طرز تهیه سوپ جو پرک
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه سوپ جو پرک خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
سوپ جو پرک، یک سوپ ساده، مقوی و بسیار خوشمزه آورده شده است. این سوپ برای روزهای سرد یا زمانی که به یک غذای سبک و درعین حال انرژیبخش نیاز دارید، ایدهآل است.

مواد لازم
جو پرک: ۱ پیمانه
سینه یا ران مرغ: ۲۰۰ گرم
هویج: ۲ عدد متوسط
سیب زمینی: ۱ عدد بزرگ
پیاز: ۱ عدد متوسط
سیر: ۲ حبه
آب یا آب مرغ: ۶ تا ۸ پیمانه (حدود ۱.۵ تا ۲ لیتر)
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به میزان لازم
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
جعفری تازه خرد شده: نصف پیمانه
طرز تهیه
مرحله اول: اگر دوست دارید بافت سوپ یکدستتر باشد، میتوانید جو پرک را برای چند دقیقه در آسیاب پودر کنید. اما این مرحله اختیاری است. در ادامه هویج و سیبزمینی را پوست کنده و به صورت مکعبی ریز خرد کنید. پیاز را ریز خرد کنید و سیر را رنده یا له نمایید.
مرحله دوم: مرغ را به تکه های کوچک خرد کنید و در یک قابلمه مناسب، روغن زیتون را روی حرارت متوسط گرم کنید و پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کرده و تفت دهید تا نرم و شفاف شود سپس سیر رنده شده را اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه تفت دهید تا عطر آن بلند شود.
مرحله سوم: تکههای مرغ را در این مرحله اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. هویج و سیبزمینی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و به مدت ۲-۳ دقیقه با مواد دیگر تفت دهید سپس زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را اضافه کرده و خوب هم بزنید.
مرحله چهارم: جو پرک را به قابلمه اضافه کنید و برای ۱ دقیقه دیگر تفت دهید و آب یا آب مرغ را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا مواد کاملاً با آب مخلوط شوند.حرارت را کم کنید، درب قابلمه را نیمهباز بگذارید و اجازه دهید سوپ به آرامی به مدت یک ساعت الی دو ساعت بپزد در نیم ساعت اخر پخت جعفری تازه را اضافه کنید و اجازه دهید سوپ غلیظ شود.
مرحله پنجم: پس از پخت، سوپ را از روی حرارت بردارید و آن را در کاسه مورد نظر بریزید و با جعفری تازه خرد شده و لیموترش تزئین کنید.
نکات کلیدی
۱- برای بافتی خامهای، پس از پخت، نصف پیمانه شیر یا خامه به سوپ اضافه کنید و خوب هم بزنید.
۲- میتوانید از قارچ، کرفس یا ذرت نیز در این سوپ استفاده کنید.
۳- برای طعمی متفاوت، در انتها کمی آب لیموی تازه به سوپ اضافه کنید.
۴- با حذف مرغ و استفاده از آب سبزیجات، یک سوپ جو پرک کاملاً گیاهی داشته باشید.