طرز تهیه خوراک مرغ و قارچ
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه خوراک مرغ و قارچ خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
خوراک مرغ و قارچ یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار است که به دلیل طعم لذیذ و آمادهسازی آسان، مورد علاقه بسیاری از افراد است. در ادامه، طرز تهیه این خوراک خوشمزه را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم
- سینه مرغ: ۵۰۰ گرم (به دلخواه میتوانید از ران مرغ نیز استفاده کنید)
- قارچ: ۳۰۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد متوسط
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد (به دلخواه)
- سیر: ۲ حبه
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- آب مرغ یا آب: ۱ لیوان
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا: به مقدار دلخواه
- روغن مایع: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: مرغ را به قطعات دلخواه خرد کنید و قارچها را ورقهای کنید سپس پیاز و فلفل دلمه ای را به صورت نگینی خرد کنید و سیر را رنده یا له کنید.
مرحله دوم: در یک تابه مناسب، کمی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید سپس مرغ را به تابه اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
مرحله سوم: پیاز خرد شده را به مرغ اضافه کرده و تفت دهید تا نرم و طلایی شود در ادامه سیر را اضافه کرده و به مدت ۳۰ ثانیه تفت دهید.
مرحله چهارم: قارچهای ورقه شده را به همراه فلفل دلمه ای به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا آب قارچها کشیده شود و ادویههای مورد نظر (نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا) را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
مرحله پنجم: رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود سپس آب مرغ یا آب را به تابه اضافه کنید وحرارت را کم کرده و در تابه را بگذارید و اجازه دهید خوراک به مدت ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد تا مرغ کاملا پخته و جا بیفتد.
مرحله ششم: خوراک مرغ و قارچ آماده شده را در ظرف مورد نظر ریخته و به همراه برنج یا نان سرو کنید.
خوراک مرغ و قارچ با سیب زمینی
مواد لازم
- سینه مرغ: ۵۰۰ گرم (به دلخواه میتوانید از ران مرغ نیز استفاده کنید)
- سیب زمینی: ۴ عدد متوسط
- قارچ: ۳۰۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد متوسط
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد (به دلخواه)
- سیر: ۲ حبه
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- آب مرغ یا آب: ۱ لیوان
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا: به مقدار دلخواه
- روغن مایع: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: مرغ را به قطعات دلخواه خرد کنید و سیب زمینیها را پوست کنده و به مکعبهای متوسط برش دهید سپس قارچها را ورقهای کنید و پیاز و فلفل دلمه ای را به صورت نگینی خرد کنید و سیر را رنده یا له کنید.
مرحله دوم: سیب زمینیها را در قابلمه مناسب با کمی آب و نمک بپزید تا نیم پز شوند و در یک تابه مناسب، کمی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید و مرغ را به تابه اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
مرحله سوم: پیاز خرد شده را به مرغ اضافه کرده و تفت دهید تا نرم و طلایی شود سپس سیر را اضافه کرده و به مدت ۳۰ ثانیه تفت دهید.
مرحله چهارم: قارچهای ورقه شده را به همراه فلفل دلمه ای به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا آب قارچها کشیده شود و ادویههای مورد نظر (نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا) را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
مرحله پنجم: رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و آب مرغ یا آب را به تابه اضافه کنید سپس سیب زمینیهای نیم پز را به تابه اضافه کنید و حرارت را کم کرده و در تابه را بگذارید واجازه دهید خوراک به مدت ۳۰دقیقه با حرارت ملایم بپزد تا مرغ و سیب زمینی کاملا پخته و جا بیفتد.
خوراک مرغ و قارچ رژیمی
مواد لازم
- سینه مرغ بدون پوست و استخوان: ۵۰۰ گرم
- قارچ: ۳۰۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد متوسط
- سیر: ۲ حبه
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد (به دلخواه)
- گوجه فرنگی: ۲ عدد متوسط
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا: به مقدار دلخواه
- روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
مرحله اول: مرغ را به تکه های کوچک و نازک برش دهید و قارچ ها را ورقه ای کنید سپس پیاز و فلفل دلمه ای را نگینی خرد کنید و سیر را رنده یا له کنید و گوجه فرنگی ها را پوست کنده و ریز خرد کنید.
مرحله دوم: تابه نچسب را روی حرارت متوسط قرار دهید و مرغ را بدون روغن تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند سپس پیاز و فلفل دلمه ای را به مرغ اضافه کرده و تفت دهید تا نرم شوند.
مرحله سوم: سیر را اضافه کرده و به مدت ۳۰ ثانیه تفت دهید و قارچ ها را اضافه کنید و تفت دهید تا آب آن کشیده شود سپس گوجه فرنگی های خرد شده را به مواد اضافه کنید.
مرحله چهارم: نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پاپریکا را به مقدار دلخواه اضافه کرده و خوب مخلوط کنید و حرارت را کم کرده و در تابه را بگذارید و اجازه دهید خوراک به مدت ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد تا مرغ و سبزیجات کاملا پخته شوند.
خوراک مرغ و قارچ با خامه
مواد لازم
- سینه مرغ بدون پوست و استخوان: ۵۰۰ گرم
- قارچ: ۳۰۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد متوسط
- سیر: ۲ حبه
- خامه صبحانه: ۲۰۰ میلی لیتر
- آرد: ۲ قاشق غذاخوری
- شیر: ۱ پیمانه
- کره: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه، آویشن: به مقدار دلخواه
- روغن زیتون: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: مرغ را به تکه های کوچک و نازک برش دهید و قارچ ها را ورقه ای کنید سپس پیاز را نگینی خرد کنید و سیر را رنده یا له کنید.
مرحله دوم: تابه نچسب را روی حرارت متوسط قرار دهید و کمی روغن زیتون بریزید و مرغ را به تابه اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند سپس پیاز و سیر را به مرغ اضافه کرده و تفت دهید تا نرم شوند.
مرحله سوم: قارچ ها را اضافه کنید و تفت دهید تا آب آن کشیده شود و در یک قابلمه کوچک، کره را روی حرارت ملایم ذوب کنید سپس آرد را اضافه کرده و به مدت ۱ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود.
مرحله چهارم: شیر را کم کم به آرد اضافه کرده و هم بزنید تا گلوله نشود و مخلوط را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود سپس نمک، فلفل سیاه و آویشن را به سس اضافه کنید.
مرحله پنجم: سس بشامل را به مرغ و قارچ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید سپس خامه را اضافه کرده و مجدداً مخلوط کنید.
مرحله ششم: حرارت را کم کرده و در تابه را بگذارید و اجازه دهید خوراک به مدت ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد تا جا بیفتد.
خوراک مرغ و قارچ با سس مایونز
مواد لازم
- سینه مرغ بدون پوست و استخوان: ۵۰۰ گرم
- قارچ: ۳۰۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد متوسط
- سیر: ۲ حبه
- سس مایونز: ۱۰۰ میلی لیتر
- آرد: ۲ قاشق غذاخوری
- شیر: ۱ پیمانه
- کره: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه، آویشن: به مقدار دلخواه
- روغن زیتون: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: مرغ را به تکه های کوچک و نازک برش دهید و قارچ ها را ورقه ای کنید حالا پیاز را نگینی خرد کنید و سیر را رنده یا له کنید.
مرحله دوم: تابه نچسب را روی حرارت متوسط قرار دهید و کمی روغن زیتون بریزید سپس مرغ را به تابه اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و پس از ان پیاز و سیر را به مرغ اضافه کرده و تفت دهید تا نرم شوند.
مرحله سوم: قارچ ها را اضافه کنید و تفت دهید تا آب آن کشیده شود و در یک کاسه کوچک، سس مایونز، آرد، شیر، نمک، فلفل سیاه و آویشن را با هم مخلوط کنید تا یک سس یکدست به دست آید.
مرحله چهارم: سس را به مرغ و قارچ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و حرارت را کم کرده و در تابه را بگذارید و اجازه دهید خوراک به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد تا جا بیفتد.
خوراک مرغ و قارچ با گوجه فرنگی
مواد لازم
- سینه مرغ: ۵۰۰ گرم (به دلخواه میتوانید از ران مرغ نیز استفاده کنید)
- قارچ: ۳۰۰
- گرم
- گوجه فرنگی: ۳ عدد متوسط
- پیاز: ۱ عدد متوسط
- سیر: ۲ حبه
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- آب مرغ یا آب: ۱ لیوان
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا: به مقدار دلخواه
- روغن مایع: به مقدار لازم
- زعفران دم کرده (اختیاری): به مقدار دلخواه
طرز تهیه
مرحله اول: مرغ را به قطعات دلخواه خرد کنید و قارچها را ورقهای کنید و گوجه فرنگیها را پوست کنده و ریز خرد کنید سپس پیاز و سیر را به صورت نگینی خرد کنید.
مرحله دوم: در یک تابه مناسب، کمی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید و مرغ را به تابه اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند حالا پیاز خرد شده را به مرغ اضافه کرده و تفت دهید تا نرم و طلایی شود.
مرحله سوم: سیر را اضافه کرده و به مدت ۳۰ ثانیه تفت دهید سپس قارچهای ورقه شده را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا آب قارچها کشیده شود.
مرحله چهارم: ادویههای مورد نظر (نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا) را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید در ادامه گوجه فرنگیهای خرد شده و رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید و اگر از زعفران دم کرده استفاده میکنید، در این مرحله آن را اضافه کنید.
مرحله پنجم: آب مرغ یا آب را به تابه اضافه کنید و حرارت را کم کرده و در تابه را بگذارید و اجازه دهید خوراک به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد تا مرغ کاملا پخته و جا بیفتد.
خوراک مرغ و قارچ با هویج و ذرت
مواد لازم
- سینه مرغ: ۵۰۰ گرم
- قارچ: ۳۰۰ گرم
- هویج: ۲ عدد متوسط
- ذرت شیرین: ۱ پیمانه (کنسرو شده یا تازه)
- پیاز: ۱ عدد متوسط
- سیر: ۲ حبه
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- آب مرغ یا آب: ۱ لیوان
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا: به مقدار دلخواه
- روغن مایع: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: مرغ را به قطعات دلخواه خرد کنید و قارچها را ورقهای کنید سپس هویجها را به صورت نگینی خرد کنید و پیاز و سیر را نیز نگینی خرد کنید.
مرحله دوم: در یک تابه مناسب، کمی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید و مرغ را به تابه اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند در ادامه پیاز خرد شده را به مرغ اضافه کرده و تفت دهید تا نرم و طلایی شود.
مرحله سوم: سیر را اضافه کرده و به مدت ۳۰ ثانیه تفت دهید و قارچهای ورقه شده، هویج نگینی و ذرت را به تابه اضافه کنید.
مرحله چهارم: ادویههای مورد نظر (نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا) را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید سپس رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله پنجم: آب مرغ یا آب را به تابه اضافه کنید و حرارت را کم کرده و در تابه را بگذارید و اجازه دهید خوراک به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد تا مرغ و سبزیجات کاملا پخته و جا بیفتد.
نکات تکمیلی
- برای طعم بهتر میتوانید از کمی آب لیمو ترش تازه در مراحل پایانی پخت استفاده کنید.
- میتوانید از سبزیجات دیگری مانند فلفل دلمه ای، نخود فرنگی و نخود سبز نیز در این غذا استفاده کنید.
- اگر از ذرت تازه استفاده میکنید، آن را قبل از اضافه کردن به خوراک، کمی آبپز کنید.
- برای طعم بهتر میتوانید از کمی آب لیمو ترش تازه در مراحل پایانی پخت استفاده کنید.
- برای تهیه یک خوراک غلیظتر، میتوانید کمی آرد گندم را در کمی روغن تفت داده و به خوراک اضافه کنید.
- برای طعم بیشتر می توانید از پنیر پارمسان رنده شده روی غذا استفاده کنید.
- برای یک غذای رژیمی تر، می توانید از سس مایونز کم چرب استفاده کنید.
- برای تهیه سس بشامل یکدست، آرد را به تدریج به کره اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا گلوله نشود.
- حرارت زیر قابلمه را ملایم نگه دارید تا سس نسوزد.
- برای کاهش کالری، از سینه مرغ بدون پوست استفاده کنید و از اضافه کردن روغن زیاد خودداری کنید.
- به جای آب اضافه کردن، می توانید از آب گوجه فرنگی استفاده کنید تا طعم خوراک غلیظ تر شود.
- می توانید از سبزیجات دیگری مانند کلم بروکلی، اسفناج یا نخود فرنگی نیز در این غذا استفاده کنید.