طرز تهیه زیتون شور
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه زیتون شور خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
ترشی زیتون از انواع ترشیهای خوشمزه و پرطرفدار است که طعم ترش و تند آن، بسیاری را شیفته خود میکند. برای تهیه این ترشی، به مواد سادهای نیاز دارید و با کمی حوصله میتوانید آن را در خانه تهیه کنید.
مواد لازم
- زیتون سبز یا سیاه (تازه و بدون تلخی): به مقدار دلخواه
- نمک دریا: به میزان کافی (معمولاً به ازای هر لیتر آب، ۱۰۰ تا ۱۲۰ گرم نمک)
- آب: به مقدار کافی
طرز تهیه
مرحله اول: زیتونها را به خوبی شسته و خشک کنید. اگر از زیتون تازه استفاده میکنید، بهتر است تلخی آن را بگیرید. برای این کار، زیتونها را چندین بار آبکشی کنید و یا به مدت چند روز در آب خیس کنید.
مرحله دوم: در یک ظرف بزرگ، آب را بجوشانید و نمک را به آن اضافه کنید تا محلولی غلیظ به دست آید. محلول را سرد کنید و زیتونها را در ظرفی مناسب بریزید و محلول نمک سرد شده را روی آنها بریزید.
مرحله سوم: ظرف را در جای خنک و تاریک قرار دهید و هر چند روز یکبار محلول نمک را تکان دهید و بسته به نوع زیتون و میزان نمک، زمان شور شدن زیتونها متفاوت است. معمولاً بین ۱ تا ۳ ماه طول میکشد تا زیتونها کاملاً شور شوند.
زیتون سرکهای
مواد لازم
- زیتون سبز یا سیاه بدون: ۵۰۰ گرم
- سرکه سفید: ۲ پیمانه
- آب: ۱ پیمانه
- نمک: ۱ قاشق غذاخوری
- سیر: ۳ حبه
- فلفل قرمز خشک: به مقدار دلخواه (اختیاری)
- برگ بو: ۲ عدد
- دانههای هل: چند عدد
- میخک: چند عدد
طرز تهیه
مرحله اول: زیتونها را شسته و آبکش کنید. اگر زیتونها خیلی شور هستند، آنها را به مدت ۱ ساعت در آب خیس کنید تا شوری آنها گرفته شود.
مرحله دوم: در یک قابلمه، سرکه، آب، نمک، سیر خرد شده، فلفل قرمز، برگ بو، هل و میخک را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. سپس حرارت را کم کرده و اجازه دهید محلول به مدت ۵ دقیقه بجوشد.
مرحله سوم: زیتونها را در شیشههای تمیز و استریل شده بریزید و محلول سرکه داغ را روی زیتونها بریزید تا کاملاً پوشیده شوند.
مرحله چهارم: درب شیشهها را محکم ببندید و آنها را به مدت حداقل یک ماه در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
زیتون پرورده
مواد لازم
- زیتون سیاه یا سبز بدون هسته: ۵۰۰ گرم
- گردو: ۳۰۰ گرم
- رب انار ترش: ۲ قاشق غذاخوری
- آب انار: ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)
- سیر: ۳ حبه
- سبزی معطر (چوچاق، نعناع، گشنیز، جعفری): به مقدار دلخواه
- گلپر: ۱ قاشق چایخوری
- نمک: به مقدار لازم
- روغن زیتون: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: زیتونها را شسته و آبکش کنید. اگر زیتونها خیلی شور هستند، آنها را به مدت ۱ ساعت در آب خیس کنید تا شوری آنها گرفته شود.
مرحله دوم: مغز گردو را در هاون یا آسیاب خرد کنید تا به صورت پودر درآید و سبزیهای معطر را شسته، خشک کرده و ریز خرد کنید.
مرحله سوم: همه مواد را در یک ظرف مناسب بریزید و با هم مخلوط کنید تا یک ترکیب یکدست به دست آید. میتوانید از یک غذاساز برای مخلوط کردن مواد استفاده کنید و در نهایت، روغن زیتون را به مخلوط اضافه کرده و مجدداً هم بزنید.
مرحله چهارم: زیتون پرورده را در ظرف شیشهای دردار ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
نکات تکمیلی
- برای تهیه یک زیتون پرورده خوشمزه، بهتر است از زیتون تازه و باکیفیت استفاده کنید.
- مقدار ادویهها و سبزیجات را میتوانید با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید.
- برای اینکه زیتون پرورده طعم بهتری بگیرد، بهتر است آن را یک شب در یخچال استراحت دهید.
- اگر از زیتون شور استفاده میکنید، حتماً قبل از استفاده آن را بشویید تا شوری آن گرفته شود.
- برای تزیین زیتون پرورده میتوانید از دانههای انار استفاده کنید.
- چوچاق گیاهی است که عطر و طعم بسیار خاصی به زیتون پرورده میدهد. اگر چوچاق در دسترس نبود، میتوانید از ترکیب نعناع، گشنیز و جعفری استفاده کنید.
- مقدار سیر را با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید. اگر دوست دارید زیتون پرورده شما سیر بیشتری داشته باشد، میتوانید مقدار سیر را افزایش دهید.
- برای اینکه زیتون سرکهای طعم بهتری بگیرد، میتوانید از ادویههای دیگری مانند زیره یا دانههای خردل نیز استفاده کنید.
- زیتون سرکهای آماده شده را میتوانید تا چند ماه در یخچال نگهداری کنید.