طرز تهیه مسقطی زعفرانی

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه مسقطی زعفرانی ، دسر اصیل شیرازی آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

مسقطی یکی از محبوب‌ترین شیرینی‌‌‌‌‌‌‌‌‌های استان فارس است که با طعم خوشمزه و عطر دل‌انگیز خود طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است.در واقع مسقطی نوعی حلوا به شمار می‌رود که قطب تولید آن شهر لار در استان فارس است. مسقطی ظاهری شبیه به ژله دارد اما از آن کمی سفت‌تر است و مواد تشکیل‌دهنده آن متشکل از آب، نشاسته، شکر، روغن مایع، گلاب، هل، جوهر لیمو و بسته به عطر و طعم از زعفران یا چیز‌‌‌‌‌‌‌‌های دیگر است.

برای تزئین آن نیز از گردو، پسته، بادام و همچنین گل محمدی، زرشک، نارگیل و کنجد استفاده می‌شود. این شیرینی خوشمزه با طعم بی‌نظیر خود سوغات بسیاری از گردشگرانی است که به استان فارس سفر می‌کنند.طرز تهیه مسقطی زعفرانی

مواد لازم

  • نشاسته گل (نشاسته معمولی)یک لیوان شکر دو لیوان
  • گلاب یک لیوان
  • آب سه لیوان
  • زعفران غلیظ نصف استکان
  • خلال بادام و پسته به اندازه لازم
  • روغن مایع نصف لیوان یا کره صد گرم

طرز تهیه مسقطی زعفرانی

طرز تهیه 

برای درست کردن مسقطی بهتر است نشاسته را از قبل بخیسانید تا ترشی آن گرفته شود.

اول از همه آب و نشاسته خیس خورده را در ظرفی ریخته و خوب هم بزنید. بعد از اینکه نشاسته در آب حل شد آن را از صافی عبور دهید تا یکدست شود. بعد در قابلمه ای ریخته و بر روی حرارت قرار دهید.

شکر را به همراه کره به نشاسته اضافه کنید و بگذارید تا مواد مخلوط شده بجوشند و غلیظ شوند. در حین قوام آمدن نشاسته زعفران دم کرده را به مواد در حال جوشیدن اضافه کنید و مدام هم بزنید تا ته نگیرد.

خواندن
طرز تهیه چیز کیک توت فرنگی ☀️ خوشمزه و مجلسی

بعد از اینکه نشاسته به قوام کافی رسید یعنی از فرنی غلیظ تر شد گلاب و هل را به آن اضافه کنید و ۲ تا ۳ دقیقه بعد حرارت را خاموش کنید. زمانی که مواد خوب جا افتاد و به شکل خمیری در آمد و از ظرف جدا شد ، ظرف مستطیلی شکلی را چرب کرده و مواد مسقطی را داخل آن بریزید و روی آن به اندازه دلخواه خلال بادام و پسته بریزید و کنار بگذارید تا سرد شود.

بعد از سرد شدن مسقطی را داخل یخچال بگذارید تا خودش را خوب بگیرد. هنگام سرو آن را به شکل دلخواه برش بزنید و در دیس پذیرایی بچینید.

نکات کابردی 

  • مسقطی اگر قوام پیدا نکرده باشد در یخچال آب می‌اندازد.
  • نشاسته پودری اصلا مناسب تهیه مسقطی نیست.
  • حرارت پخت مسقطی باید ملایم باشد و برای این مقدار باید ۳ ساعت زمان ببرد تا کاملا غلیظ شود.
  • اگر حرارت زیاد باشد بوی خامی نشاسته در مسقطی می‌ماند.
  • می‌توانید به جای روغن از کره استفاده کنید.
  • خیس کردن از قبل نشاسته باعث گرفتن ترشی آن می‌شود.
  • می‌توانید تا ۳ ماه در یخچال این مسقطی را نگهداری کنید.