طرز تهیه خوراک مرغ و قارچ

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه خوراک مرغ و قارچ خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

خوراک مرغ و قارچ یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار است که به دلیل طعم لذیذ و آماده‌سازی آسان، مورد علاقه بسیاری از افراد است. در ادامه، طرز تهیه این خوراک خوشمزه را به شما آموزش می‌دهیم.

طرز تهیه خوراک مرغ و قارچ
طرز تهیه خوراک مرغ و قارچ

مواد لازم

  • سینه مرغ: ۵۰۰ گرم (به دلخواه می‌توانید از ران مرغ نیز استفاده کنید)
  • قارچ: ۳۰۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد متوسط
  • فلفل دلمه ای: ۱ عدد (به دلخواه)
  • سیر: ۲ حبه
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • آب مرغ یا آب: ۱ لیوان
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا: به مقدار دلخواه
  • روغن مایع: به مقدار لازم

طرز تهیه

مرحله اول: مرغ را به قطعات دلخواه خرد کنید و قارچ‌ها را ورقه‌ای کنید سپس پیاز و فلفل دلمه ای را به صورت نگینی خرد کنید و سیر را رنده یا له کنید.

مرحله دوم: در یک تابه مناسب، کمی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید سپس مرغ را به تابه اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

مرحله  سوم: پیاز خرد شده را به مرغ اضافه کرده و تفت دهید تا نرم و طلایی شود در ادامه سیر را اضافه کرده و به مدت ۳۰ ثانیه تفت دهید.

مرحله چهارم: قارچ‌های ورقه شده را به همراه فلفل دلمه ای به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا آب قارچ‌ها کشیده شود و ادویه‌های مورد نظر (نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا) را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.

مرحله پنجم: رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود سپس آب مرغ یا آب را به تابه اضافه کنید وحرارت را کم کرده و در تابه را بگذارید و اجازه دهید خوراک به مدت ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد تا مرغ کاملا پخته و جا بیفتد.

مرحله ششم: خوراک مرغ و قارچ آماده شده را در ظرف مورد نظر ریخته و به همراه برنج یا نان سرو کنید.

خوراک مرغ و قارچ با سیب زمینی

طرز تهیه خوراک مرغ و قارچ
طرز تهیه خوراک مرغ و قارچ

مواد لازم

  • سینه مرغ: ۵۰۰ گرم (به دلخواه می‌توانید از ران مرغ نیز استفاده کنید)
  • سیب زمینی: ۴ عدد متوسط
  • قارچ: ۳۰۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد متوسط
  • فلفل دلمه ای: ۱ عدد (به دلخواه)
  • سیر: ۲ حبه
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • آب مرغ یا آب: ۱ لیوان
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا: به مقدار دلخواه
  • روغن مایع: به مقدار لازم

طرز تهیه

مرحله اول: مرغ را به قطعات دلخواه خرد کنید و سیب زمینی‌ها را پوست کنده و به مکعب‌های متوسط برش دهید سپس قارچ‌ها را ورقه‌ای کنید و پیاز و فلفل دلمه ای را به صورت نگینی خرد کنید و سیر را رنده یا له کنید.

مرحله دوم: سیب زمینی‌ها را در قابلمه مناسب با کمی آب و نمک بپزید تا نیم پز شوند و در یک تابه مناسب، کمی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید و مرغ را به تابه اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

مرحله سوم: پیاز خرد شده را به مرغ اضافه کرده و تفت دهید تا نرم و طلایی شود سپس سیر را اضافه کرده و به مدت ۳۰ ثانیه تفت دهید.

مرحله چهارم: قارچ‌های ورقه شده را به همراه فلفل دلمه ای به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا آب قارچ‌ها کشیده شود و ادویه‌های مورد نظر (نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا) را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.

مرحله پنجم: رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و آب مرغ یا آب را به تابه اضافه کنید سپس سیب زمینی‌های نیم پز را به تابه اضافه کنید و حرارت را کم کرده و در تابه را بگذارید واجازه دهید خوراک به مدت ۳۰دقیقه با حرارت ملایم بپزد تا مرغ و سیب زمینی کاملا پخته و جا بیفتد.

خوراک مرغ و قارچ رژیمی

طرز تهیه خوراک مرغ و قارچ
طرز تهیه خوراک مرغ و قارچ

مواد لازم

  • سینه مرغ بدون پوست و استخوان: ۵۰۰ گرم
  • قارچ: ۳۰۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد متوسط
  • سیر: ۲ حبه
  • فلفل دلمه ای: ۱ عدد (به دلخواه)
  • گوجه فرنگی: ۲ عدد متوسط
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا: به مقدار دلخواه
  • روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

مرحله اول: مرغ را به تکه های کوچک و نازک برش دهید و قارچ ها را ورقه ای کنید سپس پیاز و فلفل دلمه ای را نگینی خرد کنید و سیر را رنده یا له کنید و گوجه فرنگی ها را پوست کنده و ریز خرد کنید.

مرحله دوم: تابه نچسب را روی حرارت متوسط قرار دهید و مرغ را بدون روغن تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند سپس پیاز و فلفل دلمه ای را به مرغ اضافه کرده و تفت دهید تا نرم شوند.

مرحله سوم: سیر را اضافه کرده و به مدت ۳۰ ثانیه تفت دهید و قارچ ها را اضافه کنید و تفت دهید تا آب آن کشیده شود سپس گوجه فرنگی های خرد شده را به مواد اضافه کنید.

مرحله چهارم: نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پاپریکا را به مقدار دلخواه اضافه کرده و خوب مخلوط کنید و حرارت را کم کرده و در تابه را بگذارید و اجازه دهید خوراک به مدت ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد تا مرغ و سبزیجات کاملا پخته شوند.

خوراک مرغ و قارچ با خامه

طرز تهیه خوراک مرغ و قارچ
طرز تهیه خوراک مرغ و قارچ

مواد لازم

  • سینه مرغ بدون پوست و استخوان: ۵۰۰ گرم
  • قارچ: ۳۰۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد متوسط
  • سیر: ۲ حبه
  • خامه صبحانه: ۲۰۰ میلی لیتر
  • آرد: ۲ قاشق غذاخوری
  • شیر: ۱ پیمانه
  • کره: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه، آویشن: به مقدار دلخواه
  • روغن زیتون: به مقدار لازم

طرز تهیه

مرحله اول: مرغ را به تکه های کوچک و نازک برش دهید و قارچ ها را ورقه ای کنید سپس پیاز را نگینی خرد کنید و سیر را رنده یا له کنید.

مرحله دوم: تابه نچسب را روی حرارت متوسط قرار دهید و کمی روغن زیتون بریزید و مرغ را به تابه اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند سپس پیاز و سیر را به مرغ اضافه کرده و تفت دهید تا نرم شوند.

مرحله سوم: قارچ ها را اضافه کنید و تفت دهید تا آب آن کشیده شود و در یک قابلمه کوچک، کره را روی حرارت ملایم ذوب کنید سپس آرد را اضافه کرده و به مدت ۱ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود.

مرحله چهارم: شیر را کم کم به آرد اضافه کرده و هم بزنید تا گلوله نشود و مخلوط را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود سپس نمک، فلفل سیاه و آویشن را به سس اضافه کنید.

مرحله پنجم: سس بشامل را به مرغ و قارچ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید سپس خامه را اضافه کرده و مجدداً مخلوط کنید.

مرحله ششم: حرارت را کم کرده و در تابه را بگذارید و اجازه دهید خوراک به مدت ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد تا جا بیفتد.

خوراک مرغ و قارچ با سس مایونز

طرز تهیه خوراک مرغ و قارچ
طرز تهیه خوراک مرغ و قارچ

مواد لازم

  • سینه مرغ بدون پوست و استخوان: ۵۰۰ گرم
  • قارچ: ۳۰۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد متوسط
  • سیر: ۲ حبه
  • سس مایونز: ۱۰۰ میلی لیتر
  • آرد: ۲ قاشق غذاخوری
  • شیر: ۱ پیمانه
  • کره: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه، آویشن: به مقدار دلخواه
  • روغن زیتون: به مقدار لازم

طرز تهیه

مرحله اول: مرغ را به تکه های کوچک و نازک برش دهید و قارچ ها را ورقه ای کنید حالا پیاز را نگینی خرد کنید و سیر را رنده یا له کنید.

مرحله دوم: تابه نچسب را روی حرارت متوسط قرار دهید و کمی روغن زیتون بریزید سپس مرغ را به تابه اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و پس از ان پیاز و سیر را به مرغ اضافه کرده و تفت دهید تا نرم شوند.

مرحله سوم: قارچ ها را اضافه کنید و تفت دهید تا آب آن کشیده شود و در یک کاسه کوچک، سس مایونز، آرد، شیر، نمک، فلفل سیاه و آویشن را با هم مخلوط کنید تا یک سس یکدست به دست آید.

مرحله چهارم: سس را به مرغ و قارچ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و حرارت را کم کرده و در تابه را بگذارید و اجازه دهید خوراک به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد تا جا بیفتد.

خوراک مرغ و قارچ با گوجه فرنگی

طرز تهیه خوراک مرغ و قارچ
طرز تهیه خوراک مرغ و قارچ

مواد لازم

  • سینه مرغ: ۵۰۰ گرم (به دلخواه می‌توانید از ران مرغ نیز استفاده کنید)
  • قارچ: ۳۰۰
  • گرم
  • گوجه فرنگی: ۳ عدد متوسط
  • پیاز: ۱ عدد متوسط
  • سیر: ۲ حبه
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • آب مرغ یا آب: ۱ لیوان
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا: به مقدار دلخواه
  • روغن مایع: به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده (اختیاری): به مقدار دلخواه

طرز تهیه

مرحله اول: مرغ را به قطعات دلخواه خرد کنید و قارچ‌ها را ورقه‌ای کنید و گوجه فرنگی‌ها را پوست کنده و ریز خرد کنید سپس پیاز و سیر را به صورت نگینی خرد کنید.

مرحله دوم: در یک تابه مناسب، کمی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید و مرغ را به تابه اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند حالا پیاز خرد شده را به مرغ اضافه کرده و تفت دهید تا نرم و طلایی شود.

مرحله سوم: سیر را اضافه کرده و به مدت ۳۰ ثانیه تفت دهید سپس قارچ‌های ورقه شده را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا آب قارچ‌ها کشیده شود.

مرحله چهارم: ادویه‌های مورد نظر (نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا) را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید در ادامه گوجه فرنگی‌های خرد شده و رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید و اگر از زعفران دم کرده استفاده می‌کنید، در این مرحله آن را اضافه کنید.

مرحله پنجم: آب مرغ یا آب را به تابه اضافه کنید و حرارت را کم کرده و در تابه را بگذارید و اجازه دهید خوراک به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد تا مرغ کاملا پخته و جا بیفتد.

خوراک مرغ و قارچ با هویج و ذرت

طرز تهیه خوراک مرغ و قارچ
طرز تهیه خوراک مرغ و قارچ

مواد لازم

  • سینه مرغ: ۵۰۰ گرم
  • قارچ: ۳۰۰ گرم
  • هویج: ۲ عدد متوسط
  • ذرت شیرین: ۱ پیمانه (کنسرو شده یا تازه)
  • پیاز: ۱ عدد متوسط
  • سیر: ۲ حبه
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • آب مرغ یا آب: ۱ لیوان
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا: به مقدار دلخواه
  • روغن مایع: به مقدار لازم

طرز تهیه

مرحله اول: مرغ را به قطعات دلخواه خرد کنید و قارچ‌ها را ورقه‌ای کنید سپس هویج‌ها را به صورت نگینی خرد کنید و پیاز و سیر را نیز نگینی خرد کنید.

مرحله دوم: در یک تابه مناسب، کمی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید و مرغ را به تابه اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند در ادامه پیاز خرد شده را به مرغ اضافه کرده و تفت دهید تا نرم و طلایی شود.

مرحله سوم: سیر را اضافه کرده و به مدت ۳۰ ثانیه تفت دهید و قارچ‌های ورقه شده، هویج نگینی و ذرت را به تابه اضافه کنید.

مرحله چهارم: ادویه‌های مورد نظر (نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا) را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید سپس رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.

مرحله پنجم: آب مرغ یا آب را به تابه اضافه کنید و حرارت را کم کرده و در تابه را بگذارید و اجازه دهید خوراک به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد تا مرغ و سبزیجات کاملا پخته و جا بیفتد.

نکات تکمیلی

  1. برای طعم بهتر می‌توانید از کمی آب لیمو ترش تازه در مراحل پایانی پخت استفاده کنید.
  2. می‌توانید از سبزیجات دیگری مانند فلفل دلمه ای، نخود فرنگی و نخود سبز نیز در این غذا استفاده کنید.
  3. اگر از ذرت تازه استفاده می‌کنید، آن را قبل از اضافه کردن به خوراک، کمی آب‌پز کنید.
  4. برای طعم بهتر می‌توانید از کمی آب لیمو ترش تازه در مراحل پایانی پخت استفاده کنید.
  5. برای تهیه یک خوراک غلیظ‌تر، می‌توانید کمی آرد گندم را در کمی روغن تفت داده و به خوراک اضافه کنید.
  6. برای طعم بیشتر می توانید از پنیر پارمسان رنده شده روی غذا استفاده کنید.
  7. برای یک غذای رژیمی تر، می توانید از سس مایونز کم چرب استفاده کنید.
  8. برای تهیه سس بشامل یکدست، آرد را به تدریج به کره اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا گلوله نشود.
  9. حرارت زیر قابلمه را ملایم نگه دارید تا سس نسوزد.
  10. برای کاهش کالری، از سینه مرغ بدون پوست استفاده کنید و از اضافه کردن روغن زیاد خودداری کنید.
  11. به جای آب اضافه کردن، می توانید از آب گوجه فرنگی استفاده کنید تا طعم خوراک غلیظ تر شود.
  12. می توانید از سبزیجات دیگری مانند کلم بروکلی، اسفناج یا نخود فرنگی نیز در این غذا استفاده کنید.