طرز تهیه کیک شیره انگور
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه کیک شیره انگور خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید
شیره انگور یکی از انواع شیرین کننده های طبیعی است که فواید زیادی مانند کمک به رفع کم خونی،پیشگیری از الزایمر،جلوگیری از پیری پوست،پیشگیری از سرطان،ارام بخش اعصاب و..دارد کیک شیره انگور یک کیک سالم و خوش طعم است و و کسانیکه به دنبال کیک های رژیمی هستند و یا منع خوردن شکر دارند می توانند از این کیک استفاده کنند در ادامه این مطلب با طرز تهیه کیک شیره انگور در فر و بدون فر با ما همراه باشید.
مواد لازم
- ارد ۱/۵ پیمانه
- تخم مرغ ۳ عدد
- شیره انگور ۱/۲ پیمانه
- روغن ۱/۲ پیمانه
- ابجوش ۳/۴ پیمانه
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
- بکینگ پودر ۱/۵ قاشق غذاخوری
- وانیل ۱/۲ قاشق چای خوری
- پودر دارچین ۱ قاشق چای خوری
طرز تهیه
مرحله اول: ابتدا تخم مرغ و موادی که در یخچال هستند را از ۱ ساعت قبل بیرون بیاورید و در محیط قرار دهید تا هم دما شوند.
مرحله دوم: تخم مرغ ها را با هم زن برقی به مدت ۴ دقیقه با دور تند همزن بزنید تا کرمی رنگ شود سپس شکر و وانیل را به تخم مرغ ها اضافه کنید و مجددا ۴ دقیقه هم بزنید تا مواد کشدار شود و بوی زهم تخم مرغ گرفته شود حتما در حین هم زدن دورگیری را ۳ یا ۴ بار بوسیله لیسک انجام دهید تا کیک شما بوی تخم مرغ نگیرد (بهتر است بعد از شکستن تخم مرغ ان نقطه های سفید رنگی که داخل ان وجود دارد را بردارید تا کیکتان طعم بهتری بگیرد).
مرحله سوم: بعد از هم زدن تخم مرغ و شکر ابجوش و شیره انگور را اضافه کنید و در حد ۱ دقیقه هم بزنید سپس روغن مایع را به مواد اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
مرحله چهارم: مواد خشک شامل ارد،بکینگ پودر و پودر دارچین را ۳ بار الک کنید و طی ۳ مرحله به ارامی به مواد اضافه کنید توجه کنید در این مرحله نیازی به هم زن برقی نیست و فقط با لیسک به صورت دورانی و ارام و در یک جهت مواد را مخلوط کنید تا پف کیک از بین نرود.
مرحله پنجم: کف قالب مورد نظر خود را چرب کنید و کمی ارد روی سطح ان بریزید سپس مواد را درون قالب بریزید و چند بار به سطح زمین بکوبید تا حباب های ان خارج شود.
مرحله ششم: فر را از قبل به مدت ۱۵ دقیقه روشن کنید تا گرم شود سپس کیک را در فر با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه قرار دهید تا بپزد.(این کیک به دلیل داشتن شیره انگور امکان دارد بسوزد برای اطمینان از پخته شدن سیخ چوبی یا چنگال را وسط کیک فرو کنید و اگر چیزی به ان نچسبید کیک پخته است).
کیک شیره انگور داخل قابلمه
اگر به هر دلیلی فر در دسترس شما نیست به هیچ وجه نگران این موضوع نباشید چون می توانید این کیک خوشمزه را با بافت و طعم عالی درون قابلمه درست کنید برای این کار فقط لازم است تمام مراحل بالا را انجام دهید و بعد از اینکه مواد کیک شما اماده شد قابلمه مورد نظر خود که بهتر است نچسب باشد را با کمی روغن چرب کنید و به مدت ۱۵ دقیقه روی گاز با شعله کم بگذارید تا گرم شود سپس مواد کیک را داخل قابلمه بریزید و دم کنی بگذارید و روی شعله گاز شعله پخش کن قرار دهید و اجازه دهید کیک با درب بسته به مدت ۱ ساعت با شعله کم بپزد و بعد از گذشت این زمان کیک را تست کنید و پس از سرد شدن نوش جان کنید.
کیک شیره انگور در ایرفرایر
این کیک خوشمزه را می توانید درون سرخ کن هم درست کنید فقط کافی است مراحل بالا را انجام دهید و سرخ کن را از قبل به مدت ۱۰ دقیقه روشن کنید تا گرم شود سپس مواد اماده شده را درون قالبی که چرب کردید بریزید و چند بار به زمین بکوبید تا حباب های ان خارج شود سپس درون ایر فرایر با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۳۵ دقیقه قرار دهید تا پخته شود.
نکات تکمیلی
۱- تخم مرغ ها را به خوبی هم بزنید تا بوی زهم ان گرفته شود.
۲- بهتر است نقطه های سفید روی تخم مرغ را بردارید تا کیک بوی زهم نگیرد.
۳- از بکینگ پودر ووانیل تازه استفاده کنید همچنین می توانید از اسانس وانیل نیز استفاده کنید.
۴- شیره انگور مرغوب بسیار مهم است اگر شیره انگور شما طعم ترش داشته باشد یا خیلی سفت باشد کیک خوش طعمی نخواهید داشت.
۵- حتما دورگیری را چندین بار انجام دهید تا همه مواد به خوبی باهم مخلوط شوند.
۶- حتما فر را از قبل روشن کنید تا گرم شود.
۷- استفاده از شکر اختیاری است و می توانید ان را حذف کنید.
۸- می توانید درون کیک از گردو یا کشمش و کنجد هم استفاده کنید که بسیار خوشمزه می شود.
۹- قبل از نیم ساعت پخت، درب فر را باز نکنید چون پف کیک می خوابد.