طرز تهیه واویشکا
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه واویشکا خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
واویشکا، یک غذای سنتی خوشمزه از استان گیلان است که اساساً با گوشت چرخ شده یا تکه ای تهیه میشود و انواع مختلفی مانند واویشکا مرغ،واویشکا دل و چگر،واویشکا بادمجان و…دارد که در این مطلب به شما اموزش می دهیم.
واویشکا گوشت

مواد لازم
گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
پیاز: ۳ عدد متوسط
رب گوجهفرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
گوجهفرنگی: ۶ عدد پوره یا خرد شده
سیبزمینی: ۲ عدد بزرگ
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه،سماق: به میزان لازم
فلفل دلمهای قرمز: ۱ عدد
طرز تهیه
مرحله اول: پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود سپس گوشت را مستقیماً به پیاز اضافه کرده و همراه با نمک، فلفل سیاه، زردچوبه،سماق تفت دهید تا رنگش تغییر کند.اگر از گوشت گوسفندی استفاده می کنید باید ان را ریز خرد کنید و با پیاز و ادویه تفت دهید و کمی اب بریزید تا بپزد.
مرحله دوم: رب گوجهفرنگی را به گوشت و پیاز اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید تا عطر خامی آن برود. سپس گوجهفرنگی (پوره یا خرد شده) را اضافه کنید و مواد را با حرارت ملایم و با درب بسته بپزید تا گوشت کاملاً بپزد و آب غذا کشیده شود.
مرحله سوم: همزمان با پخت غذا، سیبزمینی را نگینی خرد کرده و سرخ کنید تا طلایی و ترد شود. غذا را همراه با سیبزمینی سرخشده، با نان یا برنج سرو کنید.
واویشکا گوشت و بادمجان

مواد لازم
· گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
· بادمجان: ۲ عدد بزرگ
· سیبزمینی: ۱ عدد بزرگ
· گوجهفرنگی: ۳ عدد
· قارچ: ۵ عدد
· پیاز: ۱ عدد متوسط
· سیر: ۲-۳ حبه
· فلفل دلمهای: ۱ عدد کوچک
· رب گوجهفرنگی: ۱-۲ قاشق غذاخوری
· شوید خشک: ½ قاشق چایخوری
· ادویه: نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
· روغن: به مقدار کافی برای سرخ کردن
طرز تهیه
مرحله اول: بادمجانها را پوست بگیرید، به صورت مکعبی ریز خرد کنید و در اب نمک قرار دهید تا تلخی ان از بین برود سپس آبکشی کرده، خشک کنید و در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
مرحله دوم: پیاز خرد شده را در روغن تفت دهید تا نرم شوند و سیر را خرد کنید و به تابه اضافه کرده در ادامه گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگش تغییر کند.
مرحله سوم: گوجهفرنگی، فلفل دلمهای و قارچ خرد شده را اضافه کنید. درب ظرف را بگذارید تا سبزیجات نرم شوند حالا رب گوجهفرنگی، شوید خشک، نمک و فلفل را افزوده و مواد را خوب تفت دهید تا طعمها ترکیب شوند.
مرحله چهارم: سیبزمینی را مکعبی خرد کرده و جداگانه سرخ کنید. سپس همراه بادمجانهای سرخ شده به مایه گوشت اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید تا له نشوند و مواد را با حرارت ملایم به مدت چند دقیقه حرارت دهید تا جا بیفتد و با نان یا برنج سرو کنید.
واویشکا بادمجان بدون گوشت

مواد لازم
· بادمجان: ۲ عدد
· پیاز: ۱ عدد
· گوجهفرنگی: ۲ عدد
· رب گوجهفرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
· تخممرغ: ۱ عدد
· نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: بادمجانها را پوست بگیرید، به صورت مکعبی ریز خرد کنید و در اب نمک قرار دهید تا تلخی ان از بین برود سپس آبکشی کرده، خشک کنید و در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
مرحله دوم: در یک تابه دیگر پیاز خرد شده را تفت دهید تا طلایی شود و به ان رب گوجه فرنگی اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی ان از بین برود و پوره گوجه فرنگی را نیز بریزید و نمک،فلفل،زردچوبه را اضافه کرده و درب تابه را بگذارید تا اب گوجه ها کشیده شود.
مرحله سوم: بادمجانهای سرخ شده را به مایه اضافه کنید. در انتها، یک عدد تخممرغ را روی مواد بشکنید و هم بزنید تا بپزد و غذا جا بیفتد.
واویشکا دل و جگر

مواد لازم
| جگر گوسفند | نصف یک جگر |
| جگر سفید | نصف یک جگر |
| دل | نصف یک دل |
| پیاز | یک عدد |
| گوجه فرنگی | یک عدد |
| زعفران دم کرده | به میزان لازم |
| نمک،فلفل سیاه | به میزان لازم |
| پاپریکا،زردچوبه | به میزان لازم |
| روغن | به میزان لازم |
طرز تهیه
مرحله اول: دل و جگرها را به دقت شسته و لختههای خون را جدا کنید. سپس آنها را درشت (حدود ۲ سانتیمتری) خرد کنید و پیاز خردشده را در روغن تفت دهید تا طلایی شود. زردچوبه را اضافه و تفت دهید تا عطر آن بلند شود.
مرحله دوم: دل و جگر را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگشان تغییر کند. مراقب باشید زیاد هم نزنید تا له نشوند حالا رب گوجهفرنگی را اضافه و تفت دهید تا خامی آن برود. سپس گوجهفرنگی خرد یا رنده شده را بریزید و بگذارید تا نرم شود.
مرحله سوم: حدود ۱ تا ۲ لیوان آب جوش به مواد اضافه کنید. بعد از جوش آمدن، حرارت را کم کنید و اجازه دهید غذا با درب بسته بپزد تا آب آن تقریباً کشیده شود و گوشت کاملاً نرم گردد. در آخر، زعفران دمکرده، نمک و فلفل و پاپریکا را اضافه و مخلوط کنید.
نکات کلیدی
۱- شستشوی دقیق دل و جگر و جدا کردن تمام رگها و لختههای خون، طعم نهایی غذا را بسیار بهتر میکند.
۲- برای تنوع میتوانید از دل و جگر مرغ یا بوقلمون استفاده کنید یا با افزودن مقداری آبلیمو، آب نارنج یا رب انار در انتهای پخت، طعمی ترش و ملس ایجاد کنید.
۳- در گیلان معمولاً این غذا را با نان تازه یا برنج میخورند. برخی نیز ترجیح میدهند در دقیقههای آخر، یک یا دو عدد تخممرغ روی غذا بشکنند تا ببندد.
۴- برای جلوگیری از له شدن سیبزمینی، آن را در مرحله آخر و به آرامی با مواد دیگر مخلوط کنید.
طرز تهیه واویشکا به روش های مختلف با گوشت و بدون گوشت