طرز تهیه لازانیا اسفناج
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه لازانیا اسفناج خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
لازانیا از غذاهای محبوب و پرطرفدار است که با گوشت یا مرغ پخته می شود لازانیا اسفناج یک روش متفاوت طبخ است و در این مطلب به سه روش مختلف لازانیا اسفناج با مرغ،اسفناج و قارچ،اسفناج و بادمجان را به شما اموزش می دهیم.
مواد لازم برای لازانیا اسفناج و قارچ

برای سس بشامل :
· کره: ۱۰۰ گرم
· آرد: ۱۰۰ گرم
· شیر: ۱ لیتر (معادل ۴ پیمانه)
· جوز هندی: نصف قاشق چایخوری
· نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
برای لایه میانی:
· قارچ ورقه شده: ۵۰۰ گرم
· اسفناج تازه: ۵۰۰ گرم
· پیاز متوسط: ۱ عدد
· ورقه لازانیا: ۳۰۰ گرم
· روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
· نمک و فلفل: به میزان لازم
· پنیر موزارلا رنده شده: ۲۰۰ گرم
· پنیر پارمزان رنده شده: ۵۰ گرم
طرز تهیه
مرحله اول: یک قابلمه متوسط بردارید. کره را در آن ذوب کنید و آرد را به کره ذوب شده اضافه کرده و با یک همزن دستی به مدت ۲-۳ دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آرد از بین برود سپس شیر سرد را کمکم به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً صاف و یکدست شود و هیچ گلولهای نداشته باشد وقتی سس غلیظ شد جوز هندی، نمک و فلفل را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: در یک تابه بزرگ، روغن زیتون را روی حرارت متوسط داغ کنید و پیاز خرد شده را اضافه کرده و تا زمانی که نرم و شفاف شود تفت دهید سپس قارچهای ورقه شده را اضافه کنید. نمک و فلفل بزنید و تفت دهید تا آب قارچ کاملاً بخار شود و اسفناج تازه را اضافه کرده و هم بزنید تا کمی اب ان کشیده شود.
مرحله سوم: درون قابلمه ای اب و نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید وقتی جوش امد ورقه های لازانیا را اضافه کنید تا کمی نرم شود سپس ابکش کنید و روی ان را اب سرد بگیرید.
مرحله چهارم: فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) از قبل گرم کنید و یک ظرف فر مناسب را کمی چرب کنید و کف ظرف را با یک لایه نازک از سس بشامل بپوشانید و یک لایه از ورقهای لازانیا را قرار دهید و روی ورقهای لازانیا، یک لایه از مخلوط قارچ و اسفناج پخش کنید.
مرحله پنجم: روی آنها مقداری از سس بشامل و سپس کمی پنیر موزارلا بریزید و این مراحل را تکرار کنید تا مواد تمام شود. مطمئن شوید که آخرین لایه، ورق لازانیا باشد و روی آخرین لایه لازانیا، باقیمانده سس بشامل را کاملاً بمالید و سپس با پنیر پارمزان رنده شده بپوشانید.
مرحله ششم: ظرف لازانیا را به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده قرار دهید تا رویه آن طلایی و حبابحباب شود و بعد از پخت، لازانیا را از فر خارج کنید و اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه استراحت کند. این کار باعث میشود برش زدن آن بسیار راحتتر باشد.
مواد لازم برای لازانیا اسفناج و بادمجان

برای مواد میانی :
· بادمجان متوسط: ۲ عدد
· اسفناج تازه: ۴۰۰ گرم
· پیاز متوسط: ۱ عدد
· سیر: ۳ حبه
· قارچ ورقه شده: ۲۰۰ گرم
· رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
· گوجه فرنگی رنده شده: ۱ پیمانه
· روغن زیتون: به میزان لازم
· نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، اورگانو و ریحان خشک: به میزان لازم
برای سس بشامل:
· کره: ۸۰ گرم
· آرد: ۸۰ گرم
· شیر: ۱ لیتر (۴ پیمانه)
· جوز هندی: نصف قاشق چایخوری
· نمک و فلفل سفید: به میزان لازم
سایر مواد:
· ورق لازانیا: ۲۵۰-۳۰۰ گرم
· پنیر موزارلا رنده شده: ۲۰۰ گرم
· پنیر پارمزان رنده شده: ۱۰۰ گرم
طرز تهیه
مرحله اول: بادمجانها را با پوست حلقهحلقه یا مکعبی خرد کنید و روی آنها نمک بپاشید و در یک آبکش قرار دهید. اجازه دهید ۲۰-۳۰ دقیقه بمانند تا آب زرد و تلخ آنها خارج شود سپس بادمجانها را با آب سرد بشویید و با دستمال آشپزخانه کاملاً خشک کنید.
مرحله دوم: فر را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و بادمجانهای خشک شده را در یک کاسه با مقداری روغن زیتون، نمک و فلفل مخلوط کنید و آنها را روی یک سینی فر چیده و به مدت ۲۰-۲۵ دقیقه در فر بپزید تا نرم و طلایی شوند. این روش سالمتر از سرخ کردن است.
مرحله سوم: در یک تابه بزرگ،روغن زیتون را روی حرارت متوسط داغ کنید و پیاز خرد شده را اضافه کرده و تا نرم شدن تفت دهید سپس سیر خرد شده و قارچ را اضافه کنید و ۵-۷ دقیقه تفت دهید تا قارچ نرم شود حالا رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و ۱ دقیقه تفت دهید.
مرحله چهارم: گوجه فرنگی رنده شده، اورگانو، ریحان، پاپریکا، نمک و فلفل را اضافه کنید و اجازه دهید سس به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه با حرارت ملایم بپزد در ادامه اسفناج را اضافه کنید و هم بزنید تا پژمرده شود و در نهایت بادمجانهای پخته شده را به سس اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید.
مرحله پنجم: در یک قابلمه، کره را ذوب کنید و آرد را اضافه کرده و به مدت ۲ دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید سپس شیر سرد را کمکم اضافه کنید و همزمان هم بزنید تا سس صاف و غلیظ شود حالا جوز هندی، نمک و فلفل سفید را اضافه کنید و کنار بگذارید سپس در یک قابلمه اب و نمک بریزید وقتی به جوش امد ورقه های لازانیا را اضافه کنید هنگامی که نرم شد ابکش کنید و روی ان اب سرد بریزید.
مرحله ششم: یک ظرف فر مناسب را چرب کنید و کف ظرف را با کمی سس بشامل بپوشانید و یک ردیف ورق لازانیا قرار دهید و روی ان مواد میانی بریزید و این مراحل را به ترتیب تکرار کنید روی اخرین ورق لازانیا مخلوط سس بشامل و پنیر موزارلا و پارمزان بریزید و لازانیا را به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه در فر قرار دهید تا رویه آن طلایی شود پس از پخت، اجازه دهید ۱۵ دقیقه خارج از فر استراحت کند تا برش زدن آن آسان شود.
مواد لازم برای لازانیا اسفناج و مرغ

برای مواد میانی:
· سینه مرغ: ۲ عدد متوسط
· اسفناج تازه: ۵۰۰ گرم
· قارچ ورقه شده: ۲۰۰ گرم
· پیاز متوسط: ۱ عدد
· سیر: ۲ حبه
· رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
· شیر: ½ پیمانه
· روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
· نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و آویشن: به میزان لازم
برای سس بشامل:
· کره: ۸۰ گرم
· آرد: ۸۰ گرم
· شیر: ۱ لیتر (۴ پیمانه)
· جوز هندی: نصف قاشق چایخوری
· نمک و فلفل سفید: به میزان لازم
سایر مواد:
· ورق لازانیا: ۲۵۰-۳۰۰ گرم
· پنیر موزارلا رنده شده: ۲۰۰ گرم
· پنیر پارمزان رنده شده: ۱۰۰ گرم
طرز تهیه
مرحله اول: سینه مرغ را به مکعبهای کوچک خرد کنید و در یک کاسه، مرغ خرد شده را با شیر، کمی نمک و فلفل مخلوط کرده و حداقل ۱۵ دقیقه در یخچال قرار دهید. این کار باعث ترد و نرم شدن مرغ میشود.تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید و یک قاشق روغن زیتون به آن اضافه کنید و مرغ را از شیر خارج کرده آن را تفت دهید تا کاملاً بپزد و طلایی شود و کنار بگذارید.
مرحله دوم: در همان تابه، باقی مانده روغن زیتون را اضافه کنید و پیاز خرد شده را تفت دهید تا نرم و شفاف شود سپس سیر خرد شده و قارچ را اضافه کنید و تفت دهید تا قارچ نرم و طلایی شود حالا رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و ۱-۲ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن برود در ادامه اسفناج را اضافه کنید و هم بزنید تا پژمرده شود و مرغ پخته شده را به تابه بازگردانید. ادویهها (پاپریکا و آویشن) را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید و حرارت را خاموش کنید.
مرحله سوم: در یک قابلمه، کره را ذوب کنید و آرد را اضافه کرده و به مدت ۲ دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید سپس شیر سرد را کمکم اضافه کنید و همزمان هم بزنید تا سس صاف و غلیظ شود حالا جوز هندی، نمک و فلفل سفید را اضافه کنید و کنار بگذارید ورقه های لازانیا را طبق دستور در اب قابلمه اب و نمک قرار دهید تام نرم شود سپس ابکش کنید و روی ان اب سرد بریزید.
مرحله چهارم: یک ظرف فر مناسب را چرب کنید و کف ظرف را با کمی سس بشامل بپوشانید و یک ردیف ورق لازانیا قرار دهید و روی ان مواد میانی بریزید و این مراحل را به ترتیب تکرار کنید روی اخرین ورق لازانیا مخلوط سس بشامل و پنیر موزارلا و پارمزان بریزید و لازانیا را به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه در فر قرار دهید تا رویه آن طلایی شود پس از پخت، اجازه دهید ۱۵ دقیقه خارج از فر استراحت کند تا برش زدن آن آسان شود.نوش جان
طرز تهیه لازانیا اسفناج خوشمزه و لذیذ به 3 روش متفاوت