طرز تهیه جلاتو بستنی ایتالیایی

در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه جلاتو بستنی ایتالیایی خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

جلاتو در زبان ایتالیایی از واژه جلاتوس گرفته شده است ، که به معنای سرد و یخ است ، همچنین واژه جلاتو در زبان ایتالیایی به معنی بستنی است، جلاتو یا بستنی ایتالیایی یکی از معروف ترین بستنی های کشور ایتالیا است که به علت بافت نرم تر و غلیظ تر ان نسبت به بستنی های دیگر طرفداران زیادی در سراسر دنیا دارد، این بستنی به روش های متفاوتی درست می شود.در این مطلب جلاتو را به ۳ روش شکلاتی،میوه ای ،وانیلی اموزش می دهیم.

طرز تهیه جلاتو بستنی ایتالیایی
طرز تهیه جلاتو بستنی ایتالیایی

 بستنی جلاتو شکلاتی

مواد لازم

  • نوتلا یا شکلات مایع ۱ شیشه
  • شیر پرچرب ۱ لیوان
  • شکر ۳ قاشق غذاخوری
  • موز ۴ عدد

طرز تهیه

مرحله اول

در ابتدا موزها را پوست بگیرید و در مخلوط کن قرار دهید تا به شکل پوره شوند.

مرحله دوم

یه قابلمه را روی حرارت قرار دهید و مقداری اب در ان بریزید تا به حالت جوش در بیاید و بخار کند، سپس یه پایه در ان قرار دهید و ظرف دیگری را روی پایه قرار دهید تا حرارت مستقیم به ظرف نخورد و فقط با حرارت اب ظرف گرم شود.

مرحله سوم

نوتلا را به همراه شیر و شکر در ظرف بریزید و هم بزنید تا مواد کاملا یکدست شوند، سپس موزهایی که در ابتدای کار به صورت پوره در اوردیم را به ان اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.

مرحله چهارم

در انتهای کار وقتی مواد کاملا با هم مخلوط شدند و بصورت یکدست درامدند، انها را درون ظرف بریزید، روی ان را با سلفون بپوشانید و ظرف را در فریزر قرار دهید.

مرحله پنجم

پس از یک ساعت جلاتو شکلاتی را از درون فریزر خارج کنید و با همزن کاملا هم بزنید، سپس روی ظرف را بپوشانید و در فریزر قرار دهید، هر یک ساعت ۳-۴ بار این کار را تکرار کنید تا بستنی شما اماده شود، سپس روی ان را تزیین کنیند و میل کنید.

جلاتو میوه ای

طرز تهیه جلاتو بستنی ایتالیایی
طرز تهیه جلاتو بستنی ایتالیایی

مواد لازم

  • شیر پر چرب ۵۰۰ میلی لیتر
  • خامه صبحانه ۲۰۰ گرم
  • زرده تخم مرغ ۲ عدد
  • ثعلب ۲ قاشق سوپ خوری
  • شکر ۲۰۰ گرم
  • توت فرنگی ۲۵۰ گرم
  • موز ۲۵۰ گرم
  • آبلیمو ۱۲۵ میلی لیتر
  • وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری

طرز تهیه

مرحله اول

در ابتدا موزها را پوست بگیرید و در مخلوط کن قرار دهید تا به شکل پوره شوند. سپس توت فرنگی ها را هم به همین روش به شکل پوره در بیاورید.

مرحله دوم

قابلمه را روی حرارت قرار دهید شیر و شکر را در ان بریزید و هم بزنید و اجازه دهید گرم شوند، همزمان ثعلب و زرده تخم مرغ را در ظرف دیگری بریزید و با همزن کاملا هم بزنید.

مرحله سوم

سپس شیر و شکر که گرم شدند را به ارامی به ظرف ثعلب و تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید، تا مواد کاملا با هم ترکیب شوند، مواد را مجددا به قابل برگردانید و به خوبی هم بزنید تا مواد یکدست شوند.

مرحله چهارم

مواد داخل قابلمه را در سه ظرف به سه قسمت مساوی تقسیم کنید، هر سه ظرف را روی حرارت کم قرار دهید ، به یک ظرف پوره موز، یک ظرف پوره توت فرنگی و ظرف دیگر ابلیمو را اضافه کنید.

مرحله پنجم

هر سه ظرف را روی حرارت کم قرار دهید و مدام هم بزنید، تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند، اجازه دهید مواد به غلظت مناسب برسند، سپس ظرف ها را از روی حرارت بردارید.

مرحله ششم

به هر سه ظرف به مقدار مناسب خامه و وانیل اضافه کنید و اجازه دهید خنک شوند، سپس روی ظرف ها را پوشانده و در فریزر قرار دهید.

مرحله هفتم

پس از یک ساعت ظرف های جلاتو میوه ای را از درون فریزر خارج کنید و با همزن کاملا هم بزنید، سپس روی ظرف ها را بپوشانید و در فریزر قرار دهید، هر یک ساعت ۳-۴ بار این کار را تکرار کنید تا بستنی شما اماده شود، سپس روی ان را با پودر پسته و تکه های میوه تزیین کنین و میل کنید.

جلاتو وانیلی

طرز تهیه جلاتو بستنی ایتالیایی
طرز تهیه جلاتو بستنی ایتالیایی

مواد لازم

  • شیر پر چرب ۵۰۰ میلی لیتر
  • خامه صبحانه ۲۰۰ گرم
  • زرده تخم مرغ ۲ عدد
  • ثعلب ۲ قاشق سوپ خوری
  • شکر ۲۰۰ گرم
  • آبلیمو ۱۲۵ میلی لیتر
  • وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری

طرز تهیه

مرحله اول

قابلمه را روی حرارت قرار دهید شیر و شکر را در ان بریزید و هم بزنید و اجازه دهید گرم شوند، همزمان ثعلب و زرده تخم مرغ را در ظرف دیگری بریزید و با همزن کاملا هم بزنید.

مرحله دوم

سپس شیر و شکر که گرم شدند را به ارامی به ظرف ثعلب و تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید، تا مواد کاملا با هم ترکیب شوند، مواد را مجددا به قابل برگردانید و به خوبی هم بزنید تا مواد یکدست شوند.

مرحله سوم

مواد داخل قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید ،و به صورت مداوم هم بزنید تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند، سپس مواد را از روی حرارت بردارید و در ظرف دیگری بریزید، به ان خامه و وانیل اضافه کنید، اجازه دهید مواد خنک شوند، روی ان را بپوشانید و در فریزر قرار دهید.

مرحله چهارم

پس از یک ساعت جلاتو وانیلی را از درون فریزر خارج کنید و با همزن کاملا هم بزنید، سپس روی ظرف را بپوشانید و در فریزر قرار دهید، هر یک ساعت ۳-۴ بار این کار را تکرار کنید تا بستنی شما اماده شود، سپس روی ان را تزیین کنین و میل کنید.

نکات کلیدی

۱- برای اینکه کالری بستنی کم شود می توانید به جای شکر از عسل استفاده کنید.

۲- برای تهیه جلاتو میوه ای می توانید از انواع میوه ها استفاده کنید.

۳-  برای اینکه جلاتو بافت نرم تری داشته باشد، حتما چند بار ان را از فریز خارج کنید، هم بزنید و مجددا در فریز قرار دهید.

۴-  بستنی جلاتو حداقل ۵ ساعت باید در فریزر بماند.

۵- قبل از سرو بستنی جلاتو مدتی قبل ظرف بستنی را از فریزر خارج کنید و اجازه دهید یخ ان باز شود.

۶- برای تزیین جلاتو می توانید از تکه های میوه، پودر پسته، پودر بادام، شکلات رنده شده استفاده کنید.