طرز تهیه حلوای سه آرد
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه حلوا سه آرد خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
حلوا از دسته دسرهای خوشمزه است که انواع مختلفی از حلوای زعفرانی،حلوا عمانی،حلوا آرد برنج و …. دارد حلوا سه آرد ترکیبی از آرد برنج و گندم و نخودچی است در ادامه دستور پخت عالی برای این حلوا به شما ارائه می دهیم.
مواد لازم
آرد سفید قنادی: ۱ پیمانه
آرد برنج: ۱ پیمانه
آرد نخودچی: ۱ پیمانه
روغن مایع: ۱ پیمانه
کره: ۵۰ گرم (اختیاری)
مواد لازم برای شربت
شکر: ۲ پیمانه
آب: ۱ و ۱/۲ پیمانه
گلاب: ۱/۲ پیمانه
زعفران دم کرده غلیظ: به مقدار لازم
پودر هل: ۱/۲ قاشق چایخوری
طرز تهیه
مرحله اول: در یک قابلمه مناسب، شکر و آب را مخلوط کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید و هم بزنید تا شکر کاملاً حل شود وقتی شربت شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید حدود ۵ دقیقه بجوشد تا کمی غلیظ شود.
مرحله دوم: گلاب، زعفران دم کرده و پودر هل را اضافه کنید و بعد از یکی دو جوش، شربت را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا کمی خنک شود.
مرحله سوم: در یک تابه بزرگ و مناسب، آرد سفید قنادی را الک کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید مدام هم بزنید تا بوی خامی آرد گرفته شود و کمی تغییر رنگ دهد (حدود ۱۵-۲۰ دقیقه). دقت کنید که آرد نسوزد.
مرحله چهارم: آرد سفید تفت داده شده را از تابه خارج کرده و الک کنید سپس آرد برنج الک شده را در همان تابه بریزید و با حرارت ملایم تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهد و بوی آن بلند شود (حدود ۱۰-۱۵ دقیقه).
مرحله پنجم: آرد برنج تفت داده شده را نیز الک کنید و در نهایت، آرد نخودچی الک شده را در تابه بریزید و حدود ۵-۱۰ دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. دقت کنید آرد نخودچی زودتر می سوزد.
مرحله ششم: هر سه آرد تفت داده شده و الک شده را در تابه برگردانید و با هم مخلوط کنید و روغن مایع و کره را به مخلوط آردها اضافه کنید با حرارت ملایم، مواد را خوب هم بزنید تا روغن و کره به طور یکنواخت با آردها مخلوط شوند و مایه حلوا کمی روان شود.
مرحله هفتم: تابه حاوی آرد و روغن را از روی حرارت بردارید و شربت ولرم را کم کم به مخلوط آرد اضافه کنید و به سرعت هم بزنید تا حلوا یکدست شود و گلوله نشود وقتی تمام شربت اضافه شد، تابه را دوباره روی حرارت ملایم قرار دهید.
مرحله هشتم: به طور مداوم و با حوصله حلوا را هم بزنید تا کم کم غلیظ شود و از کناره های تابه جدا شود و به اصطلاح “به روغن بیفتد”. این مرحله ممکن است حدود ۱۵-۲۰ دقیقه طول بکشد.
مرحله نهم: وقتی حلوا به غلظت دلخواه رسید و براق شد، تابه را از روی حرارت بردارید و حلوا را چند بار در تابه زیر و رو کنید و در ظرف سرو مورد نظر بریزید و به دلخواه تزیین کنید. می توانید از پودر پسته، بادام، گردو، خلال بادام، پودر نارگیل، دارچین و یا گل محمدی برای تزیین استفاده کنید.
نکات تکمیلی
۱- از آرد سفید قنادی مرغوب، آرد برنج نرم و تازه و آرد نخودچی با کیفیت استفاده کنید.
۲- حتماً قبل از تفت دادن و بعد از تفت دادن، آردها را الک کنید تا حلوای لطیف و یکدستی داشته باشید.
۳- تفت دادن آردها و پخت حلوا را با حرارت ملایم انجام دهید تا آردها نسوزند و حلوا طعم تلخ نگیرد.
۴- در تمام مراحل تفت دادن آرد و اضافه کردن شربت، به طور مداوم حلوا را هم بزنید تا از گلوله شدن آن جلوگیری شود.
۵- غلظت شربت نباید خیلی زیاد باشد، در حد کمی غلیظ شدن کافی است.
۶- بهتر است شربت هنگام اضافه شدن به آرد، ولرم باشد.
۷- صبر و حوصله در مرحله به روغن افتادن حلوا بسیار مهم است تا حلوای با کیفیتی داشته باشید.