طرز تهیه چرتمه پلو
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ به شما طرز تهیه چرتمه پلو ، غذای اصیل و خوشمزه سمنانی را آموزش خواهیم داد. در ادامه همراه ما باشید.
چرتمه ، یکی از خورش های محلی و مقوی استان سمنان است که معمولا همراه با برنج خورده میشود و به آن چرتمه پلو میگویند. مواد اصلی این غذای محلی در واقع جگر سیاه و دنبه گوسفند هستند که در کنار پلو و یا با نان نیز سرو می شود. از دیگر مواد تشکیل دهنده این غذای متفاوت، چرب و پرکالری می توان به سیر، ماست، نمک و ادویه های مخصوص اشاره کرد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه چرتمه پلو در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه چرتمه پلو سمنانی
- جگر گوسفندی ۴۰۰ گرم
- دنبه ۱۰۰ گرم
- پیاز بزرگ ۱عدد
- سیر ۵ حبه
- ماست ۱ پیمانه
- فلفل کبابی ۴ عدد
- قارچ ۵ عدد
- برنج ۲ پیمانه
- زعفران به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه چرتمه پلو ، ابتدا جگر گوسفندی را خوب بشورید و خرد کنید. دنبه را نیز به صورت خیلی ریز خرد کنید و کنار بگذارید. برنج را چندین بار شسته و با کمی نمک خیس کنید و برای ۱ ساعت کنار گذاشته تا خیس خورد. زعفران را نیز بسابید و با مقداری یخ دم گذاشته تا خوش رنگ شود.
در ادامه پیاز را پوست بگیرید و بشورید و به صورت خلالی ریز خرد کنید. داخل تابه کمی روغن ریخته و پیاز را به همراه کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک شود. در ادامه جگر و دنبه خرد شده را به پیاز اضافه کنید و مواد را خوب تفت دهید تا جگر کاملا سرخ شود.
فلفل های کبابی را بشورید و ریز خرد کنید و به همراه قارچ های اسلایس شده به جگر اضافه کنید و کمی فلفل سیاه و نمک بزنید و مواد را برای ۵ دقیقه خوب هم بزنید تا مزه ها به خورد هم بروند و جگر نرم و پخته شود.
بعد از گذشت ۵ دقیقه تابه را از روی حرارت بردارید و با گوشتکوب دستی خوب بزنید تا له شود. در همی حین باید ماست را داخل یک کاسه ریخته و سیر ها را پوست بگیرید و پوره کنید و به ماست اضافه کنید. در ادامه مخلوط ماست و سیر را به جگر اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید.
در ادامه برنج را روی حرارت قرار دهید تا بجوش بیاید و نرم شود. سپس آبکش کنید و کف برنج کمی روغن و زعفران بریزید و پلو را دم بگذارید و زمانی که برنج زعفرانی دم کشیده چرتمه پلو شما آماده است و با جگر سرو کنید. نوش جان