قهوه ۲۰ – ۸۰ چیست؟
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ درباره اینکه قهوه ۲۰ – ۸۰ چیست؟ خواهیم گفت. برای آشنایی با این اصطلاح در تهیه قهوه در ادامه همراه ما باشید.
قهوه میکس ۲۰ – ۸۰ (عربیکا و روبوستا) اصطلاحی است که به ترکیب کردن قهوه ها با یکدیگر گفته می شود. اصطلاح قهوه میکس که با نام ترکیب کردن قهوه ها و یا میکس کردن قهوه ها با یکدیگر که با نام blend کردن نیز میشناسیم.
دانه های قهوه را می توان طبق سلیقه خود با هم ترکیب نمود و از طعم دلخواه لذت برد. البته انجام این کار کمی پیچیدگی دارد و هرکسی نمی تواند آن را انجام دهد. ترکیب کردن قهوه باعث به وجود آمدن عطر و طعم متفاوتی می شود که باعث لذت بردن از نوشیدن قهوه میگردد.
معمولا این اصطلاح به دو صورت عنوان می شود؛ قهوه ۲۰ – ۸۰ عربیکا (یعنی درصد بالاتر از دانه عربیکا باشد)، و قهوه ۲۰ – ۸۰ روبوستا (یعنی درصد بالاتر از دانه روبوستا باشد).
قهوه میکس ۲۰ – ۸۰ روبوستا مخصوص کسانی ست که یک قهوه پر انرژی و دارای عطر و طعم قابل قبول می خواهند. این میکس قهوه از ترکیب ۸۰ درصد گونه روبوستا و ۲۰ درصد گونه عربیکا، تلخی کمی بیشتر را ایجاد میکند، که علاوه بر اسپرسو، از آن برای نوشیدنی هایی همچون کاپوچینو و دیگر نوشیدنی های با پایه قهوه نیز استفاده میکنند.
قهوه روبوستا دو برابر کافئین و اسیدهای کلروژنیک بیشتری نسبت به عربیکا دارد که هردوی آنها، بر طعم قهوه تأثیر میگذارند. بنابراین اگر به کافئین بالا حساسیت دارید و تلخی زیاد قهوه را نمی پسندید، بهتر است از میکس ۲۰ – ۸۰ عربیکا استفاده کنید، که علاوه بر کافئین پایین تر، تلخی ملایمی دارد.
مقالات بیشتر بخوانید : ماگ مسافرتی یا تراول ماگ چیست؟
از کل قهوه تولیدی جهان، حدود ۷۵ درصد آن عربیکا است و تقریباً ۲۵ درصد آن را روبوستا تشکیل میدهد. برزیل مهمترین منطقه تولیدی عربیکا و ویتنام بیشترین تولید روبوستا را بر عهده دارد.
ترکیب قهوههای عریبکا و روبوستا، با میکس ۸۰% و ۲۰% عربیکا و روبوستا تهیه میشود که به دلیل مکمل بودن طعم دو قهوه، میکس کردن، آنها را به بهترین قهوه تبدیل میکند. طعم ملایم و شیرین عربیکا با غلظت تلخی روبوستا ترکیب میشود و یک میکس دلپذیر را جهت نوشیدن و لذت بردن به ارمغان میآورد.