طرز تهیه پلو شوشتری
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه پلو شوشتری به روش های مختلف را خواهیم گفت تا بدانید تهیه آن چه فوت و فن هایی دارد. در ادامه با ما همراه باشید.
پلو از غذاهای محبوب ایران است که به روشهای مختلف و با مواد گوناگون تهیه میشود. از انواع آن میتوان پلو شوشتری را نام برد که اصالت آن به شهر شوشتر تعلق دارد. این پلوی خوشمزه و مقوی طرز تهیه بسیار راحتی دارد که در ادامه با شیوههای پخت آن آشنا خواهید شد.
طرز تهیه پلو شوشتری به روش سنتی
مواد لازم
- برنج ۲ پیمانه
- لوبیا چشمبلبلی نصف پیمانه
- فیله مرغ ۴ عدد
- پیاز ۱ عدد
- شوید ۱ دسته
- شوید خشک ۱ قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده ۲ قاشق غذاخوری
- آبلیمو ترش ۲ قاشق غذاخوری
- زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و روغن، به میزان لازم
طرز تهیه
- ابتدا لوبیا چشمبلبلی را به مدت ۲۴ ساعت درون آب بریزید تا خیس بخورد و نفخ آن گرفته شود. سپس لوبیاها را آبکشی کنید و به همراه دو لیوان آب درون یک قابلمه متوسط بریزید. قابلمه را بر روی حرارت متوسط بگذارید و صبر کنید لوبیا یک ساعت پخته شود.
- در یک کاسه مناسب مقداری آب بریزید و یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید. بعد از آن که آب را هم زدید و نمک در آن حل شد برنج را در آن بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه اجازه دهید خیس بخورد.
- در یک کاسه دیگر فیلههای مرغ را به همراه زعفران دمکرده، آبلیمو ترش، نمک و فلفل سیاه بریزید و آنها را ورز دهید. پس از آن پیاز را در اندازههای نسبتاً درشت خرد کنید و درون کاسه بریزید. مواد را هم بزنید و یک سلفون بر روی کاسه بکشید و آن را درون یخچال قرار دهید.
- پس از پختن لوبیا آن را آبکشی کنید و کنار بگذارید. یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و آن را تا نیمه از آب پر کنید. قابلمه را بر روی حرارت زیاد بگذارید تا به جوش آید. در همین حین یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید. سپس برنج را درون قابلمه بریزید و اجازه دهید ۸ دقیقه پخته شود.
- آخرین دقیقه پخت برنج لوبیای خیس شده را به آن اضافه کنید و آنها را به آرامی با هم ترکیب نمایید تا یکدست شود. سپس مخلوط برنج و لوبیا را آبکش کنید و در یک قابلمه دیگر مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
- از نان لواش یا سیبزمینی ورقهای میتوانید برای تهدیگ استفاده کنید. ترکیب برنج و لوبیا را بهصورت لایهای درون قابلمه بریزید و شوید خشک و شویدهای خرد شده را بر روی آن پخش کنید. در نهایت درب قابلمه را ببندید و ۴۵ دقیقه اجازه دهید تا غذا پخته شود.
- کاسه مرغ را از یخچال خارج کنید و آنها را بهصورت نواری برش بزنید. نوارهای مرغ را بهصورت رول بپیچید و از وسط آنها خلال دندان رد کنید. فیلههای مرغ را در یک تابه مناسب با مقداری روغن سرخ کنید. در آخر برنج را درون ظرف دلخواه خود بکشید و مرغها را بر روی آن بچینید.
طرز تهیه پلو شوشتری با گوشت چرخکرده
مواد لازم
- برنج ۳ پیمانه
- لوبیا چشمبلبلی ۱ پیمانه
- سینه مرغ ۱ عدد
- پیاز ۱ عدد
- گوشت چرخکرده ۲۰۰ گرم
- شوید خشک نصف پیمانه
- زعفران دمکرده به مقدار لازم
- زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، به مقدار لازم
طرز تهیه
- لوبیا را به مدت ۲۴ ساعت یا از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود و بهتر پخته شود. سپس آن را به همراه آب به مدت یک ساعت بپزید و آبکش کنید.
- پیاز را بهصورت نگینی خرد کرده و درون تابه تفت دهید. پس از سبک شدن پیازها گوشت چرخکرده را به آن اضافه کنید و هم بزنید. در ادامه لوبیای پخته شده را به تابه اضافه کنید و تفت دهید. در نهایت ادویههای ذکر شده و شوید را به تابه اضافه کنید و نصف پیمانه آب بر روی آنها بریزید تا گوشت به خوبی پخته شود.
- در این مرحله برنج را به روش آبکش درست کنید. کف قابلمه موردنظر را تهدیگ قرار دهید و سپس یک لایه برنج بر روی آن بریزید. بعد از آن مخلوط گوشت و لوبیا را بر روی برنجها بریزید و همین روند را ادامه دهید تا برنج و مواد تمام شود. در نهایت مقداری زعفران و کره روی برنج قرار دهید و به مدت ۴۵ دقیقه اجازه دهید تا پلو پخته شود.
- سینه مرغ را بهصورت نوارهای باریک برش بزنید و آنها را با زعفران و ادویه طعمدار کنید. سپس مرغها را بهصورت رولی بپیچید و با خلال دندان فیکس کنید و درون تابه سرخ کنید. زمانی که پلو آماده شد آن را در دیس بکشید و مرغهای سرخ شده را دور آن بچینید.
طرز تهیه پلو شوشتری با گوشت گوسفندی
مواد لازم
- برنج ۴ پیمانه
- لوبیا چشمبلبلی پخته شده ۲ پیمانه
- شوید تازه ۲ پیمانه
- گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم
- پیاز یک عدد
- زعفران دمکرده، یک قاشق چایخوری
- نمک، فلفل و ادویه کاری گوشت، به مقدار لازم
طرز تهیه
- ابتدا پیاز را بهصورت ریز خرد کنید و درون تابه تفت دهید. بعد از آن که پیازها سبک و شیشهای شدند گوشت را به آن اضافه کنید و مجدد تفت دهید. پس از چند دقیقه زعفران دمکرده، نمک، فلفل، ادویه کاری گوشت و مقداری آب جوش درون تابه بریزید و اجازه دهید تا گوشتها پخته شوند.
- پس از آن که آب تابه تبخیر شد گوشت را چک کنید و اگر هنوز پخته نشده بود مقداری آب جوش به آن اضافه کنید. در همین حین برنج را به روش آبکش تهیه کنید و کنار بگذارید. همچنین لوبیا چشمبلبلی را به همراه شوید خرد شده درون قابلمه دیگر بپزید.
- برنج آبکش شده و لوبیای پخته شده را با یکدیگر مخلوط کنید. یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و کف آن را با نان یا سیبزمینی بپوشانید. سپس برنجها را درون قابلمه بریزید و گوشتهای پخته شده را لابهلای برنجها قرار دهید.
پلو شوشتری از غذاهای جنوبی بسیار لذیذ و پرطرفدار است که طرز تهیه آن به شیوههای مختلف در این مقاله توضیح داده شد. این پلوی خوشعطر غذای سالم و مقوی است و پیشنهاد میشود برای مهمانیهای خود آن را تهیه و سرو کنید.