طرز تهیه ماکارونی
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه ماکارونی خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
ماکارونی از غذاهای خوشمزه و محبوب مردم سراسر جهان است که با روشهای متفاوتی طبخ می شود و کوچک و بزرگ عاشق ماکارونی و ته دیگ دلچسب ان هستند مخصوصا اگر به روش مامان پز تهیه شده باشد در ادامه با طرز تهیه ماکارونی به روشهای متنوع همراه ما باشید.
ماکارونی با گوشت چرخ کرده
مواد لازم
- ماکارونی: ۵۰۰ گرم
- گوشت چرخکرده: ۳۰۰ گرم
- پیاز: ۲ عدد
- رب گوجهفرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
- سس کچاپ: ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)
- سیبزمینی: ۱ عدد بزرگ (اختیاری)
- آویشن: ۱ قاشق غذاخوری
- ادویهها: زردچوبه، فلفل سیاه، ادویه کاری، پودر پاپریکا و نمک به میزان لازم
- روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: در یک قابلمه بزرگ آب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش بیاید. سپس نمک، روغن و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید. ماکارونی را در آب جوش بریزید و طبق دستورالعمل روی بسته آن بپزید. پس از پخت، ماکارونی را آبکش کنید و با اب سرد بشویید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: برای تهیه مایه ماکارونی پیازها را نگینی خرد کنید و در تابه با روغن تفت دهید تا طلایی شوند. سپس گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کنید و آن را تفت دهید تا بپزد. رب گوجهفرنگی، سس کچاپ (در صورت تمایل)، آویشن و ادویهها را به گوشت اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا عطر ادویه ها ازاد شود و رنگ رب باز شود سپس یک لیوان ابجوش به مواد اضافه کنید و بگذارید مایه ماکارونی ۱۵ دقیقه بپزد
مرحله سوم: پس از پخت مواد ماکارونی سیبزمینی را به صورت خلالی خرد کنید و در کف قابلمه روغن بریزید و سیبزمینیها را روی روغن بچینید.
مرحله چهارم: ماکارونی آبکششده را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید و روی هر لایه از ماکارونی، مایه ماکارونی را پخش کنید.
مرحله پنجم: قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه ماکارونی را دم کنید تا ته دیگ سیبزمینی طلایی و ترد شود.
مرحله ششم: پس از این زمان ماکارونی شما اماده است با سس دلخواه نوش جان کنید.
ماکارونی با گوشت چرخ کرده و قارچ
مواد لازم
- ماکارونی: ۵۰۰ گرم
- گوشت چرخکرده: ۳۰۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد بزرگ
- قارچ: ۲۵۰ گرم
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد (اختیاری)
- رب گوجهفرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
- سس کچاپ: ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)
- آویشن: ۱ قاشق چای خوری
- ادویهها: زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر پاپریکا و نمک به میزان لازم
- روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: در یک قابلمه بزرگ آب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش بیاید. سپس نمک، روغن و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید. ماکارونی را در آب جوش بریزید و طبق دستورالعمل روی بسته آن بپزید. پس از پخت، ماکارونی را آبکش کنید و با اب سرد بشویید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: برای تهیه مایه ماکارونی پیاز را نگینی خرد کنید و در تابه با روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کنید و آن را تفت دهید تا بپزد.
مرحله سوم: قارچ را به صورت اسلایس خرد کنید و به همراه فلفل دلمه ای (در صورت تمایل) به گوشت اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا قارچ ها نرم شوند.
مرحله چهارم: رب گوجهفرنگی، سس کچاپ (در صورت تمایل)، آویشن و ادویهها را به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و تفت دهید تا رنگ رب باز شود.
مرحله پنجم: ته دیگ دلخواه خود را کف قابلمه بچینید و ماکارونی آبکششده را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید و روی هر لایه از ماکارونی، مایه ماکارونی را پخش کنید.
مرحله ششم: قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و به مدت ۳۰ دقیقه ماکارونی را دم کنید تا مواد به خورد هم رفته و طعم دار شوند.
ماکارونی با سویا
مواد لازم
- ماکارونی: ۵۰۰ گرم
- سویا: ۲۵۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد بزرگ
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد (اختیاری)
- رب گوجهفرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
- سس کچاپ: ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)
- آویشن: ۱ قاشق چای خوری
- ادویهها: زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر پاپریکا و نمک به میزان لازم
- روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: سویا را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آب خیس کنید تا نرم شود. سپس آب آن را گرفته و کنار بگذارید.
مرحله دوم: در یک قابلمه بزرگ آب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش بیاید. سپس نمک، روغن و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید. ماکارونی را در آب جوش بریزید و طبق دستورالعمل روی بسته آن بپزید. پس از پخت، ماکارونی را آبکش کنید و کامل انها را با اب سرد بشویید تا نشاسته اضافی خارج شود سپس کنار بگذارید.
مرحله سوم: پیاز را نگینی خرد کنید و در تابه با روغن تفت دهید تا طلایی شود سپس سویا را به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا سویا کمی سرخ شود و تغییر رنگ دهد و بعد فلفل دلمه ای (در صورت تمایل) را به مواد اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا کمی نرم شود.
مرحله چهارم: رب گوجهفرنگی، سس کچاپ (در صورت تمایل)، آویشن و ادویهها را به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تاعطر ادویه ها ازاد شود.
مرحله پنجم: در قابلمه روغن بریزید و نان یا ته دیگ دلخواه بگذارید سپس ماکارونی آبکششده را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید و روی هر لایه از ماکارونی، مایه ماکارونی را پخش کنید.
مرحله ششم: قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و به مدت ۳۰ دقیقه ماکارونی را دم کنید تا مواد به خورد هم رفته و طعم دار شوند.
ماکارونی با سویا و قارچ
مواد لازم
- ماکارونی: ۵۰۰ گرم
- سویا: ۲۵۰ گرم
- قارچ: ۲۵۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد بزرگ
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد (اختیاری)
- رب گوجهفرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
- سس کچاپ: ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)
- آویشن: ۱ قاشق چای خوری
- ادویهها: زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر پاپریکا و نمک به میزان لازم
- روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: سویا را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آب خیس کنید تا نرم شود. سپس آب آن را گرفته و کنار بگذارید.
مرحله دوم: در یک قابلمه بزرگ آب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش بیاید. سپس نمک، روغن و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید. ماکارونی را در آب جوش بریزید و طبق دستورالعمل روی بسته آن بپزید. پس از پخت، ماکارونی را آبکش کنید و با اب سرد بشویید و کنار بگذارید.
مرحله سوم: پیاز را نگینی خرد کنید و در تابه با روغن تفت دهید تا طلایی شود سپس سویا را به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا سویا کمی سرخ شود و بعد قارچ را به صورت اسلایس خرد کنید و به مواد اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا قارچ ها نرم شوند.
مرحله چهارم: فلفل دلمه ای (در صورت تمایل) را به صورت نگینی خرد کنید و به مواد اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا کمی نرم شود سپس رب گوجهفرنگی، سس کچاپ (در صورت تمایل)، آویشن و ادویهها را به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا رنگ رب باز شود.
مرحله پنجم: کف قابلمه روغن بریزید و ماکارونی آبکششده را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید و روی هر لایه از ماکارونی، مایه ماکارونی را پخش کنید.
مرحله ششم: قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و به مدت ۳۰ دقیقه ماکارونی را دم کنید تا مواد به خورد هم رفته و طعم دار شوند.
ماکارونی با مرغ
مواد لازم
- ماکارونی: ۵۰۰ گرم
- سینه مرغ: ۲ عدد
- پیاز: ۱ عدد بزرگ
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد (اختیاری)
- رب گوجهفرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
- سس کچاپ: ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)
- آویشن: ۱ قاشق چای خوری
- ادویهها: زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر پاپریکا و نمک به میزان لازم
- روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: در یک قابلمه بزرگ آب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش بیاید. سپس نمک، روغن و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید. ماکارونی را در آب جوش بریزید و طبق دستورالعمل روی بسته آن بپزید. پس از پخت، ماکارونی را آبکش کنید و با اب سرد بشویید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: سینه مرغ را به صورت نگینی خرد کنید و در تابه با روغن تفت دهید تا پخته و طلایی شود سپس پیاز را نگینی خرد کنید و در همان تابه با مرغ تفت دهید تا طلایی شود.
مرحله سوم: فلفل دلمه ای (در صورت تمایل) را به صورت نگینی خرد کنید و به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا کمی نرم شود.
مرحله چهارم: رب گوجهفرنگی، سس کچاپ (در صورت تمایل)، آویشن و ادویهها را به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و تفت دهید تا رنگ رب باز شود.
مرحله پنجم: در یک قابلمه کمی روغن بریزید و ته دیگ دلخواه بگذارید سپس ماکارونی آبکششده را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید و روی هر لایه از ماکارونی، مایه ماکارونی را پخش کنید.
مرحله ششم: قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و به مدت ۳۰ دقیقه ماکارونی را دم کنید تا مواد به خورد هم رفته و طعم دار شوند.
ماکارونی با گوشت مرغ و قارچ
مواد لازم
- ماکارونی: ۵۰۰ گرم
- سینه مرغ: ۱ عدد
- قارچ: ۲۵۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد بزرگ
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد (اختیاری)
- رب گوجهفرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
- سس کچاپ: ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)
- آویشن: ۱ قاشق چای خوری
- ادویهها: زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر پاپریکا و نمک به میزان لازم
- روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: در یک قابلمه بزرگ آب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش بیاید. سپس نمک، روغن و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید. ماکارونی را در آب جوش بریزید و طبق دستورالعمل روی بسته آن بپزید. پس از پخت، ماکارونی را آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: سینه مرغ را به صورت نگینی خرد کنید و در تابه با روغن تفت دهید تا پخته و طلایی شود سپس پیاز را نگینی خرد کنید و در همان تابه با مرغ تفت دهید تا طلایی شود.
مرحله سوم: قارچ را به صورت اسلایس خرد کنید و به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا قارچ ها نرم شوند حالا فلفل دلمه ای (در صورت تمایل) را به صورت نگینی خرد کنید و به مواد اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا کمی نرم شود.
مرحله چهارم: رب گوجهفرنگی، سس کچاپ (در صورت تمایل)، آویشن و ادویهها را به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
مرحله پنجم: ماکارونی آبکششده را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید و روی هر لایه از ماکارونی، مایه ماکارونی را پخش کنید.
مرحله ششم: قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و به مدت ۳۰ دقیقه ماکارونی را دم کنید تا مواد به خورد هم رفته و طعم دار شوند.
ماکارونی با مخلوط سبزیجات
مواد لازم
- ماکارونی: ۵۰۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد بزرگ
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد (سبز، قرمز یا زرد)
- قارچ: ۲۵۰ گرم
- ذرت: ۱ پیمانه
- نخود فرنگی: ۱ پیمانه
- رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- سس کچاپ: ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)
- آویشن: ۱ قاشق چای خوری
- ادویهها: زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز و نمک به میزان لازم
- روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: در یک قابلمه بزرگ آب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش بیاید. سپس نمک، روغن و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید. ماکارونی را در آب جوش بریزید و طبق دستورالعمل روی بسته آن بپزید. پس از پخت، ماکارونی را آبکش کنید و با اب سرد بشویید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: پیاز را نگینی خرد کنید و در تابه با روغن تفت دهید تا طلایی شود سپس فلفل دلمه ای را به صورت نگینی خرد کنید و به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا کمی نرم شود.
مرحله سوم: قارچ را به صورت اسلایس خرد کنید و به مواد اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا قارچ ها نرم شوند و بعد ذرت و نخود فرنگی را به مواد اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید.
مرحله چهارم: رب گوجهفرنگی، سس کچاپ (در صورت تمایل)، آویشن و ادویهها را به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
مرحله پنجم: ماکارونی آبکششده را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید و روی هر لایه از ماکارونی، مایه ماکارونی را پخش کنید.
مرحله ششم: قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و به مدت ۳۰ دقیقه ماکارونی را دم کنید تا مواد به خورد هم رفته و طعم دار شوند.
ماکارونی ساده
مواد لازم
- ماکارونی ۵۰۰ گرم
- نمک ۱ قاشق چایخوری
- زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
- روغن به میزان لازم
- آب به میزان لازم
طرز تهیه
در یک قابلمه بزرگ آب را به جوش بیاورید و نمک و روغن و زردچوبه را به آب جوش اضافه کنید سپس ماکارونی را به آب جوش اضافه کنید و طبق دستور روی بسته آن را بپزید.
بعد از پخت، ماکارونی را آبکش کنید و آب سرد را روی آن بریزید تا چسبندگی آن از بین برود و در اخر ماکارونی را در ظرف مورد نظر بریزید و با سس دلخواه سرو کنید.
ماکارونی با سس گوجه فرنگی
مواد لازم
- ۲۰۰ گرم ماکارونی (به دلخواه)
- ۱ قاشق غذاخوری نمک
- ۱ قاشق غذاخوری روغن
- آب به مقدار لازم
- ۴۰۰ گرم گوجهفرنگی (رنده شده یا پوره شده)
- ۱ عدد پیاز (خرد شده)
- ۲ حبه سیر (رنده شده)
- ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- ۱ قاشق چایخوری آویشن
- ۱/۴ قاشق چایخوری فلفل سیاه
- (به دلخواه) ۱ قاشق غذاخوری شکر
طرز تهیه
مرحله اول: در یک قابلمه بزرگ آب را به جوش بیاورید و نمک و روغن را به آب جوش اضافه کنید. ماکارونی را به آب جوش اضافه کنید و طبق دستور روی بسته آن را بپزید و سپس ابکش کنید و اب سرد روی ان بگیرید.
مرحله دوم: در یک قابلمه یا تابه، روغن زیتون را روی حرارت متوسط گرم کنید. پیاز را اضافه کنید و به مدت ۵ تا ۷ دقیقه تفت دهید تا نرم و شفاف شود سپس سیر را اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.
مرحله سوم: گوجهفرنگی رنده شده یا پوره شده، آویشن، نمک، فلفل سیاه و آب را اضافه کنید. حرارت را کم کنید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید تا سس غلیظ شود. (در صورت تمایل، میتوانید ۱ قاشق غذاخوری شکر نیز به سس اضافه کنید تا طعم آن کمی ملس شود.)
مرحله چهارم: ماکارونی پخته شده را به سس گوجه فرنگی اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید تا سس به طور یکنواخت روی ماکارونی پخش شود.
مرحله پنجم: ماکارونی با سس گوجه فرنگی را گرم سرو کنید میتوانید از پنیر رنده شده، جعفری تازه یا ریحان برای تزیین آن استفاده کنید.
ماکارونی با سس سفید
مواد لازم
- ۲۰۰ گرم ماکارونی (به دلخواه)
- ۱ قاشق غذاخوری نمک
- ۱ قاشق غذاخوری روغن
- آب به مقدار لازم
- ۲ قاشق غذاخوری کره
- ۲ قاشق غذاخوری آرد
- ۲ لیوان شیر
- ۱/۴ قاشق چایخوری فلفل سیاه
- ۱/۴ قاشق چایخوری جوز هندی رنده شده
- (به دلخواه) ۱/۲ لیوان پنیر پارمزان رنده شده
طرز تهیه
مرحله اول: در یک قابلمه بزرگ آب را به جوش بیاورید. نمک و روغن را به آب جوش اضافه کنید. ماکارونی را به آب جوش اضافه کنید و طبق دستور روی بسته آن را بپزید.
مرحله دوم: در یک قابلمه یا تابه، کره را روی حرارت متوسط ذوب کنید. آرد را اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه هم بزنید تا مخلوط شوند و شیر را به تدریج و به آرامی به مخلوط آرد و کره اضافه کنید و به طور مداوم هم بزنید تا سس صاف و بدون گلوله شود سپس نمک، فلفل سیاه و جوز هندی را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا سس غلیظ شود.
مرحله سوم: (در صورت تمایل) پنیر پارمزان رنده شده را به سس اضافه کنید و هم بزنید تا ذوب شود.
مرحله چهارم: ماکارونی پخته شده را آبکش کنید و به سس سفید اضافه کنید سپس به آرامی مخلوط کنید تا سس به طور یکنواخت روی ماکارونی پخش شود.
مرحله پنجم: ماکارونی با سس سفید را گرم سرو کنید. میتوانید از جعفری تازه یا ریحان برای تزیین آن استفاده کنید.
ماکارونی با پنیر چدار
مواد لازم
- ۲۰۰ گرم ماکارونی (به دلخواه)
- ۱ قاشق غذاخوری نمک
- ۱ قاشق غذاخوری روغن
- آب به مقدار لازم
- ۲ قاشق غذاخوری کره
- ۲ قاشق غذاخوری آرد
- ۲ لیوان شیر
- ۱/۴ قاشق چایخوری فلفل سیاه
- ۲۰۰ گرم پنیر چدار رنده شده
طرز تهیه
مرحله اول: در یک قابلمه بزرگ آب را به جوش بیاورید. نمک و روغن را به آب جوش اضافه کنید. ماکارونی را به آب جوش اضافه کنید و طبق دستور روی بسته آن را بپزید.
مرحله دوم: در یک قابلمه یا تابه، کره را روی حرارت متوسط ذوب کنید. آرد را اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه تفت دهید تا مخلوط شوند سپس شیر را به تدریج و به آرامی به مخلوط آرد و کره اضافه کنید و به طور مداوم هم بزنید تا سس صاف و بدون گلوله شود حالا نمک، فلفل سیاه و ۱۰۰ گرم از پنیر چدار رنده شده را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا سس غلیظ و پنیر ذوب شود.
مرحله سوم: ماکارونی پخته شده را آبکش کنید و به سس پنیر چدار اضافه کنید. به آرامی مخلوط کنید تا سس به طور یکنواخت روی ماکارونی پخش شود.
مرحله چهارم: ماکارونی مخلوط شده با سس را به یک ظرف پیرکس یا قالب مناسب فر منتقل کنید. ۱۰۰ گرم باقیمانده پنیر چدار رنده شده را روی ماکارونی بریزید.
مرحله پنجم: ظرف را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا پنیر ذوب و طلایی شود.
ماکارونی ساده با طعم زردچوبه
مواد لازم
- ۲۰۰ گرم ماکارونی
- ۱ قاشق غذاخوری نمک
- ۵ قاشق غذاخوری روغن
- آب به مقدار لازم
- ۱ قاشق چایخوری زردچوبه
طرز تهیه
طبق دستور روی بسته، ماکارونی را در آب جوش و نمک بپزید سپس ابکش کنید و اب سرد روی انها بگیرید حالا در قابلمه ای روغن بریزید و نمک و زردچوبه را کمی تفت دهید در این مرحله به دلخواه می توانید کمی رب گوجه نیز اضافه کنید سپس ماکارونی های ابکش شده اضافه کنید و خوب با روغن و زردچوبه مخلوط کنید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد.
ماکارونی با سیب زمینی و سس گوجه فرنگی
مواد لازم
- ۲۰۰ گرم ماکارونی (به دلخواه)
- ۱ قاشق غذاخوری نمک
- ۵ قاشق غذاخوری روغن
- آب به مقدار لازم
- ۲ عدد سیب زمینی متوسط (پوست کنده و نگینی خرد شده)
- ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- ۱ عدد پیاز (خرد شده)
- ۲ حبه سیر (رنده شده)
- ۴۰۰ گرم گوجه فرنگی (رنده شده یا پوره شده)
- ۱ قاشق چایخوری پودر آویشن
- (به دلخواه) ۱/۴ فنجان جعفری تازه خرد شده
طرز تهیه
مرحله اول: در یک قابلمه بزرگ آب را به جوش بیاورید. نمک و روغن را به آب جوش اضافه کنید. ماکارونی را به آب جوش اضافه کنید و طبق دستور روی بسته آن را بپزید.
مرحله دوم: در حالی که ماکارونی در حال پخت است، روغن را در یک تابه گرم کنید. سیب زمینی های خرد شده را به تابه اضافه کنید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و هم بزنید و پس از پخت سیب زمینی ها را کنار بگذارید.
مرحله سوم: در یک قابلمه یا تابه، روغن زیتون را روی حرارت متوسط گرم کنید. پیاز را اضافه کنید و به مدت ۵ تا ۷ دقیقه تفت دهید تا نرم و شفاف شود سپس سیر را اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر آن آزاد شود حالا گوجه فرنگی رنده شده یا پوره شده، پودر آویشن، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید. سس را به جوش بیاورید و سپس حرارت را کم کنید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید تا سس غلیظ شود.
مرحله چهارم: (در صورت تمایل) جعفری تازه خرد شده را به سس اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله پنجم: ماکارونی پخته شده را آبکش کنید و مخلوط ماکارونی و سیب زمینی را به سس گوجه فرنگی اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید تا سس به طور یکنواخت روی مواد پخش شود.
مرحله ششم: در این مرحله می توانید ماکارونی را سرو کنید یا به مدت ۲۰ دقیقه اجازه دهید دم بکشد.
نکات تکمیلی
- میتوانید از انواع مختلف ماکارونی مانند اسپاگتی، پنه، راویولی یا لازانیا برای این غذا استفاده کنید.
- اگر سس گوجه فرنگی شما خیلی غلیظ شد، میتوانید کمی آب یا آب سبزیجات به آن اضافه کنید تا رقیق شود.
- به جای جعفری تازه، میتوانید از ریحان تازه، آویشن تازه نیز استفاده کنید.
- اگر سس پنیر چدار شما خیلی غلیظ شد، میتوانید کمی شیر یا آب به آن اضافه کنید تا رقیق شود.
- به جای پنیر چدار، میتوانید از پنیر موزارلا، پنیر پارمزان یا پنیر گودا نیز استفاده کنید.
- برای طعم لذیذتر، میتوانید به سس پنیر چدار ۱ حبه سیر رنده شده، ۱/۴ قاشق چایخوری آویشن یا ۱/۴ قاشق چایخوری پودر پاپریکا نیز اضافه کنید.
- اگر گوجهفرنگی تازه ندارید، میتوانید از رب گوجه استفاده کنید.
- میتوانید به سس گوجه فرنگی خود از سبزیجات دیگری مانند فلفل دلمه ای، قارچ یا زیتون نیز اضافه کنید.
- برای طعم تندتر، میتوانید از کمی فلفل قرمز یا فلفل پاپریکا به سس اضافه کنید.
- اگر دوست دارید، میتوانید از سبزیجات پخته شده مانند ذرت یا نخود فرنگی نیز در ماکارونی خود استفاده کنید.
- برای تردتر شدن ته دیگ میتوانید از سیب زمینی خلال شده در کف قابلمه استفاده کنید.
- به مایه ماکارونی می توانید کمی ابلیموترش تازه نیز اضافه کنید.
- حتما ماکارونی را با اب سرد بشویید تا نشاسته اضافی ان خارج شود.