طرز تهیه کیک زعفرانی کرمدار

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه کیک زعفرانی کرمدار خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

کیک زعفرانی از دسته کیک های مجلسی و خوشمزه ایرانی است که وجود هل و گلاب و زعفران این کیک را چند برابر خوشمزه تر کرده و طعم اصیل ایرانی به ان داده است در این مطلب کیک زعفرانی همراه با سس زعفرانی لذیذ به شما اموزش می دهیم.

طرز تهیه کیک زعفرانی کرمدار
طرز تهیه کیک زعفرانی کرمدار

مواد لازم 

تخم مرغ: ۳ عدد

شکر: ۱ پیمانه

روغن مایع: ۱/۲ پیمانه

شیر: ۱/۲ پیمانه

گلاب: ۳ قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده: ۷ قاشق غذاخوری

هل: ۱/۲ قاشق چایخوری (پودر شده)

آرد: ۲ پیمانه

بکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری

وانیل: نوک قاشق چایخوری (اختیاری)

مواد لازم برای سس زعفرانی

شیر: ۲ پیمانه

نشاسته ذرت: ۳ قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده: ۵ قاشق غذاخوری

 شکر: ۱/۴ پیمانه

 گلاب: ۲ قاشق غذاخوری

کره: ۵۰ گرم

طرز تهیه

مرحله اول: فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. قالب کیک را چرب کرده و کمی آرد بپاشید.

مرحله دوم: تخم مرغ و شکر و وانیل را با همزن برقی به مدت ۱۰ دقیقه خوب بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود.

مرحله سوم: روغن، شیر، را به مخلوط تخم مرغ و شکر اضافه کرده و دوباره ۳۰ ثانیه هم بزنید سپس گلاب، زعفران دم کرده و هل را اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله چهارم: آرد و بکینگ پودر را سه بار الک کرده و به تدریج به مواد تر اضافه کنید و با لیسک به آرامی هم بزنید تا مخلوط یکدست شود. مایه کیک را در قالب بریزید و چند ضربه بزنید تا حباب های داخل ان خارج شود و اجازه دهید به مدت ۴۰-۵۰ دقیقه در فر بپزید.

مرحله پنجم: برای تهیه سس زعفرانی شیر و شکر و نشاسته ذرت را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید و مدام هم بزنید.

مرحله ششم: وقتی به غلظت فرنی رسید از روی حرارت بردارید و زعفران دم کرده و گلاب و کره را اضافه کنید و مخلوط کرده سپس روی کرم را پلاستیک بکشید تا خودش را نگیرد.

مرحله هفتم: کیک پخته شده را از فر خارج کرده و صبر کنید تا خنک شود سس زعفرانی را روی کیک بریزید و پخش کنید و با خلال پسته یا بادام تزیین کنید.

نکات تکمیلی

۱- مخلوط کردن مواد خشک و تر را به آرامی و با لیسک انجام دهید تا پف کیک نخوابد.

۲- اگر از قالب کمربندی استفاده می‌کنید، حتماً کف قالب را کاغذ روغنی پهن کنید.

۳- برای تست پخت کیک، یک خلال دندان یا سیخ چوبی در مرکز کیک فرو کنید. اگر تمیز بیرون آمد، کیک پخته است.