طرز تهیه چای یمن

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه چای یمن خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

چای یمن یک نوشیدنی گرم و خوش طعم است که با ترکیبی از ادویه‌ها و شیر تهیه می‌شود. این چای در روزهای سرد بسیار لذت‌بخش است و می‌تواند خستگی را از شما بگیرد. برای تهیه این چای خوشمزه، به مواد زیر نیاز دارید:

طرز تهیه چای یمن
طرز تهیه چای یمن

مواد لازم

  • شیر کم چرب: ۲ فنجان
  • آب: ¾ فنجان
  • پودر زنجبیل: ¼ قاشق چای‌خوری
  • دارچین: ۱ چوب
  • هل: ۳ عدد
  • میخک: ۵ عدد
  • چای: ۲ فنجان
  • شکر: به مقدار دلخواه

طرز تهیه

مرحله اول: دارچین، میخک، زنجبیل و هل را با آب مخلوط کنید سپس شیر را به مخلوط ادویه‌ها اضافه کنید.

مرحله دوم: مخلوط را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش آید در ادامه کتری را اب کرده و وقتی جوش امد چای را به مدت ده دقیقه دم بگذارید.

مرحله سوم: چای دم کرده را به مخلوط شیر و ادویه‌ها اضافه کنید و به دلخواه شکر به چای اضافه کنید و چای یمن را داغ سرو کنید.

فواید چای

طرز تهیه چای یمن
طرز تهیه چای یمن

یکی از نوشیدنی‌های رایج در میان اهالی یمن است. این نوشیدنی خواص بسیار دارد و احتمال بروز بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. نتایج بررسی‌ها نشان داده‌اند نوشیدن چای میزان دریافت آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند کاتچین، اپی‌کاتچین و اپی‌گالوکاتچین را افزایش می‌دهد. این ترکیب‌ها سطح کلسترول بد خون را پایین می‌آورند و از تنگی عروق جلوگیری می‌کنند. ۳۰ تا ۵۰ دقیقه بعد از نوشیدن چای سیاه، سطح این ترکیب‌ها در خون بالا می‌رود و بدن از خواص آن‌ها بهره خواهد برد. افزودن شیر یا خامه به چای، خواص این نوشیدنی را کاهش نمی‌دهد. نکته دیگر اینکه بررسی‌های ۱۰ ساله نشان داده‌اند مخلوط چای سیاه با شیر دریافت ترکیب‌های فلاوونوئیدی را افزایش می‌دهد و به این ترتیب احتمال سکته را به خصوص در آقایان سالمند، ۷۰ درصد کاهش می‌دهد.

خواص شیر

پروتئین، در رشد عمومی و ساخت و ترمیم بافت‌ها نقش بسزایی دارد، به همین دلیل مصرف شیر به عنوان یکی از منابع اصلی آن، توصیه می‌شود. نوشیدن شیر برای کسانی که از منابع پروتئینی نظیر انواع گوشت کمتر استفاده می‌کنند، یک عادت غذایی مناسب است. نکته دیگر اینکه شیر مملو از کلسیم است و دریافت کلسیم علاوه بر پیشگیری از بروز پوکی استخوان، مانع بروز فشارخون می‌شود. نتایج بررسی‌ها نشان داده‌اند کسانی که کمبود کلسیم دارند، به احتمال بیشتری به فشارخون مبتلا خواهند شد و با نوشیدن شیر، فشارخون بالایشان کنترل می‌شود. شیر از منابع ویتامین‌های گروه B به خصوص ۱ B و ۲ B محسوب می‌شود که هر دو در متابولیسم بدن نقش دارند بنابراین مصرف مرتب این نوشیدنی می‌تواند کمبود انرژی را نیز جبران کند.

خواص زنجبیل

این ادویه تند، طبیعت گرمی دارد و تحریک‌کننده بدن است. طب سنتی هندی، زنجبیل را برای دستگاه تنفسی و گوارشی مفید می‌داند. مصرف کم اما مرتب زنجبیل می‌تواند احتمال ابتلا به آرتروز را کاهش دهد. پودر زنجبیل از شدت درد مبتلایان به آرتریت روماتوئید می‌کاهد ولی روی استئوآرتریت تأثیری ندارد. زنجبیل از تولید ترکیب‌های التهاب‌زا جلوگیری می‌کند و از علایم این بیماری می‌کاهد. نتایج مطالعات نشان داده‌اند که افزودن زنجبیل به نوشیدنی‌های گرم، از شدت سرماخوردگی می‌کاهد و بهبوددهنده سیستم گردش خون است، انداختن ۲ تکه زنجبیل تازه در یک قابلمه کوچک آب و گذاشتن آن روی حرارت به مدت ۱۰ دقیقه و مصرف این نوشیدنی همراه عسل توصیه می‌شود.

نکات تکمیلی

  1. برای طعم بهتر، می‌توانید از چای سیاه ایرانی استفاده کنید.
  2. می‌توانید به جای پودر زنجبیل از ریشه تازه زنجبیل رنده شده استفاده کنید.
  3. برای شیرین کردن چای می‌توانید از عسل نیز استفاده کنید.
  4. چای یمن را می‌توانید با چند تکه لیمو نیز تزئین کنید.