طرز تهیه آش جوشپره
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه آش جوشپره خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
“جوشپره” یک غذای سنتی و اصیل از منطقه خراسان است که در شهرهایی مانند گناباد، سبزوار و فردوس پخته میشود. معنای نام آن در گویش محلی، “رفع غم و غصه” است.در ادامه، یک دستور جامع برای تهیه این غذای خوشمزه ارائه شده است:
مواد لازم
عدس: ۱ پیمانه
لوبیا قرمز یا نخود: ۱ پیمانه
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۱-۲ حبه
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
سبزیجات معطر( جعفری، گشنیز،مرزه و…): ۱۰۰ گرم
گردوی خرشده و کنجد: ۳ قاشق غذاخوری
آرد گندم: ۴ پیمانه
آب: ۱ پیمانه
نمک: ۱ قاشق چایخوری
کشک: ۵۰۰ گرم
نعنا خشک: ۲ قاشق غذاخوری
روغن: به مقدار لازم
زعفران: به مقدار لازم
پیاز برای پیاز داغ: ۲ عدد
طرز تهیه
مرحله اول: حبوبات (عدس و لوبیا) را از قبل خیس کرده و بپزید تا کاملاً نرم شده و نفخ ان گرفته شود سپس حبوبات را با مقداری اب کاملا بپزید و وقتی پخته شد به همراه پیاز و سیر در غذاساز بریزید و پوره کنید به اب حبوبات احتیاجی ندارید.
مرحله دوم: گردوی خرد شده، کنجد و سبزیجات معطر را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید در این مرحله نمک و فلفل و زردچوبه را به مواد اضافه و مخلوط را به خوبی ورز دهید.
مرحله سوم: آرد را با نمک و آب ولرم مخلوط کرده و خمیری نرم و یکدست تهیه کنید و آن را به مدت یک ساعت استراحت دهید سپس خمیر را با وردنه به ضخامت حدود ۲ میلی متر باز کنید و به شکل مربع ها یا نوارهای کوچک برش بزنید.
مرحله چهارم: مقداری از مواد میانی را در مرکز هر قطعه خمیر قرار دهید و لبه های خمیر را روی هم گذاشته و به خوبی فشار دهید تا کاملاً بسته شود و شکل پیراشکی یا گوشواره به خود بگیرد. اطمینان حاصل کنید که درزها کاملاً بسته شده اند تا در حین پخت باز نشوند.
مرحله پنجم: در یک قابلمه بزرگ، آب را به جوش آورده و مقداری نمک به آن اضافه کنید و جوشپره ها را به آرامی در آب جوش بریزید و اجازه دهید به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزند تا خمیر کاملاً پخته شود.
مرحله ششم: در یک تابه جداگانه، روغن را گرم کنید. نعنا خشک را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا عطر آن بلند شود و کشک را به تابه اضافه کرده و به مدت چند دقیقه هم بزنید. برای رنگ و عطر بهتر، میتوانید زعفران دم کرده نیز به آن بیفزایید.
مرحله هفتم: پس از پخت جوشپره ها، آنها را با کفگیر از آب کشیده و در ظرف سرو قرار دهید و روی آنها را با سس کشک، پیاز داغ و نعنا داغ فراوان تزئین کنید.
نکات کلیدی
۱- هنگام افزودن جوشپره ها به آب جوش، آش را به آرامی هم بزنید تا به هم نچسبند.
۲- اگر سس کشک یا خود آش پس از پخت بیش از حد غلیظ است، میتوانید با کمی آب جوش، غلظت آن را تنظیم کنید.
۳- برای پخت جوشپره ها از حرارت ملایم استفاده کنید تا خمیر به آرامی و به طور کامل بپزد.
۴- تزئین با پیاز داغ طلایی و نعنا داغ، طعم و ظاهر غذا را به شدت ارتقا میدهد.