طرز تهیه گندمک شیرین
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ به شما طرز تهیه گندمک شیرین ، خانگی و خوشمزه را آموزش خواهیم داد. در ادامه همراه ما باشید.
گندمک از انواع تنقلات پرارزش و خوشمزه است که برخی از افراد در شب نشینی ها و دورهمی ها از آن استفاده می کنند. علاوه بر این گندمک خوراکی پرطرفدار و محبوب در بین کودکان است و شما می توانید گندمک را در منزل به راحتی تهیه کنید. در طرز تهیه گندمک از گندم و روغن مخصوص سرخ کردنی و شکر و یا نمک استفاده می شود که شور و یا شیرین بودن گندمک به ذائقه شما بستگی دارد.گندمک در واقع همان دانه های غلات برشته شده و پف کرده و خوشمزه می باشد که شما می توانید با گندم پوست کنده به راحتی در خانه تهیه کنید. در ادامه با طرز تهیه گندمک شیرین همراه ما باشید.
مواد لازم
- گندم پوست کنده ۱ پیمانه
- روغن مایع به مقدار لازم
- شکر به مقدار دلخواه
طرز تهیه
گندم ها را از ۲ روز قبل در آب سرد خیس کنید و هر ۸ ساعت یک بار آبش را عوض کنید و سپس آبکش نمایید. سپس با مقداری آب داخل قابلمه بریزید و به مدت ۴۵ دقیقه تا یکساعت زمان دهید تا مغز گندم خوب پخته شود. حتما بعد از ۴۵ دقیقه چک کنید تا نرم شده باشد و بعد با آب سرد آبکشی کنید و بگذارید تا آب اضافی آن خارج شود.
در ادامه یک پارچه نخی را کنار بخاری یا شوفاژ پهن کنید و گندم ها را روی آن قرار دهید و برای ۱ شبانه روز بگذارید تا خوب خشک شوند و بهتر است در این ۲۴ ساعت گندم ها را هرچندگاهی زیر و رو کنید تا خوب خشک شود و اصلا نباید رطوبت داشته باشد.
در ادامه یک شیرجوش یا قابلمه را روی حرارت قرار دهید و روغن بریزید و صبر کنید تا کاملا داغ شود. برای سرخ کردن گندمک باید از آبکش یا صافی دسته دار استفاده کنید و نباید مستقیم داخل روغن بریزید. مقداری از گندم را داخل صافی ریخته و داخل روغن داغ قرار دهید تا پف کند.
سپس گندمک های سرخ شده و پف کرده را داخل یک صافی بریزید و به مقدار دلخواه شکر اضافه کنید و خوب هم بزنید و بعد صبر کنید تا روغن اضافی خارج شود و بعد میل کنید. نوش جان
نکات مهم
می توانید گندم ها را رو به روی باد پنکه و یا در آفتاب خشک کنید.
گندم آبکشی شده را هرگز روی بخاری، شوفاژ و یا فر خشک نکنید چون زمان سرخ کردن پف نمی کند.
گندم باید کاملا خشک شده و نم یا رطوبتی نداشته باشد.
اگر در مرحله آخر به گندمک شکر اضافه کردید می توانید با شیر نوش جان کنید.