ته چین مرغ
ته چین یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که معمولا به همراه مرغ یا گوشت درست میشود و از ماست و زعفران و تخم مرغ در آن استفاده می شود. ته چین مرغ یک غذای مجلسی است که در کنار برنج و غذاهای دیگر سرو می شود و کف قابلمه روی گاز تهیه می شود، اما می توان داخل قالب های یک نفره و در فر نیز آن ها را پخت و به عنوان فینگر فود در مهمانی ها و جشن های تولد تهیه و سرو نمود. در ادامه همراه مجله تاپ کوکینگ باشید تا با طرز تهیه این غذای لذیذ و مجلسی بیشتر آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه تهچین مرغ
سینه مرغ یک عدد
برنج ۳ پیمانه
ماست چکیده یک پیمانه
کره ۵۰ گرم
زرده تخم مرغ ۲ عدد
پیاز متوسط یک عدد
گلاب به مقدار لازم
زرشک ۱۰۰ گرم
روغن مایع به میزان لازم
زعفران دم شده به مقدار لازم
پودر هل به مقدار لازم
خلال پسته به میزان لازم
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه ته چین مرغ زعفرانی
مرحله اول
ابتدا برنج را از چند ساعت قبل با نمک خیس کنید.
در مرحله بعد مرغ را با پیاز و نمک و فلفل و زردچوبه و مقداری زعفران پخته و سپس تکه تکه و یا ریش ریش کنید.
تخم مرغ را در کاسه ای شکسته و فلفل سیاه ، زعفران دم شده ، پودر هل و گلاب را یه آن اضافه کنید و خوب مخلوط و هم بزنید.
سپس ماست سفت و پرچرب را اضافه کنید، بهتر است از ماست همزده یا ماست سون استفاده کنید چون در طعم ته چین بسیار اثر مطلوبی دارد. در پایان نمک را اضافه و مواد را هم بزنید.
مرحله دوم
در این مرحله برنج را آبکش کنید و صاف کرده و سپس به مواد ماست اضافه و مخلوط کنید.
کف قالب یا قابلمه مورد نظرتان را با روغن یا کره خوب چرب کنید.
نیمی از مواد ماست و برنج را کف قابلمه بریزید و خوب پرس کنید و سپس مرغ های تکه شده را روی آن بچینید.
در این مرحله بعد از چیدن مرغ ها با پشت قاشق کمی روی آنها را فشار دهید تا به لایه برنج بچسبند در غیر این صورت بعد از پخت دو لایه ته چین از هم جدا می شوند.
سپس مقداری زرشک روی مرغ ها ریخته و در آخر بقیه برنج را روی مرغ ها بریزید و صاف کنید. بعد از پخت ته چین را در ظرف برگردانید و با زرشک از قبل تفت داده شده و خلال پسته و بادام تزئین کنید.
ته چین مرغ با بادمجان
در صورتی که می خواهید به ته چین خود بادمجان هم اضافه کنید برای ۴ نفر ۲ عدد بادمجان را از وسط نصف کنید و پس از سرخ کردن له کنید و به لایه مرغ در وسط ته چین اضافه کنید. بادمجان طعم خوبی به ته چین می دهد البته بعضی افراد هم طعم آن را در ته چین دوست ندارند.
همچنین می توانید ته چین را به صورت تک نفره در مهمانی ها و جشن ها و مراسم های مختلف سرو کنید.
نکات پخت
- برای پخت تهچین روی گاز میتوانید از زودپز هم استفاده کنید.
- برای تهیه تهچین در فر، ظرفتان را خوب چرب کنید تا از چسبیدن مواد تهچین جلوگیری شود. حتما تهچین را با یک فویل بپوشانید و بعد آن را در فر قرار دهید.
- در صورت تمایل میتوانید از بادام و پسته به همراه زرشک برای تزئین تهچین استفاده کنید. برای این کار بهتر است ابتدا زرشکها را با یک قاشق غذاخوری شکر و مقداری کره روی حرارت ملایم تفت دهید. همچنین میتوانید خلال های پسته و بادام را از شب قبل در گلاب و شکر خیس کنید تا طعم بهتری پیدا کنند.
- تفت دادن مرغ یک مرحله اختیاری است، اما این کار باعث سفت و خشک شدن مرغ شده که به هیچ وجه توصیه نمیشود.
- بعد از ریختن مواد داخل قابلمه، آنها را با کفگیر فشار دهید تا مواد به یکدیگر بچسبند. البته فراموش نکنید که فشار دادن بیش از حد نیز باعث له شدن مواد و بد شکل شدن تهچین میشود.
- قبل از ریختن مواد داخل قابلمه، مقدار کافی روغن ته آن بریزید. اگر روغن کافی نباشد، ممکن است تهچین شل شود.
- زمان طبخ تهچین باید کافی باشد. گاهی اوقات زود برداشتن قابلمه از روی حرارت باعث وارفتن تهچین میشود. توصیه میشود یک الی یکونیم ساعت به مواد اجازه پخت بدهید.
طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin