طرز تهیه کوکی ساده خوشمزه مناسب پذیرایی

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ تصمیم گرفتیم تا نکاتی را درباره طرز تهیه کوکی ساده بیان کنیم، برای آشنایی بیشتر با نکات مهم در ادامه همراه ما باشید.

کوکی از خوشمزه‌ترین شیرینی‌هایی است که به سادگی می‌توان آن را در خانه تهیه کرد و از خوردن آن لذت برد. کوکی انواع مختلفی دارد و در طعم‌های متفاوت تهیه می‌شود. اگر می‌خواهید یک میان‌وعده یا عصرانه دل‌انگیز داشته باشید در مقاله امروز با ما همراه باشید؛ زیرا طرز تهیه کوکی ساده را به شما آموزش خواهیم داد.

آموزش پخت و تهیه کوکی ساده

برای تهیه کوکی ساده ابتدا باید مواد زیر را آماده کنید:

  • آرد ۴ پیمانه
  • شکر ۱ پیمانه
  • شیر یک چهارم پیمانه
  • بکینگ پودر ۱ قاشق چای‌خوری
  • نمک نصف قاشق چای‌خوری
  • وانیل یک و نیم قاشق چای‌خوری
  • تخم‌مرغ یک عدد
  • کره ۲۳۰ گرم

دستور پخت

  1. تمام مواد باید هم‌دمای اتاق باشند که می‌توانید آنها را قبل از پخت بیرون از یخچال قرار دهید. در ابتدای کار فر را روشن کنید و آن را بر روی ۱۹۰ درجه سانتیگراد تنظیم نمایید تا گرم شود.
  2. کره و شکر را با استفاده از همزن برقی یا غذاساز هم بزنید تا جایی که به حالت خامه‌ای برسند. وانیل، شیر و تخم‌مرغ را به مواد اضافه کنید و چند دقیقه هم بزنید تا به یک مایه یک‌دست برسد.
  3. یک ظرف مناسب انتخاب کنید و آرد الک شده و بیکینگ پودر را درون آن بریزید. دقت داشته باشید برای تهیه کوکی از آرد شیرینی‌پزی باید استفاده شود که می‌توانید آن را از قنادی‌ها تهیه کنید. سپس آرد و بیکینگ پودر مخلوط شده را به مواد دیگر اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. از هم زدن بیش از حد کوکی خودداری کنید چرا که سفت خواهد شد.
  4. روی یک سطح صاف و تمیز مقداری آرد بپاشید و خمیر را روی آن قرار دهید. چند دقیقه خمیر را ورز دهید و سپس آن را به‌صورت یک دایره نازک بر روی تخته پهن کنید. خمیر نازک شده را درون یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و به مدت ۳۰ دقیقه درون فریزر بگذارید.
  5. مجدد روی یک تخته کمی آرد بپاشید و خمیر را روی آن قرار دهید. با استفاده از یک وردنه که آن را با مقداری آرد آغشته کرده‌اید خمیر را صاف کنید، در ادامه با استفاده از قالب‌های کوکی دلخواه خمیر را برش دهید.
  6. کوکی‌ها را به فاصله ۵ سانتی‌متر از یکدیگر روی کاغذ روغنی درون سینی فر بچینید. با قلمو مقداری شیر بر روی کوکی‌ها بمالید و کمی شکر روی آنها بپاشید. پس از ۱۰ دقیقه کوکی‌های شما طلایی می‌شوند و می‌توانید آنها را نوش جان کنید.
خواندن
طرز تهیه کیک انبه خوشمزه و خانگی

آموزش پخت و تهیه کوکی ساده

دستور پخت کوکی ساده با روغن

برای آن که کوکی نرم و لطیفی داشته باشید می‌توانید از روغن استفاده کنید. جهت تهیه کوکی ساده با روغن مواد زیر را آماده کنید:

  • آرد یک و نیم پیمانه
  • تخم‌مرغ ۱ عدد
  • شکر ۶ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع ۸ قاشق غذاخوری
  • آب جوش سرد ۱ قاشق غذاخوری
  • بکینگ پودر نصف قاشق غذاخوری
  • پودر کاکائو ۱ قاشق غذاخوری
  • وانیل نوک قاشق چای‌خوری

دستور پخت

  1. قبل از تهیه کوکی تمام مواد را بیرون از یخچال قرار دهید تا به دمای محیط برسند. ابتدا تخم‌مرغ، شکر و وانیل را در یک ظرف مناسب هم بزنید به صورتی که شکر داخل آن حل شود.
  2. آب جوش سرد شده را به تخم‌مرغ اضافه کنید و مجدد هم بزنید. با استفاده از الک پودر کاکائو را صاف کنید و به مواد اضافه نمایید و مجدد هم بزنید. در ادامه روغن مایع و بکینگ پودر را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شوند.
  3. آرد را در ظرف دیگر الک کنید و یک پیمانه از آن را درون مواد بریزید و هم بزنید. مابقی آرد را با احتیاط و آرام به مواد اضافه کنید تا سفت نشوند، پس از آن که تمام مواد را هم زدید و خمیر به بافت منسجم و یک‌دستی رسید آن را به مدت ۱۵ دقیقه درون یخچال قرار دهید.
  4. مواد را از یخچال بیرون آورید و برای آن که خمیر به دستتان نچسبد مقداری دست‌های خود را چرب کنید. درون سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید و مقدار کوچکی از خمیر را بردارید. کوکی ساده معمولاً به‌صورت گرد است اما می‌توانید در اشکال دلخواه به آن حالت دهید.
  5. در صورت تمایل می‌توانید از مقداری شکلات چیپسی برای تزیین کوکی‌ها استفاده کنید. سینی را درون فر که از قبل با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد گرم شده قرار دهید. پس از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه کوکی شما آماده است و کافی است اجازه دهید کمی خنک شود و نوش جان کنید.
خواندن
طرز تهیه چیز کیک نوتلا ، دسری مجلسی و خوشمزه

دستور پخت کوکی ساده با روغن

نکات طرز تهیه کوکی

  • تمام مواد کوکی باید به دمای محیط رسیده باشند.
  • برای تزیین کوکی می‌توانید از پودر شکر، پودر کاکائو یا شکلات چیپسی استفاده کنید.
  • در اندازه‌گیری مواد دقت کنید؛ زیرا کم یا زیاد شدن آنها می‌تواند تاثیر بدی روی بافت کوکی بگذارد.
  • از پختن کوکی‌ها با دمای بالا و در زمان زیاد خودداری کنید تا سفت نشوند.
  • برای پهن کردن خمیر کوکی اگر آرد ندارید می‌توانید آن را روی ورق‌های کاغذی روغنی قرار دهید. همچنین ممکن است آرد زیاد باعث سفت شدن کوکی شود.
  • یکی دیگر از مهمترین دلایل سفت شدن کوکی هم زدن بیش از حد مواد است که باعث می‌شود خمیر به روغن بیفتد و شیرینی را سفت کند.
  • اجازه دهید کوکی‌های پخته شده به مدت ۳ الی ۵ ساعت خنک شوند و سپس آن را در ظرف اصلی قرار دهید.
  • حین پخت به کوکی‌ها سر بزنید و توجه داشته باشید زیر آنها قهوه‌ای نشوند.
  • به جای آرد شیرینی‌پزی می‌توانید از آرد همه منظور استفاده کنید که برای تهیه انواع کیک و شیرینی مناسب است.
  • کوکی تا چند ماه قابل مصرف است و به دلیل داشتن کره پیشنهاد می‌شود آن را درون یخچال قرار ندهید.
  • برای داشتن کوکی‌های ترد و نرم هنگام ورز دادن خمیر کمی آب سرد به آن اضافه کنید.
  • اگر بعد از بیرون آوردن خمیر از یخچال خیلی نرم بود مجدد آن را درون یخچال قرار دهید تا کمی سفت شود.

سخن پایانی

کوکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین شیرینی‌ها در بین کودکان و بزرگسالان به شمار می‌رود. در این مطلب طرز تهیه کوکی ساده به دو روش متفاوت توضیح داده شد و می‌توانید به آسانی آن را تهیه نموده و همراه با خانواده یا مهمانان نوش جان کنید.