طرز تهیه فلافل
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه فلافل خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
فلافل از دسته غذاهای لذیذ است که طعم تند و متفاوتی دارد و کمتر کسی است که دوست نداشته باشد و با مواد راحت و در دسترس تهیه می شود در ادامه دستور کامل و نکات کلیدی برای تهیه فلافل آبادانی اصل را خواهید خواند. این غذا که به دلیل طعم تند و متمایزش شناخته می شود، یک فست فود سالم و گیاهی است .
مواد لازم
نخود: ۳ پیمانه (حدود ۳۰۰ گرم)
پیاز متوسط: ۱عدد
سیر: ۳ حبه
سیب زمینی کوچک: ۱ عدد
جعفری تازه: ۱ دسته کوچک (حدود ۵۰ گرم)
نعناع خشک: به مقدار لازم
ادویه ها (نمک، فلفل قرمز، زردچوبه، پودر زیره، تخم گشنیز): به مقدار لازم
آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: نخودها را پاک کرده و بشویید. آنها را در یک ظرف بزرگ با آب سرد به مدت حداقل ۱۲ تا ۲۴ ساعت بخیسانید. در این مدت، هر ۶ تا ۸ ساعت یک بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن از بین برود و بو نگیرد .
مرحله دوم: پس از خیساندن، نخودها را آبکش کنید. پیاز و سیر را پوست بگیرید سیب زمینی را نیز پوست کنده و به قطعات کوچک خرد کنید و نخودهای خیس خورده را به همراه پیاز، سیر، سیب زمینی و جعفری دو بار از چرخ گوشت با چرخ درشت و سپس چرخ ریز عبور دهید. استفاده از چرخ گوشت به جای مخلوط کن، باعث میشود بافت فلافل مناسب شده و هنگام سرخ کردن وا نرود.
مرحله سوم: ادویه ها شامل نمک، فلفل، زردچوبه، پودر زیره، تخم گشنیز و نعناع خشک را به مخلوط اضافه کنید. اگر از آرد نخودچی یا بکینگ پودر برای پفکی شدن استفاده میکنید، در این مرحله اضافه نمایید. مواد را به خوبی با دست ورز دهید تا کاملاً یکدست شوند.
مرحله چهارم: مایه فلافل را به مدت حداقل ۲ ساعت و ترجیحاً بیشتر، در یخچال قرار دهید. این کار باعث میشود مواد استراحت کرده و مایه منسجم تر شود سپس در یک قابلمه گود، روغن مناسبی بریزید به اندازهای که فلافل ها بتوانند در آن شناور باشند. حرارت را ملایم کنید تا روغن کاملاً داغ شود.
مرحله پنجم: مایه فلافل را با دست یا با استفاده از قالب مخصوص، به شکل گرد درآورده و به آرامی در روغن داغ بیندازید . فلافل ها را با حرارت ملایم سرخ کنید تا مغزپخت شده و سطح آنها طلایی شود. حرارت زیاد باعث سوختن سطح و خام ماندن داخل فلافل میشود و پس از سرخ شدن، فلافل ها را در یک توری فلزی یا روی دستمال آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود .
نکات کلیدی
۱- برای طعم اصلی، از فلفل بیشتری نسبت به فلافل های معمولی استفاده کنید.
۲- برای بافت پفکی، میتوانید از مقدار کمی بکینگ پودر (حدود ۱ قاشق چایخوری) در مایه استفاده کنید.
۳- اگر مایه فلافل شما پس از مخلوط کردن بیش از حد شل است، میتوانید کمی آرد نخودچی به آن اضافه کنید تا غلظت مناسبی پیدا کند .
۴- اگر میخواهید فلافل کم چرب تری داشته باشید، میتوانید به جای سرخ کردن عمیق، آن را در فر بپزید. فلافل ها را در سینی فر چرب شده قرار داده و در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰-۲۵ دقیقه بپزید و در میانه زمان آنها را برگردانید .
۵- فلافل آبادانی را معمولاً به همراه نان باگت، گوجه فرنگی، خیارشور، کاهو و سس های مخصوص مانند سس انبه سرو میکنند .
طرز تهیه فلافل اصل آبادان،ترد و خوشمزه