طرز تهیه خورش الو بخارا
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه خورش الو بخارا خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
خورش ها جز جدایی ناپذیر سفره های ایرانی است خورش ها بسیار متنوع هستند و هر کدام طعم جذاب خودشان را دارند از جمله خورش قرمه سبزی، خورش قیمه ، خورش کرفس و …. خورش الو یکی از انواع خورش های سنتی و محبوب ما ایرانیان است که طعم ترش و شیرین خاصی دارد و هم با گوشت و هم مرغ پخته می شود این خورش لذیذ خواص و فواید بسیاری دارد و در مناطق مختلف ایران به شیوه های گوناگون طبخ می شود این غذا به دلیل ترکیبات متنوع و ظاهر زیبایی که دارد، معمولاً جزو غذاهای بی نظیری است که در مجالس و جشن ها سرو می شود اگر شماهم از غذاهای تکراری خسته شدید و به دنبال تنوع در رژیم غذایی تان هستید حتما این خورش الو بخارا جا افتاده و مجلسی را امتحان کنید در ادامه با ما همراه باشید
طرز تهیه خورش الو بخارا با گوشت و سیب زمینی
مواد لازم
- گوشت ۳۰۰ گرم
- الو بخارا ۲۰ عدد
- شکر ۳ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
- هویج ۲ عدد متوسط
- سیب زمینی ۱ عدد بزرگ
- پیاز ۲ عدد
- رب ۱ قاشق غذاخوری
- نمک،فلفل به مقدار لازم
- زردچوبه،ادویه کاری به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول : برای تهیه خورش آلو بخارای خوشمزه ابتدا آلو بخاراها را درون یک کاسه آب بریزید و به مدت ۴۰ دقیقه اجازه دهید خیس بخورند تا نرم شوند در ادامه پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید بهتر است برای لعاب خورش پیاز بیشتری استفاده کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید.
مرحله دوم : درون قابلمه کمی روغن بریزید و پیازها را به ان اضافه کنید و کمی تفت دهید تا سبک شود گوشت های تکه شده را به پیاز اضافه کنید تا سرخ شود و بوی زهم گوشت گرفته شود سپس نمک ،فلفل ،زردچوبه و ادویه کاری را به گوشت و پیاز اضافه کنید تا عطر ادویه ها خارج شود در ادامه ۵ لیوان آبجوش را به گوشتها اضافه کنید و به مدت ۲ ساعت اجازه دهید گوشتها بپزد.
مرحله سوم : بعد از این مدت زمان زعفران کم کرده و الو بخارا را اضافه کنید و دوباره به مدت ۴۰ دقیقه بپزد در همین حین هویج ها را به صورت خلالی خرد کنید و تابه ای روی حرارت قرار دهید و روغن بریزید و هویج ها را کمی درون روغن تفت دهید بعد از کمی تغییر رنگ دادن به ان شکر اضافه کنید وقتی دانه های شکر باز شد این مواد را درون قابلمه خورش بریزید در همان تابه رب گوجه فرنگی را تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و سپس به خورش اضافه کنید بگذارید خورش به مدت ۳۰ دقیقه با شعله ملایم بپزد تا به غلظت مناسب برسد و آب آن کم شود.
مرحله چهارم : در آخر سیب زمینی ها را به صورت نگینی خرد کنید و ۱۰ دقیقه درون آب یخ قرار دهید و سپس در روغن سرخ کنید و کنار خورش الو ، سیب زمینی بگذارید نوش جان
خورش الو بخارا با مرغ
مواد لازم
- ران یا سینه مرغ ۳ عدد
- آلو بخارای مرغوب ۲۰ عدد
- پیاز درشت ۲ عدد متوسط
- هویج بزرگ ۲ عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- شکر ۲ قاشق غذاخوری
- آب لیمو ترش تازه ۱ قاشق غذاخوری
- نمک،فلفل به میزان لازم
- زردچوبه،دارچین به میزان لازم
- زعفران ۴ قاشق غذاخوری
- روغن به میزان لازم
- آب به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول : آلوها را به همراه کمی اب درون یک کاسه بریزید و به مدت ۴۰ دقیقه اجازه دهید خیس بخورند تا نرم شود.
مرحله دوم : پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و درون قابلمه کمی روغن بریزید وقتی که داغ شد پیازها را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا سبک شود سپس سینه یا ران مرغ را به صورت تکه های بزرگ خرد کنید و به همراه پیاز تفت دهید تا دو طرف آن کاملا سرخ شود.
مرحله سوم : نمک ،فلفل ،زردچوبه ،دارچین، را به مرغها اضافه کنید تا عطر ادویه ها به خورد مرغها برود در این مرحله، میتوانید یک برگ بو به مرغ اضافه کنید و پس از پخت، آن را خارج کنید در ادامه چند لیوان آب جوش بریزید و اجازه دهید مرغ به مدت ۳۰ دقیقه کمی بپزد.
مرحله چهارم : هویج ها را خلال کنید و درون تابه کمی روغن بریزید و هویجها را تفت دهید نیاز نیست هویج زیاد سرخ شود کمی که تغییر رنگ بدهد کافی است سپس شکر را به ان اضافه کنید وقتی دانه های شکر درون هویج حل شد مواد را از تابه خارج کنید و در همان تابه رب گوجه فرنگی را به همراه کمی روغن تفت دهید تا رنگ آن باز شود و خامی آن گرفته شود سپس هویج و رب را به مرغها اضافه کنید.
مرحله پنجم : الوهای خیس خورده را به خورش اضافه کنید و به مدت ۳۰ دقیقه اجازه دهید بپزد در ادامه زعفران دم کرده ،ابلیمو، به مواد اضافه کرده و بگذارید خورش به غلظت مناسب برسد.
این خورش طعمی ترش و شیرین دارد. بنابراین میزان نمک آن نباید زیاد باشد. در نظر بگیرید که زمان طبخ این خورش نیز مانند دیگر خورشهای ایرانی، تا حدی طولانی است اما برای بیشتر شدن سرعت آشپزی، میتوان مرحله پخت مرغ را در زودپز انجام داد.
طرز تهیه خورش الوبخارا با گوشت
مواد لازم
- گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم
- آلو بخارای مرغوب ۱۵ عدد
- پیاز ۲ عدد متوسط
- هویج ۲ عدد متوسط
- سیب زمینی ۱ عدد بزرگ
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- شکر ۳ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده ۴ قاشق غذاخوری
- نمک و زردچوبه به میزان لازم
- فلفل، ادویه کاری به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
- آب به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول : ابتدا آلوها را با کمی آب درون کاسه بریزید تا خیس بخورد سپس قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید و درون آن کمی روغن بریزید تا گرم شود پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و به روغن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا سبک شود.
مرحله دوم : گوشت های قیمه شده را به پیاز اضافه کنید تا عطر و طعم پیاز را بگیرد در ادامه نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه کاری را اضافه کنید تا عطر ادویه به خورد گوشت برود سپس رب را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا خامی رب گرفته شود پس از اینکه رب تفت خورد چند لیوان آبجوش را اضافه کنید و اجازه دهید گوشت ۲ ساعت بپزد.
مرحله سوم : هویج ها را خلالی خرد کنید و درون تابه ای با کمی روغن تفت دهید تا رنگش تغییر کند سپس به ان شکر اضافه کنید تا دانه های شکر باز شود در ادامه خلال هویج را به خورش اضافه کنید.
مرحله چهارم : الوهای خیس خورده را به خورش اضافه کنید و به مدت ۱ ساعت اجازه دهید خورش جا بیفتد و بپزد در آخر زعفران دم کرده را اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید خورش به غلظت مناسب برسد.
مرحله پنجم : در این فاصله سیب زمینی را به صورت نگینی درشت یا خلالی خرد کنید و کمی درون اب یخ قرار دهید سپس تابه ای را روی حرارت بگذارید و درون ان روغن بریزید تا گرم شود در ادامه سیب زمینی ها را به ان اضافه کنید و کاملا انها را سرخ کنید.
پس از گذشت این زمان خورش شما آماده است این خورش را کنار سیب زمینی سرخ شده نوش جان کنید.
طرز تهیه خورش الو بخارا با لوبیا چیتی
مواد لازم
- گوشت گوسفندی ۲۰۰ گرم
- الو بخارا ۲۰ عدد
- لوبیا چیتی ۱ پیمانه
- پیاز ۱ عدد بزرگ
- رب ۲ قاشق غذاخوری
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
- نمک،فلفل به میزان لازم
- زردچوبه،ادویه کاری به میزان لازم
- زعفران دم کرده ۴ قاشق غذاخوری
- روغن به میزان لازم
- اب ۸ لیوان
طرز تهیه
مرحله اول : الوها را به همراه کمی اب درون کاسه بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه اجازه دهید خیس بخورند تا نرم شود سپس پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید و درون ان کمی روغن بریزید تا گرم شود در ادامه پیاز را به روغن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا سبک شود
مرحله دوم : گوشت های تکه شده را به پیاز اضافه کنید تا سرخ شود و بوی زهم ان گرفته شود سپس کمی نمک،فلفل،زردچوبه،ادویه کاری به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه گوشت به همراه پیاز و ادویه تفت بخورد تا عطر ادویه ها ازاد شود
مرحله سوم : رب را به مواد اضافه کنید و تفت دهید تا خامی ان گرفته شود در ادامه لوبیا چیتی که از شب قبل خیس کرده بودید را به همراه ابجوش به مواد اضافه کنید خورش به مدت ۳ ساعت باید بپزد در ۱۵ دقیقه اخر پخت زعفران دم کرده به همراه شکر را به خورش اضافه کنید پس از گذشت این مدت زمان خورش جا افتاده و مجلسی شما اماده است میتوانید به همراه برنج نوش جان کنید
نکات تکمیلی
۱– در تهیه خورش الو بخارا با لوبیا حتما لوبیاها را از شب قبل خیس کنید تا نفخ ان گرفته شود
۲- برای لعاب بیشتر خورش از پیاز بیشتری استفاده کنید
۳- این خورش را می توانید به همراه برنج زعفرانی که در پست های قبل امده است میل کنید