طرز تهیه سوپ گشنیز

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه سوپ گشنیز خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

 سوپ گشنیز به عنوان یک پیش غذا عالی است و به دلیل سبک بودن، میتواند یک شام سبک و مقوی باشد و برای سرماخوردگی بسیار عالی است.

طرز تهیه سوپ گشنیز
طرز تهیه سوپ گشنیز

مواد لازم برای ۴ نفر

گشنیز تازه: ۲ پیمانه
سیب زمینی متوسط: ۲ عدد
پیاز متوسط: ۱ عدد
سیر: ۲ حبه
عدس قرمز: ¼ پیمانه
آب مرغ یا آب قلم: ۶ پیمانه
خامه یا شیر: ½ پیمانه
روغن زیتون یا کره: ۲ قاشق غذاخوری
نمک: به میزان لازم
فلفل سیاه: به میزان لازم
زردچوبه: ½ قاشق چایخوری
آب لیموترش تازه: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

مرحله اول: پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و در یک قابلمه مناسب، روغن زیتون یا کره را روی حرارت متوسط گرم کنید و پیازهای خرد شده را به قابلمه اضافه کرده و تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.

مرحله دوم: سیرهای رنده شده یا خرد شده را اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر آن بلند شود سپس سیب زمینی ها را پوست کنده و به صورت مکعبی خرد کنید و آنها را به قابلمه اضافه کنید.

مرحله سوم: عدس قرمز را به قابلمه بیفزایید و نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کرده و مواد را به خوبی به مدت ۲ دقیقه هم بزنید تا طعم دار شوند. آب مرغ یا آب سبزیجات را به قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا سوپ به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید، درب قابلمه را بگذارید و بگذارید مواد به آرامی بپزند تا سیب زمینی و عدس کاملاً نرم شوند.

مرحله چهارم: پس از پخت کامل سیب زمینی،گشنیز تازه را خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مواد ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت بماند و در اخر با استفاده از غذاساز، کل محتویات قابلمه را به طور کامل پوره کنید تا سوپی یکدست و کرمی به دست آید.

مرحله پنجم: سوپ پوره شده را دوباره به قابلمه برگردانید و اگر غلظت سوپ زیاد است، میتوانید کمی آب جوش به آن اضافه کنید در این مرحله خامه یا شیر را اضافه کرده و خوب هم بزنید. حرارت را بسیار ملایم کنید تا سوپ فقط گرم شود (نباید بجوشد تا خامه بریده نشود).

مرحله ششم: در نهایت، آب لیموترش تازه را اضافه کرده و یک بار دیگر سوپ را بچشید و در صورت نیاز نمک و فلفل آن را تنظیم کنید و در ظرف سرو بکشید و با جعفری خرد شده و لیموترش تزئین کنید.

سوپ گشنیز با ماست

طرز تهیه سوپ گشنیز
طرز تهیه سوپ گشنیز

مواد لازم

گشنیز تازه: ۲۰۰ گرم
ماست چکیده یا معمولی: ۵۰۰ گرم
تخم مرغ: ۲ عدد
آرد: ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
پیاز: ۱ عدد متوسط
سیر: ۲ حبه
آب مرغ یا آب: حدود ۶ لیوان
زردچوبه: ۱/۲ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
روغن یا کره: به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله اول: گشنیزها را به خوبی پاک کرده و بشویید و ساقه های بسیار ضخیم را جدا کنید سپس آنها را خرد کنید.پیاز و سیر را ریز خرد کنید و در یک قابلمه مناسب، مقداری روغن یا کره بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید سپس پیازهای خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید تا طلایی و نرم شوند.

مرحله دوم: سیر و زردچوبه را اضافه کرده و برای ۱ دقیقه تفت دهید تا عطر آنها خارج شود.در این مرحله رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن برود.

مرحله سوم: گشنیز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و به مدت ۳ تا ۴ دقیقه تفت دهید تا عطر آن بلند شود و آب مرغ یا آب را به قابلمه اضافه کنید.حرارت را کم کنید و اجازه دهید سوپ به آرامی به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بجوشد تا طعم ها ترکیب شوند.

مرحله چهارم: در یک کاسه جداگانه، ماست و تخم مرغ ها و آرد را با همزن خوب هم بزنید تا کاملاً یکدست و صاف شوند. آرد از بریده شدن ماست جلوگیری میکند سپس یک پیمانه از آب گرم سوپ را بردارید و به آرامی و به صورت کم کم به کاسه مایه ماست اضافه کنید و هم زمان هم بزنید. این کار باعث می شود دمای ماست به آرامی با سوپ برابر شود.حالا مایه ماست را به آرامی و در حین هم زدن به قابلمه سوپ اضافه کنید.

مرحله پنجم: حرارت باید بسیار کم باشد. سوپ را هم نزنید و اجازه دهید به آرامی و بدون جوش شدید، حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه حرارت ببیند تا خودش را بگیرد و غلیظ شود.در این مرحله نمک و فلفل را اضافه و طعم دهی کنید و در نهایت در ظرف سرو بکشید و با جعفری و لیموترش تزئین کنید نوش جان.

نکات کلیدی

۱- حتماً ماست را قبل از اضافه کردن به سوپ، با کمی از آب گرم سوپ ولرم کنید و بعد از اضافه کردن ماست، سوپ را نجوشانید و فقط روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید.
۲- میتوانید برای طعم دار شدن، از عصاره مرغ یا یک تکه سینه مرغ پخته و ریش ریش شده درون سوپ استفاده کنید.

۳- از تازه بودن گشنیز مطمئن شوید. گشنیز پژمرده عطر و طعم خوبی ندارد و حتماً از ساقه های نازک و تازه گشنیز استفاده کنید، زیرا عطر بسیار زیادی دارند.

۴- بعد از اضافه کردن گشنیز و خامه، از جوشاندن سوپ خودداری کنید تا رنگ زیبای سبز آن حفظ شود.

۵- میتوانید به جای عدس قرمز، از جو پرک شده یا مقداری برنج استفاده کنید تا بافت غلیظتری پیدا کند.