طرز تهیه شامی مراغه‌ ای

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه شامی مراغه‌ ای به روش های مختلف را خواهیم گفت تا بدانید تهیه آن چه فوت و فن هایی دارد. در ادامه با ما همراه باشید.

شامی مراغه‌ای از لذیذترین انواع شامی و کتلت به شمار می‌رود. این غذا طرفداران بسیار زیادی دارد و به راحتی درست می‌شود. شامی مراغه‌ای با طعم فوق‌العاده خود باب میل بسیاری از ذائقه‌ها بوده و در سراسر کشور به تهیه آن پرداخته می‌شود. طرز تهیه شامی مراغه‌ای در ادامه مقاله توضیح داده شده است.

طرز تهیه شامی مراغه‌ ای اصل

مواد لازم

  • گوشت گوسفند ۳۰۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد
  • سیب‌زمینی ۲ عدد
  • تخم‌مرغ ۱ عدد
  • سبزی معطر ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • نمک، زردچوبه و فلفل، به میزان لازم
طرز تهیه شامی مراغه‌ای اصل
طرز تهیه شامی مراغه‌ای اصل

طرز تهیه

  • گوشت گوسفند را به خوبی بشویید و درون یک قابلمه مناسب بریزید. یک عدد پیاز و مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا گوشت بپزد. ۳۰ دقیقه قبل از پخت گوشت مقداری نمک، زردچوبه و فلفل به آن اضافه کنید تا طعم‌دار شود.
  • بعد از پختن گوشت آن را در غذاساز بریزید و میکس کنید. در ادامه پیاز دیگر را رنده کنید و پس از گرفتن آب اضافی آن را به همراه سیب‌زمینی به گوشت میکس شده اضافه کنید. سپس تخم‌مرغ را به همراه نمک، فلفل، زردچوبه و سبزیجات معطر به مواد اضافه کنید. تمام مواد را با یکدیگر ترکیب کنید تا مایه شامی یکدست شود.
  • درون یک تابه متوسط مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت بگذارید تا داغ شود. بعد از داغ شدن روغن به اندازه یک قاشق غذاخوری از مایه شامی جدا کنید و هر شکلی که دوست دارید به آن فرم دهید. سپس شامی‌ها را درون روغن بیندازید و سرخ کنید.
  • وقتی که شامی سرخ شد آن را برعکس کنید و اجازه دهید طرف دیگر نیز سرخ شود. در ادامه با استفاده از یک دستمال حوله‌ای روغن اضافی شامی‌های سرخ شده را بگیرید. شامی مراغه‌ای آماده شده است و می‌توانید با جعفری و ریحان خرد شده یا حلقه‌های گوجه‌فرنگی سرخ شده آن را تزیین کنید.
خواندن
طرز تهیه کدوبره ، غذای محلی مازندرانی

طرز تهیه شامی مراغه‌ ای با آرد نخودچی

مواد لازم

  • گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
  • سیب‌زمینی ۲ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • تخم‌مرغ ۱ عدد
  • گوجه‌فرنگی ۴ عدد
  • آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه، فلفل سیاه و نمک، به مقدار لازم
طرز تهیه شامی مراغه‌ای با آرد نخودچی
طرز تهیه شامی مراغه‌ای با آرد نخودچی

طرز تهیه

  • سیب‌زمینی‌ها را پس از پوست گرفتن با رنده ریز رنده کنید و آب اضافی آنها را بگیرید. سپس آنها را درون یک کاسه بزرگ بریزید. پیاز را نیز رنده کنید و پس از گرفتن آب اضافی‌اش به کاسه اضافه کنید. در ادامه گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به محتویات کاسه اضافه کنید.
  • تمام مواد را با هم مخلوط کنید و چند دقیقه با دست ورز دهید. در ادامه کمی آرد نخودچی به آن اضافه کنید تا مایه شامی منسجم شود و هنگام سرخ کردن وا نرود. تخم‌مرغ را نیز به مواد اضافه کنید و چند دقیقه دیگر ورز دهید.
  • یک سلفون بر روی کاسه بکشید و آن را درون یخچال به مدت یک ساعت قرار دهید. همچنین سرخ کردن شامی مراغه‌ای بدون قرار دادن مایه آن در یخچال امکان‌پذیر است. پس از گذشت یک ساعت مایه شامی را از یخچال بیرون بیاورید.
  • درون تابه مقداری روغن مایع بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس با استفاده از دست به شامی شکل بدهید و آن را در روغن سرخ کنید. پس از سرخ شدن شامی‌ها طرف دیگر آنها را نیز سرخ کنید.
  • برای خوشمزه‌تر شدن شامی مراغه‌ای می‌توانید سس تهیه کنید. به این منظور گوجه‌فرنگی‌ها را ریز خرد کنید و همراه با کمی روغن درون تابه تفت دهید. زمانی که آب گوجه‌ها خشک شد مقداری نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید. در نهایت سس را بر روی شامی‌ها بریزید و با نان یا برنج نوش جان کنید.
خواندن
طرز تهیه خورش قیمه مجلسی و خوشمزه

طرز تهیه شامی مراغه‌ ای با مرغ

مواد لازم

  • مرغ ۳۰۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد
  • سیب‌زمینی ۲ عدد
  • تخم‌مرغ ۱ عدد
  • جعفری خرد شده ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و روغن به مقدار لازم
طرز تهیه شامی مراغه‌ای با مرغ
طرز تهیه شامی مراغه‌ای با مرغ

طرز تهیه

  • ابتدا اجازه دهید سیب‌زمینی با پوست درون آب با حرارت متوسط آب پز شود. پس از آن که سیب‌زمینی پخته شد آن را پوست بگیرید و با رنده ریز رنده کنید. در ادامه مرغ را با استفاده از چرخ گوشت چرخ کنید و آن را درون یک کاسه بزرگ بریزید.
  • نمک، فلفل، زردچوبه و در صورت تمایل مقداری زعفران به مرغ چرخ کرده اضافه کنید. پیاز را رنده کنید و بعد از آن که آب اضافی آن را گرفتید به مرغ اضافه کنید. سپس سیب‌زمینی رنده شده را به همراه تخم‌مرغ و جعفری خرد شده به محتویات کاسه اضافه کنید.
  • تمام مواد را با یکدیگر مخلوط کنید و چند دقیقه ورز دهید تا مایه شامی طعم‌دار شود. در ادامه تابه را به همراه کمی روغن روی حرارت بگذارید. از مواد شامی به اندازه یک نارنگی کوچک بردارید و با دست به آن شکل دهید. سپس هر دو طرف شامی‌ها را سرخ کنید و پس از این که طلایی شدند همراه با برنج یا نان میل نمایید.

نکات مهم طرز تهیه شامی مراغه‌ای

  • برای خوشمزه شدن شامی مراغه‌ای می‌توانید از جعفری یا ریحان خرد شده و یا هر سبزی معطر دیگری استفاده کنید.
  • در صورتی که مواد شامی شل و آبکی شد مقداری آرد نخودچی به آن اضافه کنید.
  • حتماً آب اضافی سیب‌زمینی را بگیرید چرا که بر روی طعم و رنگ شامی تأثیر بدی می‌گذارد.
  • برای گرفتن روغن اضافی شامی‌ها از یک دستمال حوله‌ای تمیز یا کاغذ خشک‌کن استفاده کنید.
  • شامی مراغه‌ای اصل با گوشت گوسفندی تهیه می‌شود؛ اما در صورت دسترسی نداشتن به آن می‌توانید مرغ را جایگزین آن کنید.
  • اجازه دهید روغن در تابه سرخ شود و سپس شامی‌ها را درون آن قرار دهید. در این صورت مواد شامی به تابه نمی‌چسبند.
خواندن
طرز تهیه سوپ ورمیشل خوشمزه و مجلسی به روش رستورانی

شامی مراغه‌ای از غذاهای پروتئینی و بسیار مقوی است و در وعده‌های غذایی خود می‌توانید آن را نوش جان کنید. طرز تهیه شامی مراغه‌ای به چند روش مختلف در این مطلب توضیح داده شد. تهیه این غذای خوشمزه هم در خانه و هم برای مهمانی‌ها پیشنهاد می‌شود.