طرز تهیه مرغ سنگی
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه مرغ سنگی خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
مرغ از دسته غذاهای پرطرفدار است که غذاهای متفاوتی مانند زرشک پلو با مرغ،مرغ سوخاری،کباب تابه ای مرغ و …درست می شود مرغ سنگی یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با روش پخت خاص خود، طعمی بینظیر پیدا میکند در این روش شما طعم تنوری و ابدار بودن مرغ را حس می کنید برای تهیه این غذای خوشمزه، به سنگهای داغ و مرغ نیاز داریم. در ادامه، طرز تهیه مرغ سنگی و نمکی را به صورت مرحله به مرحله توضیح میدهیم.
مرغ سنگی
مواد لازم
- مرغ کامل:۱ عدد
- سنگهای داغ (به تعداد کافی)
- پیاز بزرگ: ۱ عدد
- فلفل دلمه رنگی: ۱ عدد
- سیر: ۲ حبه
- زعفران دم کرده: به مقدار لازم
- روغن زیتون: به مقدار لازم
- ابلیمو ترش تازه:به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار دلخواه
طرز تهیه
مرحله اول: سنگها را به خوبی بشویید و به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید. سپس آنها را از آب خارج کرده و درون قابلمه بریزید.
مرحله دوم: مرغ را تمیز کرده و به دلخواه به چند قسمت تقسیم کنید. سپس آن را با نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران دم کرده،ابلیمو ترش تازه و روغن زیتون مزه دار کنید و به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه ها به خورد هم بروند.
مرحله سوم: سنگ ها را کف قابلمه بچینید سپس مرغ را روی ان قرار دهید و روی مرغ فلفل دلمه ای که به صورت حلقه ای خرد کردید به همراه سیر بچینید.
مرحله چهارم: درب قابلمه را بگذارید و روی حرارت کم به مدت ۲ تا ۳ ساعت بگذارید تا مرغ کاملا پخته شود.
مرحله پنجم: پس از پخت، مرغ را از قابلمه خارج کرده و به همراه برنج، سالاد و سایر مخلفات سرو کنید.
مرغ نمکی
مواد لازم
- مرغ کامل:۱ عدد
- نمک دریا: ۱ بسته
- پیاز: ۱ عدد (برای داخل شکم مرغ)
- هویچ: ۱ عدد
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد
- سیر: ۳ حبه
- ابلیمو ترش تازه: ۱ عدد
- زعفران دم کرده غلیظ: به مقدار لازم
- زردچوبه،فلفل سیاه،ادویه کاری: به مقدار لازم
- روغن زیتون: به مقدار لازم
- فویل آلومینیومی: ۱ عدد
طرز تهیه
مرحله اول: مرغ را به خوبی شسته و خشک کنید سپس با زعفران،نمک،زردچوبه،فلفل سیاه،ادویه کاری و ابلیمو ترش تازه داخل و بیرون مرغ را به خوبی مزه دار کنید و با روغن زیتون همه جای مرغ را چرب کنید به دلخواه می توانید از کمی کره نیز استفاده کنید.
مرحله دوم: یک ظرف مناسب برای پخت مرغ انتخاب کنید. کف ظرف را به ارتفاع حدود ۵ سانتیمتر با نمک دریا بپوشانید.
مرحله سوم: داخل شکم مرغ را با هویج خرد شده و سیر و پیاز خرد شده پر کنید سپس مرغ را کامل درون فویل بپیچید تا نمک داخل ان نفوذ نکند.
مرحله چهارم: مرغ مزه دار شده را روی لایه نمک قرار دهید ظرف را روی حرارت ملایم قرار داده و به مدت ۱ تا ۱٫۵ ساعت بپزید. در طول پخت، مراقب باشید تا حرارت زیاد نشود و مرغ نسوزد.
مرحله پنجم: پس از پخت، مرغ را از روی نمک خارج کرده و به آرامی فویل را باز کنید. پوست مرغ را جدا کرده و گوشت آن را به همراه برنج، سالاد و سایر مخلفات سرو کنید.
نکات تکمیلی
- از نمک دریا استفاده کنید، زیرا نمک دریا نسبت به نمک سفره، ید کمتر و مواد معدنی بیشتری دارد.
- حرارت پخت باید ملایم باشد تا مرغ به آرامی پخته شود و خشک نشود.
- زمان پخت به اندازه مرغ بستگی دارد. برای مرغهای بزرگتر، ممکن است به زمان بیشتری نیاز باشد.
- میتوانید سبزیجات دلخواه خود مانند سیب زمینی، هویج، پیاز و فلفل دلمه را همراه با مرغ در ظرف قرار دهید تا همزمان پخته شوند.
- برای سرو مرغ نمکی میتوانید از سسهای مختلف مانند سس سیر، سس باربیکیو یا سس کباب استفاده کنید.
- برای تزیین مرغ نمکی میتوانید از برشهای لیمو، گوجه گیلاسی یا سبزیجات معطر استفاده کنید.
- برای طعمدار کردن مرغ میتوانید از ادویههای دلخواه دیگری مانند دارچین، زنجبیل یا پودر کاری نیز استفاده کنید.
- برای اینکه مرغ شما طعم دودی داشته باشد، میتوانید از کمی چوب بلوط یا دود مایع استفاده کنید.
- برای اینکه مرغ بهتر پخته شود، میتوانید هر نیم ساعت یکبار به آن سر بزنید و کمی آب روی آن بپاشید.
- برای اینکه مرغ شما نرم و آبدار شود، میتوانید آن را قبل از پخت در ماست یا آبلیمو بخوابانید.