طرز تهیه چیپس
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه چیپس خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
چیپس یکی از میان وعده های خوشمزه است که طعم های متفاوت مانند چیپس سرکه ای،چیپس فلفلی،چیپس نمکی و …دارد و چون چیپس های بیرون ناسالم هستند و مضراتی دارند و از چگونگی پخت ان اطمینان ندارید می توانید این میان وعده خوشمزه را در خانه تهیه کنید در ادامه این مطلب با طرز تهیه چیپس خانگی و خوشمزه با ما همراه باشید.
طرز تهیه چیپس نمکی
مواد لازم
- سیب زمینی ۱ کیلوگرم
- نمک به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: ابتدا سیب زمینی ها را بشویید و پوست آن را بگیرید سپس سیب زمینی ها را با استفاده از رنده مخصوص یا چاقو برش های نازک دهید.
مرحله دوم: پس از اینکه سیب زمینی را برش زدید در کاسه ای آب و یخ بریزید و سیب زمینی ها را به مدت ۱ ساعت داخل آب و یخ قرار دهید تا نشاسته آن خارج شود و موقع سرخ شدن قهوه ای نشود.
مرحله سوم: پس از ۱ ساعت سیب زمینی ها را از آب و یخ خارج کنید و یا دستمال مخصوص خشک کنید تا آبی باقی نمانده باشد.
مرحله چهارم: درون یک قابلمه روغن فراوان بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود سپس طی چند مرتبه سیب زمینی ها را سرخ کنید در حین سرخ شدن هم بزنید تا ورقه های سیب زمینی بهم نچسبند پس از اینکه یک دسته از سیب زمینی ها سرخ شدند دسته بعدی را اضافه کنید و همین روال را ادامه دهید.
مرحله پنجم: سیب زمینی ها را پس از سرخ شدن روی توری فلزی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود در ادامه آنها را را داخل کاسه بریزید و نمک به آن اضافه کنید و تکان دهید تا ادویه ها به خورد سیب زمینی برود نوش جان.
طرز تهیه چیپس سرکه ای
مواد لازم
- سیب زمینی ۵ عدد
- سرکه انگور ۷ قاشق غذاخوری
- بکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری
- نمک به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: ابتدا سیب زمینی ها را بشویید و پوست آن را بگیرید سپس برش های نازک بزنید.
مرحله دوم: در کاسه ای آب و یخ بریزید و سرکه انگور را به آن اضافه کنید سپس برش های سیب زمینی را درون آب و یخ به مدت ۱ ساعت قرار دهید.
مرحله سوم: پس از ۱ ساعت ورقه های سیب زمینی را درون آبکش بریزید و با دستمال مخصوص سیب زمینی ها را خشک کنید.
مرحله چهارم: درون قابلمه ای روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود سپس دسته ای از سیب زمینی ها را به روغن اضافه کنید تا سرخ شود در این مرحله می توانید نمک بریزید همچنین می توانید پس از سرخ شدن به آن ادویه اضافه کنید.
مرحله پنجم: پس از اینکه سیب زمینی ها سرخ شدند آن ها را روی توری فلزی قرار دهید تا روغن اضافی آن خارج شود و در آخر با ماست موسیر نوش جان کنید.
چیپس فلفلی
ابتدا سیب زمینی ها را بشویید و برش های نازک دهید سپس درون یک کاسه آب و یخ به مدت ۱ ساعت قرار دهید تا نشاسته آن خارج شود سپس با دستمال سیب زمینی ها را خشک کنید و تابه ای روی حرارت قرار دهید و درون آن روغن بریزید و وقتی داغ شد سیب زمینی ها را به آن اضافه کنید و دو طرف آن را سرخ کنید پس از سرخ شدن روی توری فلزی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود در آخر درون یک کاسه بریزید و به ان نمک و فلفل سیاه و قرمز اضافه کنید و تکان دهید و پس از سرد شدن نوش جان کنید.
چیپس رژیمی
برای اینکه چیپس شما کالری کمتری داشته باشد می توانید پس از اینکه از آب و یخ خارج کردید و سیب زمینی ها را خشک کردید کمی روغن روی آن اسپری کنید و نمک و ادویه دلخواه بزنید و درون فر یا سرخ کن قرار دهید تا به مدت ۷ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه سرخ شوند.
نکات تکمیلی
۱- حتما ورقه های سیب زمینی را نازک برش دهید تا ترد شوند.
۲- می توانید ادویه را حین سرخ شدن یا بعد از پخت به سیب زمینی ها اضافه کنید.
۳- در صورت دلخواه آویشن و جعفری خشک به چیپس اضافه کنید.
۴- برای چیپس سرکه ای می توانید از سرکه سفید یا سرکه انگور استفاده کنید.
۵- برای خشک کردن سیب زمینی ها از دستمال تمیز استفاده کنید.
۶- انباشتهکردن سیبزمینیهای روغنی و داغ روی یکدیگر موجب نمدار شدن چیپس و از دست رفتن خاصیت تُرد بودن آن میشود.
۷- میتوانید از مقداری فلفل سیاه، پودر سیر و پودر پاپریکا به عنوان چاشنی استفاده کنید.
۸- چیپسهای اضافه را میتوانید درون یک ظرف دربسته قرار داده و آنها را در یک محیط خشک و خنک بگذارید.
۹- بکینگ پودر موجب میشود تا سیبزمینی هنگام سرخشدن، ترد شده و شکل بازاری پیدا کند.
۱۰- حتما سیب زمینی ها را درون آب و یخ قرار دهید تا پس از پخت نرم نباشند.