طرز تهیه کیک روغن زیتون
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه کیک روغن زیتون، یکی از کیک های خوشمزه بین المللی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
کیک ها یکی از بهترین و پرطرفدارترین دسرها برای یک عصرانه دلچسب در تمام دنیا هستند. تنوع پخت کیک ها بسیار زیاد است. نوع خانگی کیک ها اما، بسیار محبوب تر است. یکی از کیک های بسیار خوشمزه که قطعا عاشق طعم آن می شوید کیک روغن زیتون است.
کیک روغن زیتون یک نوع کیک ایتالیایی است که بافتی بسیار نرم و لطیف دارد و با رویه ای از عسل ظاهری بسیار زیبا و براق می گیرد. این کیک گزینه ای بسیار عالی و سالم برای دورهمی های شماست. در ادامه طرز تهیه کیک روغن زیتون ایتالیایی را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- روغن زیتون ۱ فنجان
- آرد ۱ و ¾ پیمانه
- شکر ۱ فنجان
- شیر ۱ فنجان
- تخم مرغ بزرگ ۳ عدد
- بیکینگ پودر ¾ قاشق چایخوری
- جوش شیرین ½ قاشق چایخوری
- عصاره وانیل ۲ قاشق چایخوری
- عصاره بادام ½ قاشق چایخوری (اختیاری)
- پودر هل ۱ قاشق چایخوری
- نمک نوک قاشق چایخوری
* به جای عصاره وانیل می توانید از نوک قاشق پودر وانیل و به جای عصاره بادام از کمی پودر بادام استفاده کنید.
مواد لازم برای رویه کیک
- عسل ۱-۲ قاشق غذاخوری
- برش های پرتقال تازه، تمشک، لیمو یا خامه زده شده به دلخواه برای تزئین
طرز تهیه کیک روغن زیتون
برای تهیه این کیک خوشمزه، ابتدا فر را روی دمای ۱۸۰ درجه روشن کنید تا گرم شود. حالا در یک ظرف بزرگ و مناسب، شکر، تخم مرغ ها و وانیل را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه خوب هم بزنید تا کرم رنگ شود. سپس روغن زیتون را اضافه کرده و یک دقیقه دیگر هم بزنید. شیر را هم افزوده و هم بزنید تا مواد ترکیب شوند. به دلخواه پودر بادام را هم اضافه کنید و کمی مخلوط کنید تا مواد یکدست شود.
مواد خشک شامل آرد، بیکینگ پودر، جوش شیرین و نمک را با هم ترکیب کرده و سپس این ترکیب را به آرامی و کم کم به ظرف مواد کیک اضافه کرده و هم بزنید تا مایه ای یکدست بوجود بیاید. حواستان باشد آرد را بیش از حد هم نزنید، فقط در حدی که ترکیب شود. پودر هل را نیز اضافه کرده و کمی هم بزنید.
قالبی مناسب انتخاب کنید، کف آن را کاغذ روغنی بگذارید و مقداری روغن روی آن بمالید. مواد کیک را در قالب ریخته و به مدت ۱ الی ۱/۵ ساعت در فر قرار دهید تا پخته شود. حتما با خلال چوبی کیک را چک کنید، چون مدت زمان پخت در فرهای مختلف متفاوت است. اگر فر شما گریل ندارد، فن آن را روشن کنید تا روی کیک هم کاملا طلایی و برشته شود.
زمانی که مایه کیک به خلال نچسبید، کیک شما آماده است. آن را از فر خارج کنید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه خنک شود. سپس با یک چاقو دور تادور آن را ببرید و قالب را برگردانید تا کیک خارج شود.
در مایکروفر و یا اگر مایکروفر ندارید به روش بن ماری و روی کتری آب جوش، عسل را در ظرفی کوچک قرار دهید تا زمانی که رقیق و روان شود. حالا عسل را روی کیک بریزید و با قاشق یا کاردک آن را روی کل سطح کیک پخش کنید.
برای تزئین کیک نیز می توانید برش های پرتقال، لیمو و… روی آن قرار دهید و یا مقداری خامه زده شده روی سطح کیک بمالید و سپس با میوه تزئین کنید. تزئین کیک کاملا سلیقه ای است. این کیک خوشمزه را در کنار یک چای خوش طعم سرو کنید.
چند نکته
- می توانید به جای عصاره بادام و وانیل از پودر بادام و پودر وانیل استفاده کنید.
- اگر می خواهید کیکی لطیف و ترد داشته باشید حتما از آرد کیک استفاده کنید و یا حتی به صورت نصف- نصف از آرد کیک و آرد چند منظوره استفاده نمایید.
- برای گاناش، می توانید مقداری خامه قنادی را با همزن برقی خوب بزنید تا فرم بگیرد و سپس با کاردک روی کیک بمالید.
- می توانید به عنوان رویه کیک به جای عسل از مربای پرتقال استفاده کنید. بهتر است خودتان در خانه مربای پرتقال را با کمی شکر تهیه کنید تا شکر کمتری مصرف کنید.
- اگر خودتان در خانه مربای پرتقال درست کردید می توانید مایع آن را روی کیک بمالید و از حلقه های شکری و خوشمزه پرتقال برای تزئین روی کیک استفاده کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه شیرینی قرابیه خوشمزه به روش اصیل تبریزی
- طرز تهیه شیرینی ملکه بادام خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه شیرینی نارگیلی مجلسی و خوشمزه
- طرز تهیه شیرینی بهشتی خانگی و خوشمزه
- طرز تهیه شیرینی قیطونی خانگی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه کیک روانی ترکیه با شربت مخصوص
- طرز تهیه کیک روانی پرتقالی ، کیک خوشمزه ترکی