طرز تهیه خورش ماهی
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه خورش ماهی خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
خورش ماهی یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که در مناطق مختلف کشور با روش های متفاوتی پخته می شود. در اینجا دو روش طرز تهیه خورش ماهی به شما آموزش می دهیم:
روش اول: خورش ماهی بوشهری
مواد لازم (برای ۴ نفر)
- ۵۰۰ گرم ماهی (به دلخواه)
- ۴ عدد پیاز بزرگ
- ۲ عدد گوجه فرنگی
- ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- ۱ قاشق چای خوری زردچوبه
- ۱ قاشق چای خوری نمک
- ۱/۲ قاشق چای خوری فلفل سیاه
- ۱/۲ قاشق چای خوری پودر زنجبیل
- ۱/۴ قاشق چای خوری دارچین
- ۱/۴ قاشق چای خوری پودر هل
- ۴ پیمانه آب
- ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع
- زعفران (به دلخواه)
- جعفری (برای تزیین)
طرز تهیه خورش ماهی بوشهری
مرحله اول: ماهی را تمیز بشویید و به تکه های دلخواه برش بزنید و در یک قابلمه بزرگ، روغن مایع را روی حرارت متوسط گرم کنید سپس پیازهای تکه شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و طلایی شوند.
مرحله دوم: گوجه فرنگی های رنده شده را به پیازها اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه دیگر تفت دهید سپس زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، پودر زنجبیل، دارچین و پودر هل را به مواد اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه تفت دهید.
مرحله سوم: رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه دیگر تفت دهید تا رنگ ان باز شود در ادامه آب را به مواد اضافه کنید و بگذارید تا به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید و به مدت ۱ تا ۲ ساعت بپزید تا گوجه فرنگی ها پخته و خورش جا بیفتد.
مرحله چهارم: در ۳۰ دقیقه آخر پخت، تکه های ماهی را به خورش اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا ماهی ها پخته شوند.
مرحله پنجم: در ۱۵ دقیقه آخر پخت، زعفران را به خورش اضافه کنید خورش ماهی خوشمزه شما اماده است با برنج نوش جان کنید.
خورش ماهی بلوچی
مواد لازم (برای ۴ نفر)
- ۵۰۰ گرم ماهی (به دلخواه)
- ۴ عدد پیاز بزرگ
- ۱۰۰ گرم تمرهندی
- ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- ۱ قاشق چای خوری زردچوبه
- ۱ قاشق چای خوری نمک
- ۱/۲ قاشق چای خوری فلفل سیاه
- ۱/۲ قاشق چای خوری پودر زنجبیل
- ۱/۴ قاشق چای خوری دارچین
- ۱/۴ قاشق چای خوری پودر هل
- ۴ پیمانه آب
- ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع
- زعفران (به دلخواه)
- جعفری (برای تزیین)
طرز تهیه خورش ماهی بلوچی
مرحله اول: تمرهندی را با آب گرم خیس کنید و بعد از ۱۵ دقیقه صاف کنید و ماهی را تمیز بشویید و به تکه های دلخواه برش بزنید.
مرحله دوم: در یک قابلمه بزرگ، روغن مایع را روی حرارت متوسط گرم کنید سپس پیازهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و طلایی شوند.
مرحله سوم: رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه دیگر تفت دهید در ادامه زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، پودر زنجبیل، دارچین و پودر هل را به مواد اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه تفت دهید.
مرحله چهارم: آب تمرهندی و آب را به مواد اضافه کنید و بگذارید تا به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید و به مدت ۱ تا ۲ ساعت بپزید تا خورش جا بیفتد.
مرحله پنجم: در ۳۰ دقیقه آخر پخت، تکه های ماهی را به خورش اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا ماهی ها پخته شوند.
مرحله ششم: در ۱۵ دقیقه آخر پخت، زعفران را به خورش اضافه کنید و خورش ماهی خوشمزه را با جعفری تزیین کنید و با برنج سرو کنید.
روش سوم: خورش ماهی هندی
این خورش شبیه خورش ماهی های ایرانی است ولی علاوه بر زردچوبه، نمک و فلفل از ادویههای بیشتری مثل رازیانه، زیره، زنجبیل تازه، دانه خردل، تخم شنبلیله و پودر تخم گشنیز هم در آن استفاده میشود. خورش ماهی هندی معمولا با ماهی شیر تهیه میشود و تمر هندی و گوجه فرنگی هم پای ثابت این غذا هستند. در کل مراحل پخت هر دو مدل این خورشهای ماهی، یکسان است.
نکات تکمیلی
۱- می توانید از انواع مختلف ماهی برای پخت خورش ماهی استفاده کنید.
۲- اگر به تمرهندی دسترسی ندارید، می توانید از ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو یا اب نارنج استفاده کنید.
۳- تا جای ممکن از ماهیهایی استفاده کنید که بیاستخوان یا کم استخوان هستند. چون هنگام جدا کردن استخوانهای ماهی، بعد از پخت ممکن است دچار مشکل شوید.