طرز تهیه بادمجان شکم پر
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه بادمجان شکم پر خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
بادمجان شکم پر یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که با ترکیبات مختلفی تهیه میشود. این غذا هم به عنوان پیش غذا و هم به عنوان غذای اصلی سرو میشود. در ادامه طرز تهیه بادمجان شکم پر را با شما به اشتراک میگذاریم.
مواد لازم
- بادمجان: به مقدار دلخواه (بسته به تعداد نفرات)
- گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- برنج: نصف پیمانه
- کشمش: نصف پیمانه
- گردو: نصف پیمانه
- دارچین: به مقدار دلخواه
- زردچوبه: به مقدار دلخواه
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
- روغن مایع: به مقدار لازم
- گوجه فرنگی: ۲ عدد (برای تزئین)
طرز تهیه
مرحله اول: بادمجانها را بشویید و سر و ته آنها را جدا کنید. سپس آنها را در آب نمک قرار دهید تا تلخیشان گرفته شود. بعد از حدود ۳۰ دقیقه، بادمجانها را از آب خارج کرده و خشک کنید.
مرحله دوم: پیاز را رنده کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس رب گوجه فرنگی، برنج، کشمش، گردو، دارچین، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
مرحله سوم: بادمجانها را از وسط نصف کرده و با قاشق، مواد میانی را داخل آنها قرار دهید و یک قابلمه مناسب انتخاب کرده و کف آن را کمی روغن بریزید. بادمجانهای پر شده را در قابلمه بچینید. گوجه فرنگیها را حلقه حلقه کرده و روی بادمجانها قرار دهید. به اندازه یک لیوان آب به قابلمه اضافه کرده و درب آن را ببندید.
مرحله چهارم: قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا بادمجانها به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بپزند و بعد از پخت، بادمجانهای شکم پر را در ظرف مورد نظر چیده و با برنج یا نان سرو کنید.
بادمجان شکم پر شمالی
مواد لازم
- بادمجان: به مقدار دلخواه
- برنج: نصف پیمانه
- گردو: نصف پیمانه
- رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
- سیر: ۲ حبه
- پیاز: ۱ عدد کوچک
- سبزی معطر (شامل شوید، ترخون، جعفری): به مقدار دلخواه
- زردچوبه: به مقدار لازم
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: بادمجانها را بشویید و سر و ته آنها را جدا کنید. سپس آنها را در آب نمک قرار دهید تا تلخیشان گرفته شود. بعد از حدود ۳۰ دقیقه، بادمجانها را از آب خارج کرده و خشک کنید.
مرحله دوم: پیاز و سیر را رنده کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. گردو را چرخ کرده و به همراه سبزی معطر خرد شده به مواد اضافه کنید. رب انار، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را نیز به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
مرحله سوم: بادمجانها را از وسط نصف کرده و با قاشق، مواد میانی را داخل آنها قرار دهید و یک قابلمه مناسب انتخاب کرده و کف آن را کمی روغن بریزید. بادمجانهای پر شده را در قابلمه بچینید. به اندازه یک لیوان آب به قابلمه اضافه کرده و درب آن را ببندید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا بادمجانها به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بپزند.
نکات تکمیلی
- برای اینکه بادمجانها زودتر بپزند، میتوانید آنها را در آب جوش برای چند دقیقه قرار دهید.
- برای طعم بهتر، میتوانید از کمی آب نارنج یا آب لیمو ترش استفاده کنید.
- میتوانید بادمجانها را در فر نیز بپزید.
- اگر به رب انار دسترسی ندارید، میتوانید از رب گوجه فرنگی استفاده کنید.
- برای طعم تندتر، میتوانید از کمی فلفل قرمز استفاده کنید.
- برای اینکه بادمجانها زودتر بپزند، میتوانید آنها را در آب جوش برای چند دقیقه قرار دهید.
- برای طعم بهتر، میتوانید از ادویههای دلخواه دیگری مانند آویشن یا زیره نیز استفاده کنید.
- میتوانید به جای گوشت چرخ کرده از مرغ چرخ کرده نیز استفاده کنید.