طرز تهیه سوپ پیاز فرانسوی
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه سوپ پیاز فرانسوی ، یکی از خوشمزه ترین و معروف ترین سوپ ها در دنیا را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
سوپ پیاز فرانسوی یکی از انواع سوپ های خوشمزه و معروف کشور فرانسه است که یه خاطر طعم خوبش در سراسر جهان فراگیر شده است. اگر به دنبال کشف غذاهای جدید هستید توصیه می کنیم این سوپ خوشمزه و متفاوت را از دست ندهید. سوپ پیاز دارای خواص و فواید بسیار فراوانی است که یک گزینه مناسب برای روزهای سرد زمستان است.
سوپ پیاز فرانسوی با یک برش نازک نان فرانسوی و پنیر رندهشده، در نهایت در فر پخته میشود. این سوپ یک پیشغذای مشهور و مقوی است که می توانید در یک مهمانی مجلسی آن را سرو کنید. در ادامه طرز تهیه سوپ پیاز فرانسوی حرفه ای را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- پیاز طلایی یا بنفش بزرگ ۶ عدد
- روغن زیتون ۴ قاشق غذاخوری
- کره ۲ قاشق غذاخوری
- شکر ۱ قاشق چایخوری
- سیر ۲ حبه
- برگ بو ۲ عدد
- ۸ لیوان آب گوشت یا مرغ
- سرکه سفید نصف لیوان
- آویشن تازه ۱ قاشق غذاخوری (یا نصف قاشق چایخوری آویشن خشک)
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- نان فرانسوی یا باگت برش خورده ۸ تکه کوچک
- پنیر چدار یا پارمزان یک و نیم لیوان
طرز تهیه
۱. کاراملیکردن پیازها
۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک ماهیتابه گود بزرگ بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید. پیازها را خلالی خرد کرده و به روغن بیفزایید و هم بزنید تا کاملا به روغن آغشته شوند.
پیازها را بپزید و هم بزنید تا زمانی که نرم شوند. این فرآیند حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه به طول میانجامد.
شعله گاز را کمی زیاد کنید. بقیه روغن زیتون و کره را به پیازها بیفزایید و به پخت و هم زدن پیازها ادامه دهید تا رنگ پیازها کمکم به رنگ قهوهای دربیاید. این فرآیند نیز حدود ۱۵ دقیقه دیگر به طول میانجامد.
شکر را به پیازها اضافه کنید تا به کاراملیشدن آنها کمک کند. ۱ قاشق چایخوری نمک را هم به پیازها بیفزایید و سرخ کردن پیازها را ادامه دهید تا کاملا قهوهای شوند. این بخش از سرخ کردن پیازها نیز حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر به طول میانجامد.
سپس سیر پوست کنده و له شده را به پیازها بیفزایید و به مدت ۱ دقیقه دیگر آنها را سرخ کنید.
۲. استفاده از سرکه برای جدا کردن پیازهای چسبیده به کف ماهیتابه
سرکه را در ماهیتابه بریزید و قسمتهای قهوهایشده کف و دیواره ماهیتابه را بتراشید تا با پیازها مخلوط شوند.
۳. اضافه کردن آب گوشت و طعمدهندهها
آب گوشت (یا آب مرغ یا ترکیبی از هر دو)، برگ بو و آویشن را داخل ماهیتابه بریزید. زیر ماهیتابه را زیاد کنید تا سوپ به جوش بیاید. سپس در ماهیتابه را ببندید و شعله گاز را کم کنید تا سوپ به آرامی غل بخورد و بجوشد. سوپ را به مدت ۳۰ دقیقه دیگر بپزید.
کمی نمک و فلفل سیاه تازه سابیدهشده را داخل سوپ بریزید و برگ بوها را دربیاورید.
۴. تُست کردن تکههای نان فرانسوی یا باگت
فر را در دمای ۴۵۰ درجه فارنهایت یا ۲۳۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. در حین جوشیدن سوپ، یک تابه مسطح بردارید و روی آن را با کاغذ روغنی یا فویل بپوشانید و در طبقه بالای فر قرار دهید.
دو طرف نانهای فرانسوی یا باگتها را با روغن زیتون چرب کنید. برای این کار به حدود ۱٫۵ قاشق روغن زیتون احتیاج خواهید داشت.
تکههای نان را به مدت ۵ تا ۷ دقیقه در فر قرار دهید تا برشته و قهوهای رنگ شوند. سپس آنها را از فر دربیاورید.
۵. اضافه کردن پنیر
نانهای تستشده را برگردانید و روی آنها را با پنیر چدار یا پارمزان رندهشده بپوشانید. زمانی که خواستید سوپ را سرو کنید، نانها را دوباره در فر قرار دهید تا در هنگام سرو، پنیرهای آبشده در حال جلز و ولز و تقریبا قهوهای رنگ شده باشند.
۶. سرو
سوپ را داخل یک کاسه بریزید و یک تکه نان تستشده پنیری روی آن قرار دهید و بلافاصله سرو کنید. از خوردن این سوپ مشهور فرانسوی لذت ببرید.
نکات پخت
- شما میتوانید بهجای جدا حاضر کردن نان تست و پنیر، سوپ را داخل کاسه مقاوم در برابر حرارت بریزید و با نان تست و پنیر، روی آن را بپوشانید. سپس بهمدت ۱۰ دقیقه آنها را داخل فر به دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا پنیر آب شده و برشته شود و به جلز و ولز بیفتد.
- مهمترین بخش سوپ پیاز، مایه آن است. کیفیت این سوپ مستقیما وابسته به مایه استفادهشده در آن است. سوپ پیاز فرانسوی بهطور سنتی از آب گوشت گوساله درست میشود.
- اگر از گوشت گوساله در تهیه غذاهای خود زیاد استفاده میکنید، حتما تکههای گوشت یا آب گوشت باقیمانده را در فریزر قرار دهید و بعدا از آنها برای تهیه این سوپ استفاده کنید.
- کاراملیکردن صحیح پیاز برای طبخ سوپ پیاز بسیار مهم است. این فرآیند به زمانی طولانی نیاز دارد و نباید در کاراملیکردن پیازها عجله کنید. برای تسریع فرآیند کاراملیشدن پیازها میتوان کمی شکر به آنها افزود.
- هر چقدر که پیازها بیشتر کاراملی شوند، رنگ آنها تیرهتر میشود و طعم و مزه لذیذتری حاصل میشود.
- شما میتوانید از پیاز سفید، طلایی یا بنفش برای طبخ سوپ پیاز فرانسوی استفاده کنید. اما برای طبخ یک سوپ پیاز سنتی، نیاز به پیازهای طلایی پوستکنده و خلالی خردشده دارید.
- کره، بهترین گزینه برای کاراملیکردن پیاز است. البته اگر ممنوعیت مصرف لبنیات دارید، میتوانید از کره وگان یا روغن زیتون هم استفاده کنید.
- برای لعاب انداختن سوپ، بهتر است از آرد چندمنظوره استفاده کنید. آرد را باید به پیازهای کاراملیشده اضافه کنید و سپس آب گوشت و بقیه مواد را به آنها بیفزایید. برای این مقدار سوپ، حدود ۶ قاشق سوپخوری آرد چندمنظوره نیاز است. اگر با سوپ رقیق مشکلی ندارید، میتوانید آرد را از دستور پخت حذف کنید.
- برای طبخ یک سوپ پیاز مناسب برای گیاهخواران بهجای آب گوشت، میتوانید از آب سبزیجات هم استفاده کنید.
- در ریختن سیر، برگ بو، آویشن تازه، نمک و فلفل سیاه صرفهجویی نکنید. طبق مزاج خود، هر چقدر که دوست دارید، سوپ را مزهدار کنید. اگر به آویشن تازه دسترسی ندارید، از نصف قاشق چایخوری آویشن خشک استفاده کنید.
- نان باگت برشته، گزینه مناسبی برای سوپ پیاز فرانسوی به شمار میآید.
- پنیر سوئیسی، موتزارلا، پارمسان، «گرویره» و گودا، پنیرهای مناسبی برای طبخ این سوپ هستند.
- اگر در حین کاراملی کردن، احساس کردید پیازها در کف قابلمه در حال سوختن هستند، کمی سرکه سفید بیشتر به آنها بیفزایید تا پیازهای قهوهای شده را از ته ظرف جدا کنید.
فیلم طرز تهیه سوپ پیاز فرانسوی
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه سوپ سیب زمینی خوشمزه و مقوی
- طرز تهیه سوپ سیب زمینی خامه ای خوشمزه
- طرز تهیه سوپ کدو سبز خوشمزه و لذیذ
- طرز تهیه سوپ ازوگلین ترکیه ای (سوپ عروس)
- طرز تهیه سوپ ماست خوشمزه و با اصالت ترکیه ای
- طرز تهیه سوپ زرشک تبریزی فوق العاده خوشمزه
- طرز تهیه سوپ گوجه فرنگی خوشمزه و مخصوص