طرز تهیه شامی پوک

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه شامی پوک به روش های مختلف را خواهیم گفت تا بدانید تهیه آن چه فوت و فن هایی دارد. در ادامه با ما همراه باشید.

شامی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است و انواع مختلفی دارد. یکی از آنها شامی پوک نام دارد که در بسیاری از شهرهای کشور به روش‌های مختلف تهیه می‌شود. این شامی مقوی غذایی است که در تمام روزهای سال می‌توانید تهیه کنید و از مزه منحصربه‌فرد آن لذت ببرید. در ادامه با طرز تهیه شامی پوک به شیوه‌های مختلف آشنا خواهید شد.

طرز تهیه شامی پوک ساده

مواد لازم

  • لپه ۱ پیمانه
  • گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد
  • سیب‌زمینی ۱ عدد
  • تخم‌مرغ ۱ عدد
  • زعفران دم‌کرده ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک، پودر سیر، زردچوبه و فلفل سیاه، به مقدار لازم
طرز تهیه شامی پوک ساده
طرز تهیه شامی پوک ساده

طرز تهیه

  • ابتدا پیاز را به ۴ قسمت برش دهید و همراه با گوشت گوسفندی درون قابلمه بریزید. سپس لپه و نمک را به همراه یک لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و آن را روی حرارت قرار دهید.
  • سیب‌زمینی را پوست بگیرید و همراه با یک لیوان آب درون یک قابلمه دیگر بریزید. همچنین لپه را در قابلمه‌ای دیگر با یک تا دو لیوان آب بریزید و بر روی حرارت قرار دهید تا بپزد.
  • هنگامی که گوشت پخته و آب آن خشک شد، گوشت را از قابلمه خارج کنید. سپس آن را به‌صورت ریش‌ریش خرد کنید و درون یک ظرف مناسب بریزید. در صورتی که گوشت هنوز خام بود مقداری دیگر آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید مغز آن پخته شود.
  • وقتی سیب‌زمینی پخت پوست آن را بگیرید و همراه با لپه پخته شده، فلفل سیاه، نمک، زردچوبه، پودر سیر و زعفران دم‌کرده درون میکسر بریزید. مواد را تا جایی که یک‌دست شوند با هم میکس کنید. پس از آن مواد را به ظرف گوشت اضافه کنید و با هم ترکیب نمایید.
  • بعد از این که مواد خنک شدند تخم‌مرغ را به آن اضافه کنید و دوباره ترکیب نمایید تا مایه شامی یکدست شود. بر روی ظرف سلفون بکشید و به مدت یک ساعت درون یخچال قرار دهید.
  • پس از آن که ظرف را از یخچال خارج کردید یک تابه روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن درون آن بریزید. به اندازه یک گردو از مایه شامی بردارید و آن را به‌صورت گرد شکل دهید. سپس با انگشت وسط آن یک سوراخ ایجاد کنید.
  • شامی‌ها را درون روغن بگذارید و هر دو طرف آنها را سرخ کنید. می‌توانید با استفاده از یک دستمال حوله‌ای تمیز روغن اضافی شامی‌ها را بگیرید و درون ظرف دلخواه خود سرو کنید. از تربچه، جعفری، گوجه‌فرنگی و لیموترش حلقه‌ای می‌توانید برای تزیین این غذا استفاده کنید.
خواندن
طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی و خوشمزه

طرز تهیه شامی پوک با نخود

مواد لازم

  • نخود ۱ پیمانه
  • گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد
  • سیب‌زمینی ۲ عدد
  • تخم‌مرغ ۲ عدد
  • سبزی معطر ۲ قاشق غذاخوری
  • آرد نخودچی یک قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر سیر و زردچوبه، به مقدار لازم
طرز تهیه شامی پوک با نخود
طرز تهیه شامی پوک با نخود

طرز تهیه

  • نخود را از ۲۴ ساعت یا شب قبل از پخت غذا خیس کنید و در این مدت چند بار آب آن را عوض نمایید تا نفخ آن به طور کامل گرفته شود. نخود و سیب‌زمینی را به‌صورت جداگانه در دو قابلمه با ۲ تا ۳ پیمانه آب روی حرارت بگذارید تا بپزند.
  • نخودها را پس از پخت درون میکسر بریزید و میکس کنید تا یکدست شوند. سپس پوست سیب‌زمینی‌ها را به آرامی جدا کنید و رنده نمایید. پیاز را نیز رنده کنید و پس از گرفتن آب اضافی‌شان همراه با سیب‌زمینی‌ها به نخود اضافه کنید.
  • گوشت چرخ کرده و سبزی معطر ساطوری شده را نیز به کاسه نخود اضافه کنید. در ادامه تخم‌مرغ، پودر سیر، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، نمک و آرد نخودچی را به کاسه اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.
  • یک سلفون بر روی کاسه بکشید و آن را به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید. سپس کاسه را از یخچال بیرون بیاورید و یک تابه را بر روی حرارت متوسط قرار دهید. درون تابه کمی روغن مایع بریزید تا داغ شود.
  • به اندازه یک گردو از مایه شامی بردارید و آن را به‌صورت بیضی یا گرد شکل دهید. سپس با انگشت وسط آن را سوراخ کنید و هر دو طرف آن را در روغن سرخ کنید.
خواندن
طرز تهیه بورانی کدو حلوایی ، خوشمزه و لذیذ

طرز تهیه شامی پوک مجلسی

مواد لازم

  • لپه ۳۰۰ گرم
  • گوشت ۵۰۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد
  • تخم‌مرغ ۵ عدد
  • زعفران دم‌کرده ۱ قاشق چای‌خوری
  • بکینگ پودر ۱ قاشق چای‌خوری
  • نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه و دارچین، به مقدار لازم
طرز تهیه شامی پوک مجلسی
طرز تهیه شامی پوک مجلسی

طرز تهیه

  • گوشت را به‌صورت ریز خرد کنید و همراه با پیاز، نمک، دارچین، زردچوبه، فلفل و ۲ لیوان آب درون قابلمه بریزید. سپس قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید گوشت پخته شود تا جایی که آب آن به‌صورت کامل تبخیر شود.
  • لپه خیس‌خورده را در قابلمه‌ای دیگر بریزید تا با ۱ تا ۲ لیوان آب بپزید. هنگامی که مواد گوشت و لپه پخته شدند آنها را درون میکسر بریزید و اجازه دهید که بافت آنها کاملاً یکدست شود. سپس زعفران دم‌کرده، تخم‌مرغ، نمک، فلفل و بکینگ پودر را به مواد گوشت و لپه اضافه کنید و ورز دهید.
  • به اندازه یک تخم‌مرغ کوچک از مایه شامی جدا کنید و آن را به شکل دایره حالت دهید. سپس با انگشت وسط شامی را سوراخ کنید. مقداری روغن درون تابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید.
  • دو طرف شامی‌ها را سرخ کنید و پس از آن با استفاده از یک دستمال حوله‌ای یا کاغذ خشک‌کن روغن اضافی شامی‌ها را بگیرید. در نهایت آنها را درون ظرف دلخواه خود با گوجه‌فرنگی، لیموترش و سبزی خوردن سرو کنید.

در این مطلب طرز تهیه شامی پوک به روش‌های مختلف توضیح داده شد. این غذای اصیل ایرانی به‌عنوان وعده اصلی یا وعده پیش‌غذا تهیه می‌شود. تهیه شامی پوک بسیار راحت بوده و بدون نیاز به مواد خاص در هر زمان که تمایل داشته باشید می‌توانید آن را درست نموده و در کنار خانواده نوش جان کنید.