طرز تهیه دمنوش زرشک
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه دمنوش زرشک خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
دمنوش زرشک یکی از محبوبترین و پرخاصیتترین دمنوشهای ایرانی است. تهیه آن بسیار ساده است و میتوانید به راحتی آن را در خانه درست کنید و تقویت کننده کبد و خون ساز و .. است.
مواد لازم
- زرشک تازه یا خشک: ۶ قاشق غذاخوری
- آب جوش: به مقدار لازم
- عسل: ۱ قاشق غذاخوری
- چوب دارچین: ۱ عدد
- هل: ۱ عدد
طرز تهیه
مرحله اول: زرشک را به خوبی بشویید تا گرد و غبار آن گرفته شود. اگر از زرشک خشک استفاده میکنید، بهتر است آن را چند دقیقه در آب ولرم خیس کنید.
مرحله دوم: زرشک را در قوری یا ظرف مناسب بریزید سپس به اندازه ۳ لیوان اب جوش به قوری اضافه کنید در این مرحله می توانید به دلخواه دارچین و هل اضافه کنید و اجازه دهید دمنوش به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دم بکشد.
مرحله سوم: پس از دم کشیدن، میتوانید به دلخواه به دمنوش عسل اضافه کنید.
دمنوش زرشک و زنجبیل
مواد لازم
- زرشک خشک: ۶ قاشق غذاخوری
- زنجبیل تازه یا خشک: یک تکه کوچک زنجبیل تازه یا یک قاشق چایخوری زنجبیل خشک
- آب جوش: ۳ لیوان
- عسل یا نبات: به مقدار دلخواه
طرز تهیه
مرحله اول: زرشک را بشویید و زنجبیل تازه را پوست بگیرید و رنده کنید یا از پودر زنجبیل استفاده کنید.
مرحله دوم: زرشک، زنجبیل را در قوری یا ظرف مناسب بریزید. آب جوش را به آن اضافه کنید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دم بکشد و پس از ان با شیرین کننده دلخواه نوش جان کنید.
دمنوش زرشک و عناب
مواد لازم
- زرشک خشک یا تازه: ۶ قاشق غذاخوری
- عناب: ۱۰ عدد
- آب جوش: ۳ لیوان
- عسل یا نبات: به مقدار دلخواه
طرز تهیه
مرحله اول: زرشک و عناب را به خوبی بشویید و زرشک و عناب را در قوری یا ظرف مناسب بریزید.
مرحله دوم: آب جوش را به آن اضافه کنید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دم بکشد و در صورت تمایل، میتوانید به دمنوش عسل یا نبات اضافه کنید پس از دم کشیدن دمنوش را صاف کرده و سرو کنید.
نکات تکمیلی
- برای طعم بهتر، میتوانید به دمنوش کمی دارچین یا هل اضافه کنید.
- مصرف این دمنوش برای زنان باردار و شیرده، کودکان زیر دو سال و افرادی که به زرشک یا عناب حساسیت دارند، توصیه نمیشود.
- برای بهرهمندی بیشتر از خواص این دمنوش، بهتر است آن را به صورت روزانه و به مقدار مناسب مصرف کنید.
- میزان زنجبیل را با توجه به تحمل خود تنظیم کنید. زنجبیل طعم تندی دارد و ممکن است برای برخی افراد تند باشد.
- بهتر است از آب جوش برای تهیه دمنوش استفاده کنید تا تمام خواص زرشک و زنجبیل استخراج شود.
خواص دمنوش زرشک
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- بهبود هضم غذا
- کاهش التهاب
- کاهش دردهای عضلانی
- کمک به کاهش وزن
- بهبود گردش خون
- برای کاهش علائم سرماخوردگی مانند گلودرد و سرفه
- کاهش فشار خون
- کاهش قند خون
- ضد التهاب