طرز تهیه سمبوسه

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه سمبوسه خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید

سمبوسه یکی از غذاهای بی نظیر با طعمی فوق العاده است و امکان ندارد نام شهرهای جنوب را شنیده باشید و یاد فلافل و سمبوسه ترد آنجا نیوفتید سمبوسه انواع مختلفی دارد مانند سمبوسه پیتزایی، سمبوسه گوشت، سمبوسه سیب زمینی و.‌.. این غذای خوشمزه دارای محبوبیت زیادی می باشد و همراه تمر هندی آب شده سرو می شود اما  خوردن سمبوسه با سس تند متداول تر است در ادامه با طرز تهیه سمبوسه ترد و خانگی به روش‌های متنوع با ما همراه باشید

طرز تهیه سمبوسه
طرز تهیه سمبوسه

طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی

مواد لازم

  • سیب زمینی ۲ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • جعفری ۵۰ گرم
  • گشنیز ۵۰ گرم
  • نان لواش به میزان لازم
  • کره و روغن به میزان لازم
  • نمک،زردچوبه به میزان لازم
  • فلفل سیاه و قرمز به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله اول
سیب زمینی ها را کامل بشویید و به همره چند لیوان آب داخل قابلمه اجازه دهید با حرارت زیاد بپزد.
مرحله دوم
پس از پخت سیب زمینی اجازه دهید خنک شود و بعد پوست آن را بگیرید و با گوشت کوب کاملا له کنید تا به شکل پوره در بیاید.
مرحله سوم
پیاز ها را به صورت نگینی ریز خرد کنید و داخل ماهیتابه خیلی کم روغن و کره بریزید وقتی داغ شد پیازها را به آن اضافه کنید تا سبک شود و رنگ آن تغییر کند.
مرحله چهارم
به پیازهای سرخ شده نمک، فلفل سیاه و قرمز، زردچوبه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویه ها بلند شود سپس جعفری و گشنیز را ریز خرد کنید و به مخلوط پیاز اضافه کنید کمی که تفت خورد پوره سیب زمینی را اضافه کنید و کاملا مواد را با هم مخلوط کنید.
مرحله پنجم
مواد میانی سمبوسه شما آماده است نان لواش را به صورت طولی با عرض دلخواه برش دهید هرچه عرض نان بیشتر باشه سمبوسه شما بزرگتر می شود حتما از نان لواش نرم استفاده کنید تا موقع پیچیدن تکه نشودپس از اینکه نان ها را به صورت مستطیل شکل برش زدید مقداری از مایه میانی سمبوسه را ابتدای نان قرار دهید و نان را به شکل مثلث جمع کنید اگر می خواهید سمبوسه هایتان تخت نباشد و کمی شکم داشته باشد مقداری بیشتری مواد داخل نان قرار دهید. اگر پیچیدن سمبوسه ها به صورت مثلثی برایتان سخت است می توانید آنها را مثل لقمه به صورت لوله ای بپیچید.
مرحله ششم
ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید و روغن فراوان در آن بریزید اجازه دهید کاملا داغ شود و چند تا چند تا سمبوسه در آن بیاندازید پس از اینکه یک سمت آن سرخ شد طرف دیگر را سرخ کنید.
مرحله هفتم
پس از اینکه سمبوسه ها سرخ شد آنها را روی توری فلزی یا دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافه آن گرفته شود و به همراه سس تند نوش جان کنید.

خواندن
لیست بهترین فست فود‌های مشهد + آدرس و تلفن

سمبوسه گوشت و سیب زمینی

طرز تهیه سمبوسه
طرز تهیه سمبوسه

مواد لازم

  • گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • سیب‌زمینی درشت ۱ عدد
  • فلفل دلمه ای کوچک ۱ عدد
  • جعفری ۵۰ گرم
  • گشنیز ۵۰ گرم
  • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق چایخوری
  • پودر سیربه میزان لازم
  • نمک و زردچوبه به میزان لازم
  • فلفل سیاه و قرمز به میزان لازم
  • نان لواش به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله اول
سیب زمینی ها را کاملا بشویید و به همراه چند لیوان اب اجازه دهید داخل قابلمه بپزد وقتی سیب زمینی ها آب‌ پز شدند اجازه دهید کاملا خنک شود سپس پوست آن را بگیرید و با گوشت کوب له کنید.
مرحله دوم
پیاز ها را نگینی ریز خرد کنید و به همراه کمی روغن درون ماهیتابه تفت دهید تا کمی سبک شود سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید در ادامه کمی نمک، فلفل سیاه و قرمز، زردچوبه، پودر سیر به آن اضافه کنید تا عطر ادویه ها به خورد گوشت برود.
مرحله سوم
فلفل دلمه را نگینی خرد کنید و به همراه گوشت کمی تفت دهید پس از اینکه فلفل دلمه کمی تفت خورد جعفری و گشنیز را ساطوری خرد کنید و به مواد اضافه کنید و اجازه دهید کمی تفت بخوررد.
مرحله چهارم
پس از تفت جعفری و گشنیز، رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید تا تغییر رنگ دهد و خامی آن گرفته شود سپس پوره سیب زمینی را به مواد اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید.
مرحله پنجم
مواد میانی سمبوسه گوشت شما آماده است نان های لواش را به صورت مستطیلی بلند به ۳ قسمت مساوی برش بزنید، سپس روی سطح کار قرار دهید. و از مواد میانی ابتدای نان لواش قرار دهید و به صورت مثلثی جمع کنید.
مرحله ششم
تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقدار فراوان در آن روغن بریزید وقتی که داغ شد سمبوسه ها را به آن اضافه کنید و وقتی یک طرف آن سرخ شد طرف دیگر را سرخ کنید همه سمبوسه ها را به همین شیوه سرخ کنید.
مرحله هفتم
سمبوسه ها را روی توری فلزی یا دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافه آن گرفته شود و به همراه سس تند سرو کنید.

خواندن
طرز تهیه اسنک تابه ای ، آسان و سریع

سمبوسه سیب زمینی و سبزیجات

طرز تهیه سمبوسه
طرز تهیه سمبوسه

مواد لازم

  • سیب زمینی ۲ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • کنسرو ذرت نصف پیمانه
  • کنسرو نخود فرنگی نصف پیمانه
  • جعفری ۵۰ گرم
  • گشنیز ۵۰ گرم
  • نمک،زردچوبه به میزان لازم
  • فلفل سیاه و قرمز به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم
  • نان لواش به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله اول

سیب زمینی ها را بشویید و داخل قابلمه به همراه چند لیوان آب اجازه دهید بپزد بعد از اینکه اب پز شد پوست آن را بگیرید و کاملا با گوشت کوب له کنید.

مرحله دوم

پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در تابه کمی روغن بریزید وقتی داغ شد پیاز ها را به آن اضافه کنید تا کمی سبک شود

مرحله سوم

نمک،فلفل سیاه و قرمز،زردچوبه را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید در ادامه جعفری و گشنیز را ریز خرد کنید و به پیاز اضافه کنید و بعد از ۳۰ ثانیه حرارت را خاموش کنید.

مرحله چهارم

پیازها و سبزیجات را به همراه کنسرو نخود فرنگی و ذرت به پوره سیب زمینی اضافه کنید و کاملا هم بزنید تا مخلوط شود.

مرحله پنجم

 مواد میانی سمبوسه اماده است . نان لواش را به صورت طولی و به عرض دلخواه برش بزنید و از مواد ابتدای نان قرار دهید و به صورت مثلثی یا رولی جمع کنید.

مرحله ششم

تابه ای را روی حرارت قرار دهید و درون آن روغن فراوان بریزید وقتی داغ شد سمبوسه ها را به آن اضافه کنید و دو طرف آن را سرخ کنید.

مرحله هفتم

در آخر سمبوسه ها را روی توری فلزی یا دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافه آن گرفته شود سمبوسه سبزیجات خوشمزه شما آماده است به همراه سس دلخواه نوش جان کنید.

 سمبوسه پیتزایی

طرز تهیه سمبوسه
طرز تهیه سمبوسه

مواد لازم

  • سیب زمینی بزرگ ۱ عدد
  • سوسیس ۲ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • قارچ ۱۰۰ گرم
  • پنیر پیتزا ۱۰۰ گرم
  • نمک، زردچوبه به میزان لازم
  • فلفل سیاه و قرمز به میزان لازم
  • نان لواش به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله اول

سیب زمینی ها را بشویید و پوست آن را بگیرید و به صورت مکعبی ریز خرد کنید.

مرحله دوم

در تابه کمی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا گرم شود سپس سیب زمینی ها را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا کاملا سرخ شود.

مرحله سوم

بعد از اینکه سیب زمینی سرخ شد آن را از ماهیتابه خارج کنید و پیاز ها را پوست بگیرید و به صورت ریز خرد کنید و در همان تابه تفت دهید تا سبک شود کمی که تفت خورد سوسیس ها را به صورت نگینی خرد کنید و همراه پیاز کمی تفت دهید تا سرخ شود.

خواندن
طرز تهیه اسنک گوشت و قارچ ☀️ خوشمزه و خانگی

مرحله چهارم

پس از سرخ شدن، سوسیس ها را از تابه خارج کنید و قارچ ها را بشویید و به صورت نگینی خرد کنید و با حرارت بالا تفت دهید تا قارچ ها آب نیاندازد سپس فلفل دلمه نگینی را اضافه کنید و در ادامه سیب زمینی سرخ شده به همراه سوسیس و پیاز را اضافه کنید و به آن نمک، فلفل سیاه و قرمز، زردچوبه را به مواد اضافه کنید.

مرحله پنجم

پنیر پیتزا را به مواد اضافه کنید و درب ماهیتابه را ببندید تا پنیر پیتزا آب شود می توانید پنیر پیتزا را در این مرحله اضافه نکنید و هنگام پیچیدن سمبوسه کمی پنیر پیتزا روی مواد میانی بریزید و بعد سمبوسه را رول کنید.

مرحله ششم

مواد میانی شما آماده است هر نان لواش را به صورت طولی به ۴ قسمت برش بزنید سپس ابتدای هر نان مقداری از مواد سمبوسه بریزید و آن را به صورت مثلث جمع کنید می توانید به دلخواه کمی پنیر پیتزا هم دوباره روی مواد سمبوسه بریزید و بعد مثلثی یا رولی جمع کنید.

مرحله هفتم

تابه ای را روی حرارت قرار دهید و روغن فراوان درون ان بریزید وقتی داغ شد سمبوسه ها را در روغن سرخ کنید و پس از سرخ شدن روی توری فلزی یا دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافه ان گرفته شود و به همراه سس دلخواه نوش جان کنید.

سمبوسه در سرخ کن

اگر شما علاقه به تهیه سمبوسه کم روغن و سالم دارید میتوانید با این روش تهیه کنید.
در ابتدا مواد سمبوسه را آماده کنید میتوانید از سیب زمینی، پیاز،جعفری،گشنیز،نمک و فلفل و زردچوبه برای مواد میانی استفاده کنید. سیب زمینی ها را آب‌پز کنید و بعد از پخته شدن پوست ان را بگیرید و با گوشت کوب له کنید.

سپس پیاز را خرد کنید و درون روغن تفت دهید و به آن ادویه ها و سبزیجات را اضافه کنید و در آخر پوره سیب زمینی را به پیاز اضافه کنید.
در قدم بعدی نان لواش را طولی برش دهید و از مواد ابتدای نان قرار دهید و مثلثی جمع کنید سپس روی نان ها روغن اسپری کنید و درون سرخ کن قرار دهید با دمای ۱۸۰ درجه و زمان ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا سمبوسه شما آماده شود.

پس از گذشت این زمان سمبوسه سالم و رژیمی شما اماده است نوش جان.

نکات تکمیلی

۱- برای لذیذ شدن سمبوسه می توانید کمی فلفل سبز به مواد میانی اضافه کنید.

۲- به جای نان لواش می توانید از خمیر یوفکا یا فیلو استفاده کنید که هم روغن کمتری به خود می گیرد و لذیذ تر است.

۳- سمبوسه ها با سس تند خوشمزه تر است.

به این مقاله امتیاز دهید