طرز تهیه شیر برنج
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه شیر برنج ، دسری خوشمزه و مقوی آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
شیر برنج یکی از انواع دسرهای اصیل و قدیمی ایرانی است که به عنوان وعده اصلی هم استفاده می شود. این دسر خوشمزه همانطور که از نامش مشخص است از شیر و برنج به همراه شکر تهیه می شود ، البته در تهیه شیر برنج مجلسی از خامه هم استفاده می شود. شیر برنج یکی از دسرهای بسیار خوشمزه در ایام ماه مبارک رمضان می باشد اما در هر منطقه ممکن است رسپی تهیه شیر برنج کمی متفاوت باشد. شیر برنج خواصی زیاد دارد و می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.
مواد لازم برای تهیه شیر برنج
- برنج ۱ پیمانه
- گلاب یک پیمانه
- شکر ۱ پیمانه
- شیر یک لیتر
- هل ساییده یک قاشق چ
- خامه دو-سه قاشق غذاخوری
- نمک نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه
برنج را از شب قبل خیس کنید. برنج را با ۲ پیمانه آب و نصف قاشق چایخوری نمک روی حرارت گذاشته و آنقدر بپزید تا برنج کاملا وا برود.
شیر را همراه خامه به برنج اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا مواد به جوش آیند. بعد از به جوش آمدن مواد، شکر و پودر هل را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. در این مرحله مواد را کمی بچشید تا در صورت دلخواه، شکر بیشتری اضافه کنید.
حرارت را کم کرده و حدود یک ساعت صبر کنید تا شیر برنج کاملا جا بیفتد سپس گلاب را اضافه کنید. بعد از این که شیر برنج کاملا جا افتاد، شعله را خاموش کنید. غذا را تا زمانی که داغ داغ است، در ظرفی مناسب بریزید و روی آن را با مربا، پودر پسته و گل محمدی یا دارچین تزیین کنید.
نکات
- در صورت تهیه شیر برنج با شیره یا مربای گل از اضافه کردن شکر خودداری نماید.
- زمان اضافه کردن شیر حرارت را بالا ببرید و شیر جوشید حرارت را متوسط کنید. همچنین درحین پخت درب قابلمه را باز نگه دارید تا شیربرنج سر نرود .
- اگر بخواهید شیر برنج را به عنوان دسر تهیه کنید، باید اجازه دهید آب آن کاملا بخار شده و غلیظ تر از همیشه درست شود. سپس آن را داخل قالب مورد نظرتان بریزید و با پشت قاشق آن را فشار دهید و اجازه دهید چند ساعتی داخل یخچال بماند تا سفت شود.
-
برای تهیه شیر برنج حتماً از برنج نیم دانه استفاده کنید و یا با پشت قاشق برنج ها را له کنید.