه این مواد با یکدیگر جوش بخورند.
در این مرحله حرارت را بسیار کم می کنیم و پس از ۱۰ دقیقه سیب ها را به آن اضافه می کنیم تا کاملا پخته شوند. پخت سیب ها حدود ۲۰ الی ۳۰ دقیقه بیشتر نخواهد شد.
باید اجازه دهیم کمپوت سیب رژیمی در دمای آشپزخانه کاملا خنک شود. در این مدت زمان ظرف های شیشه ای که برای کمپوت تهیه کرده ایم را به مدت ۲۰ دقیقه در آب جوش قرار می دهیم تا کاملا استریل شود.
زمانی که ظرف ها را از آب خارج کرده و آن ها را خشک کردیم، سیب های پخته شده را داخل آن می ریزم و سپس از آب جوش آمده با عصاره ی سیب تا بالای میوه های داخل ظرف را پر می کنیم و درب آن را محکم می بندیم و در یخچال از آن تا زمان میل کردن نگهداری می کنیم.
نکات قابل توجه
- استفاده از زعفران کاملا سلیقه ای است. اگر نمیخواهید کمپوت شما طلایی رنگ شود آنرا حذف کنید.
- برای تهیه کمپوت از هیچگونه اسانسی استفاده نمیشود ولی برای خوش عطر شدن آن میتوانید از گلاب استفاده نمایید.
- برای تهیه کمپوت سیب هیچ محدودیتی وجود ندارد و میتوانید از انواع سیب استفاده کنید.
- اگر برای تهیه کمپوت از شیشه استفاده میکنید حتماً دقت کنید در حین پخت درب شیشه محکم بسته باشد در غیر اینصورت ماندگاری بالایی نخواهد داشت.
- در طبخ کمپوت سیب توجه داشته باشید که زمان پخت زیاد باعث له شدگی سیبها میگردد.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه کمپوت گلابی خانگی و خوشمزه
- طرز تهیه حلوای زعفرانی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه حلوای سیاه خوشمزه و تیره رنگ
- طرز تهیه کیک بستنی ، دسر خوشمزه و پرطرفدار
- طرز تهیه دسر شعریه (باقلوا شعریه)
- طرز تهیه رنگینک ، دسر خوشمزه جنوبی
- طرز تهیه دسر کدو حلوایی ترکیه ای
- طرز تهیه شوکو خرما ، دسری خوشمزه و مقوی
- طرز تهیه شیربرنج ، دسر خوشمزه و اصیل ایرانی
- طرز تهیه مسقطی زعفرانی ، دسر لذیذ شیرازی