طرز تهیه کتلت نخود

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه کتلت نخود ، یکی از خوشمزه ترین و ساده ترین غذاهای محبوب ایرانی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.

یکی از غذاهای راحت و آسان که تهیه آن زمان کمی می برد، کتلت است. انواع بسیار زیادی کتلت در لیست غذاهای ایرانی از جمله کتلت گوشت، کتلت مرغ، کتلت قارچ، کتلت ماهی، کتلت عدس و… وجود دارد. این غذا را می توان همیشه با کمترین مواد و در دسترس ترین آنها، با توجه به ذائقه و سلیقه خود درست کرد.

کتلت نخود، یکی از مقوی ترین انواع کتلت هاست. این غذا را می توانید به عنوان یک شام یا ناهار سبک و فوری تهیه و سرو کنید. برخی این کتلت را با گوشت درست می کنند و اما بسیاری آن را بدون گوشت و به صورت کاملا گیاهی تهیه می کنند. نخود سرشار از ویتامین ها و اسیدهای چرب اشباع نشده ی پلی است. در ادامه این مطلب طرز تهیه کتلت نخود به ۲ روش با گوشت و بدون گوشت را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه کتلت نخود
طرز تهیه کتلت نخود

کتلت نخود بدون گوشت

مواد لازم

  • نخود ۲ پیمانه
  • پیازچه  ۳۰۰ گرم
  • تخم مرغ ۳ عدد
  • پودر سیر به مقدار لازم
  • پودر موسیر به مقدار لازم
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه

ابتدا نخود را ۳بار بجوشانید و آبش را خالی کنید و بعد پوست آن را جدا کرده و داخل میکسر بریزید و کاملا آن را پوره کنید یا آنکه ۲بار چرخش کنید.

خواندن
طرز تهیه خورش قارچ و مرغ خوشمزه و مجلسی

پیازچه را به صورت کاملا ریز ساطوری کنید و با نخود پوره شده مخلوط کنید و خوب هم بزنید. تخم مرغ‌ها را در ظرفی جداگانه بشکنید و پودر موسیر، پودر سیر، نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و با همزن برقی یا دستی بزنید تا کف کند.

مقداری کره یا روغن داخل تابه بریزید و صبر کنید تا داغ شود سپس کتلت‌ها را با قاشق یا قالب داخل تابه ریخته و درب آن را ببندید تا سرخ شوند و بعد آن‌ها را برگردانده و اجازه دهید بدون درپوش کاملا سرخ شوند.

طرز تهیه کتلت نخود
طرز تهیه کتلت نخود

کتلت نخود با گوشت و لپه

مواد لازم

  • گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
  • نخود ۱ فنجان
  • لپه ۱ فنجان
  • پیاز ۱ عدد
  • تخم‌مرغ ۳ عدد
  • آرد ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم

طرز تهیه

ابتدا نخود و لپه را از شب قبل بگذارید خیس بخورد.

سپس آن‌ها را دو بار چرخ کنید.

بعد از این کار تمامی مواد به غیر از روغن را به نخود و لپه چرخ کرده اضافه کنید و با هم خوب ورز دهید.

مایع کتلت نباید شل باشد تا بتوانید خوب در دست فرم دهید.

روغن را داخل تابه بریزید تا گرم شود.

سپس کتلت‌های فرم داده شده را تک تک داخل روغن سرخ کنید.

نکته: در صورت دلخواه می توانید به مواد کتلت خود پیازچه ساطوری شده هم اضافه کنید.

مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:

خواندن
طرز تهیه دلمه برگ مو ، غذا‌ی پرطرفدار و خوشمزه ایرانی