طرز تهیه کیک کرامبل گیلاس

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه کیک کرامبل گیلاس خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

کیک کرامبل گیلاس یک دسر خوشمزه و محبوب آلمانی است که به دلیل ترکیب بافت نرم کیک، لایه میوه‌ای ترش و شیرین و خرده‌های ترد کرامبل روی آن، طعمی بی‌نظیر و متعادل دارد. در ادامه، دستور پخت این کیک جذاب را برایتان آورده‌ایم.

طرز تهیه کیک کرامبل گیلاس
طرز تهیه کیک کرامبل گیلاس

مواد لازم برای لایه کیک

کره نرم شده در دمای محیط: ۱۰۰ گرم

شکر: دوسوم پیمانه

تخم مرغ در دمای محیط: ۳ عدد

ماست در دمای محیط: ۳ قاشق غذاخوری

آرد: ۱۵۶ گرم (حدود یک پیمانه و یک‌سوم)

بیکینگ پودر: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری

وانیل: ۱ قاشق چای‌خوری

برای لایه میوه‌ای 

گیلاس بدون هسته: یک و نیم پیمانه

نشاسته ذرت: ۱ قاشق چای‌خوری

شکر: ۱ قاشق غذاخوری سرپر

برای لایه کرامبل

آرد: ۶۳ گرم (حدود نصف پیمانه)

شکر: ۵۰ گرم (حدود یک‌چهارم پیمانه)

کره سرد: ۵۰ گرم

طرز تهیه

مرحله اول: ابتدا، مواد کرامبل را آماده کنید. آرد و شکر را در یک کاسه مخلوط کنید. کره سرد را به تکه‌های کوچک برش بزنید و به مخلوط آرد و شکر اضافه کنید. با نوک انگشت یا با استفاده از دستگاه غذاساز، مواد را مخلوط کنید تا به شکل خرده نان درآید. مخلوط کرامبل را در یخچال قرار دهید تا سرد بماند.

مرحله دوم: گیلاس‌های بدون هسته را به همراه نشاسته ذرت و شکر در یک کاسه مخلوط کنید و کنار بگذارید. نشاسته ذرت کمک می‌کند تا آب گیلاس‌ها در حین پخت سفت شود و لایه کیک خیس نشود.

مرحله سوم: فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید و قالب کیک ۲۰ سانتی‌متری را با کره چرب کرده و کف آن کاغذ روغنی بگذارید سپس در یک کاسه بزرگ، کره و شکر را با همزن برقی بزنید تا کرم‌رنگ و پفکی شود.

مرحله چهارم: تخم‌مرغ‌ها را یکی‌یکی به مخلوط اضافه کنید و بعد از هر تخم‌مرغ حدود یک دقیقه هم بزنید. در انتها، وانیل را اضافه کنید در ادامه ماست را به مخلوط اضافه کرده و کمی هم بزنید تا یکدست شود.

مرحله پنجم: در یک کاسه جداگانه، آرد و بیکینگ پودر را مخلوط و الک کنید و مخلوط آرد را در دو مرحله به مایه کیک اضافه کرده و با لیسک یا همزن دستی به آرامی مخلوط کنید تا خمیر یکدست شود. دقت کنید که بیش از حد هم نزنید.

مرحله ششم: مایه کیک را داخل قالب آماده شده بریزید و سطح آن را صاف کنید و مخلوط گیلاس را به صورت یک لایه یکنواخت روی مایه کیک پخش کنید سپس مخلوط کرامبل را که از یخچال بیرون آورده‌اید، به صورت خرده‌های یکسان روی لایه گیلاس بپاشید.

مرحله هفتم: قالب را به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه در فر قرار دهید تا کیک طلایی و مغزپخت شود. برای اطمینان از پخت، یک خلال دندان را در مرکز کیک فرو کنید؛ اگر تمیز بیرون آمد، کیک آماده است.

نکات مهم

۱- می‌توانید به جای گیلاس، از میوه‌های دیگری مثل سیب، زغال‌اخته یا آلبالو هم استفاده کنید.

۲- برای اینکه خرده‌های کرامبل شما ترد و پودری باقی بماند، حتماً کره آن باید کاملاً سرد باشد.

۳- کیک را پس از پخت، اجازه دهید در دمای اتاق کاملاً خنک شود، سپس آن را از قالب خارج کنید و برش بزنید.

۴- بعد از اضافه کردن ارد بیش از حد هم نزنید چون پف کیک می خوابد.

۵- برای لایه کرامبل زیاد ورز ندهید چون کره باز میشود.