طرز تهیه بربسیل
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه بربسیل خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
بربسیل یا آبگوشت ماست یکی از غذاهای محلی خوشمزه و مقوی کردستان است که به دلیل استفاده از ماست در طبخ آن طعم و مزه ای متفاوت و لذیذ دارد. در واقع، بربسیل نام محلی این غذا در مناطق کردنشین است.
این غذا با استفاده از گوشت گوسفندی، ماست، لپه، و سبزیجات تازه تهیه میشود و به دلیل داشتن پروتئین و کلسیم بالا، غذایی بسیار مغذی است. طعم ترش و ملایم ماست در کنار گوشت و لپه، ترکیبی منحصر به فرد و دلچسب ایجاد میکند.
بربسیل معمولا با نان تازه و سبزی خوردن سرو میشود و میتواند به عنوان یک وعده غذایی کامل و مقوی مورد استفاده قرار گیرد.
مواد لازم
- گوشت گوسفندی: نیم کیلو
- ماست: دو کاسه بزرگ
- لپه: یک پیمانه
- آرد سبوس دار یا گندم: یک قاشق غذاخوری
- روغن مایع یا کره: به مقدار لازم
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم
- تخم مرغ: یک عدد
- تره و نعنا تازه: مقداری
- پیاز: یک عدد
طرز تهیه
مرحله اول: ابتدا گوشت را با پیاز و کمی روغن تفت می دهیم و به مقدار کافی آب می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا خوب بپزد.
مرحله دوم: لپه را که از قبل خیس کرده ایم، وقتی گوشت نیم پز شد به آن اضافه می کنیم تا با گوشت بپزد و هر دو نرم شوند.
مرحله سوم: در یک کاسه بزرگ، ماست، تخم مرغ، فلفل سیاه، نمک و یک قاشق آرد را با همزن دستی خوب می زنیم تا همه مواد مخلوط شوند. سپس یک لیوان آب به ماست اضافه می کنیم و دوباره خوب هم می زنیم.
مرحله چهارم: وقتی گوشت و لپه پختند، دقت کنید که قبل از اضافه کردن ماست، گوشت باید دو لیوان آب داشته باشد. حالا ماست را کم کم به گوشت و لپه اضافه می کنیم و همزمان با یک ملاقه دسته بلند هم می زنیم. به هم زدن ادامه می دهیم تا آبگوشت به جوش بیاید و قل بزند. تا وقتی که جوش نیامده و قل نزده، نباید دست از هم زدن برداریم.
مرحله پنجم: وقتی آبگوشت جوش آمد، نمک آن را میزان می کنیم و زردچوبه را اضافه می کنیم. سپس در قابلمه را می گذاریم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا جا بیفتد و کمی غلیظ شود.
مرحله ششم: در آخر، نعنا و تره تازه را ریز خرد کرده و در روغن یا کره تفت می دهیم و موقع کشیدن در کاسه، روی بربسیل می ریزیم این آبگوشت محلی کردستان را با نان و سبزی تازه، به خصوص گشنیز، میل کنید.
بربسیل با مرغ
مواد لازم
- سینه یا ران مرغ: ۵۰۰ گرم
- ماست: دو کاسه بزرگ
- لپه: یک پیمانه
- آرد سبوس دار یا گندم: یک قاشق غذاخوری
- روغن مایع یا کره: به مقدار لازم
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم
- تخم مرغ: یک عدد
- تره و نعنا تازه: مقداری
- پیاز: یک عدد
طرز تهیه
مرحله اول: ابتدا مرغ را با پیاز و کمی روغن تفت میدهیم و به مقدار کافی آب میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا خوب بپزد.
مرحله دوم: لپه را که از قبل خیس کردهایم، وقتی مرغ نیم پز شد به آن اضافه میکنیم تا با مرغ بپزد و هر دو نرم شوند.
مرحله سوم: در یک کاسه بزرگ، ماست، تخم مرغ، فلفل سیاه، نمک و یک قاشق آرد را با همزن دستی خوب میزنیم تا همه مواد مخلوط شوند. سپس یک لیوان آب به ماست اضافه میکنیم و دوباره خوب هم میزنیم.
مرحله چهارم: وقتی مرغ و لپه پختند، دقت کنید که قبل از اضافه کردن ماست، مرغ باید دو لیوان آب داشته باشد. حالا ماست را کم کم به مرغ و لپه اضافه میکنیم و همزمان با یک ملاقه دسته بلند هم میزنیم. به هم زدن ادامه میدهیم تا آبگوشت به جوش بیاید و قل بزند. تا وقتی که جوش نیامده و قل نزده، نباید دست از هم زدن برداریم.
مرحله پنجم: وقتی آبگوشت جوش آمد، نمک آن را میزان میکنیم و زردچوبه را اضافه میکنیم. سپس در قابلمه را میگذاریم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا جا بیفتد و کمی غلیظ شود.
مرحله ششم: در آخر، نعنا و تره تازه را ریز خرد کرده و در روغن یا کره تفت میدهیم و موقع کشیدن در کاسه، روی بربسیل میریزیم این آبگوشت محلی خوشمزه را با نان و سبزی تازه، به خصوص گشنیز، میل کنید.
طرز تهیه بربسیل یا ابگوشت ماست کردی خوشمزه و لذیذ