طرز تهیه رولت مرغ

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه رولت مرغ خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

رولت مرغ یک غذای متفاوت و خوشمزه است که از سینه مرغ چرخ شده و ادویه های مخصوص درست شده و داخل مغز ان هویج و زرشک و گردو قرار می گیرد و باسس مخصصوصی که پخته می شود طعم لذیذی دارد.

طرز تهیه رولت مرغ
طرز تهیه رولت مرغ

مواد لازم رولت

· گوشت مرغ: ۴۰۰ تا ۴۵۰ گرم (مخلوط سینه و ران یا فقط سینه).
· پیاز متوسط: ۱ عدد (رنده شده و آب گرفته).
· سیر: ۲ حبه
· تخم مرغ: ۱ عدد
· آرد سوخاری (یا پودر نان): ۲ قاشق غذاخوری
· زعفران دم کرده: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
·نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا، پودر سیر: به میزان لازم

مواد مغزی رولت

· هویج: ۱ تا ۲ عدد
· زرشک: ½ پیمانه
· گردو: ¼ پیمانه
· جعفری تازه خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
· پیاز داغ: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

مواد سس گوجه‌فرنگی

· رب گوجه‌فرنگی: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
· پیاز: ۱ عدد
· آب جوش: ۱ تا ۲ لیوان
·نمک، فلفل، زردچوبه، زعفران: به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله اول: برای آماده کردن مایه رولت ابتدا گوشت مرغ را به همراه پیاز و سیردو بار چرخ کنید تا بافت نرم و یکدستی پیدا کند. سپس تخم مرغ، آرد سوخاری، زعفران دم کرده و نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا، پودر سیر را به مخلوط اضافه کرده و خوب ورز دهید تا مواد کاملاً به هم بچسبند و انسجام پیدا کنند و به مدت دوساعت در یخچال قرار دهید.

مرحله دوم: هویج‌ را اب پز کنید و سپس به شکل خلالی یا خلال نازک خرد کنید.در یک تابه، کمی روغن ریخته و پیاز داغ، زرشک و گردوی خرد شده را به مدت کوتاهی تفت دهید تا عطر آنها بلند شود. این کار طعم مواد مغزی را تقویت می‌کند.

مرحله سوم: یک ورق کاغذ روغنی، سلفون یا کیسه فریزر بردارید و سطح آن را کمی چرب کنید. مایه مرغ را روی آن بریزید و با دست مرطوب یا کف دست، آن را به صورت یک لایه مستطیلی یکدست و با ضخامت یکسان پهن کنید. سپس مواد مغزی (هویج، مخلوط زرشک و گردو و جعفری) را در امتداد یک سمت مستطیل بریزید. با کمک سلفون، لبه مرغ را بلند کرده و به آرامی و محکم رول کنید. دو سر رولت را با سلفون ببندید.

مرحله چهارم: رولت آماده شده را حداقل۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت در یخچال بگذارید تا کاملاً خودش را بگیرد و هنگام سرخ شدن وا نرود. سپس در یک تابه با روغن داغ، رولت را از همه طرف سرخ کنید تا سطح آن کاملاً طلایی و بسته شود.

مرحله پنجم: در تابه‌ای جداگانه،پیاز خرد شده را تفت دهید. رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید تا خامی آن برود. سپس نمک، فلفل، زردچوبه، زعفران و آب جوش را اضافه کنید و اجازه دهید سس به جوش آید و کمی غلیظ شود. رولت سرخ شده را به آرامی در سس قرار دهید. حرارت را کم کنید، درب تابه را بگذارید و اجازه دهید رولت به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه در سس بپزد تا کاملاً مغزپخت و مزه‌دار شود.

مرحله ششم: پس از پخت،رولت را از سس خارج کرده و بگذارید کمی خنک شود. سپس آن را به صورت حلقه‌های ۲ تا ۳ سانتی‌متری برش زده، در دیس بچینید و با سس باقی‌مانده تزیین کنید.

نکات کلیدی 

طرز تهیه رولت مرغ
طرز تهیه رولت مرغ

۱- اگر مایه مرغ شما شل است، می‌توانید آرد سوخاری بیشتری اضافه کنید.

۲- سرخ کردن اولیه تا طلایی شدن سطح رولت، مهمترین فوت و فن برای جلوگیری از باز شدن آن در سس است.

۳- علاوه بر مواد گفته شده، می‌توانید از پنیر پیتزا، قارچ یا فلفل دلمه‌ای یا مخلوط زرشک،گردو،رب انار نیز استفاده کنید.

۴- می توانید به جای چرخ کردن گوشت مرغ از فیله مرغ استفاده کنید و داخل ان را مغزی دلخواه پر کرده و خلال دندان بزنید.

۵- پس از رول کردن می توانید سس را روی رولت بریزید و در فر بپزید.