طرز تهیه رب گوجه
در این مطلب از مجله اشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه رب گوجه خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
رب گوجه فرنگی یکی از طعم دهنده ها و رنگ دهنده های غذایی محسوب می شود و در اکثر غذاهای سنتی و اصیل ایرانی مانند خورش قرمه سبزی، خورش قیمه و.. از رب گوجه فرنگی استفاده می شود. امروزه به دلیل عدم اعتماد به رب های کارخانه ای و وجود مواد نگهدارنده بهتر است رب گوجه فرنگی را خودتان تهیه کنید در ادامه با طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی وخوش طعم با ما همراه باشید.
طرز تهیه رب گوجه فرنگی به روش سنتی
مواد لازم
- گوجه فرنگی ۴ کیلوگرم
- نمک ۲۰ گرم
- روغن مایع ۵۰ گرم
- اب ۱ کیلوگرم
طرز تهیه
مرحله اول: رب گوجه فرنگی در زمان های قدیم به این روش تهیه می شده است در ابتدا گوجه فرنگی را بشویید و اجازه دهید خشک شود.
مرحله دوم: گوجه را خرد کنید و داخل ظرف مناسب بریزید سپس نمک به گوجه اضافه کنید و روی ظرف پارچه نخی نازک یا توری بگذارید و سپس زیر نور افتاب قرار دهید حدودا نصف روز طول می کشد تا گوجه ها اب بیاندازند.
مرحله سوم: پس از اینکه گوجه فرنگی ها اب انداختند دستکش به دست کنید و گوجه ها را با دست کاملا فشار دهید تا اب ان خارج شود.
مرحله چهارم: وقتی اب گوجه ها را گرفتید مواد را از یک صافی رد کنید تا دانه ها و پوست ان جدا شود سپس اب گوجه فرنگی را داخل قابلمه مناسب بریزید و با حرارت ملایم اجازه دهید بپزد.
مرحله پنجم: وقتی رب به غلظت مناسب رسید روغن مایع را به ان اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید اجازه دهید رب گوجه فرنگی کاملا غلیظ شود و سپس در ظرف شیشه ای بریزید و در یخچال یا فریزیر نگهداری کنید.
رب گوجه فرنگی با مخلوط کن
مواد لازم
- گوجه فرنگی ۴ کیلوگرم
- نمک ۲۰ گرم
- روغن مایع ۵۰ گرم
- اب ۱ کیلوگرم
طرز تهیه
مرحله اول: گوجه فرنگی ها را بشویید و خشک کنید سپس ان را به تکه های مناسب خرد کنید.
مرحله دوم: گوجه فرنگی ها را داخل مخلوط کن بریزید تا کاملا میکس شود سپس انها را از یک پارچه نخی تمیز یا صافی رد کنید تا تفاله های ان جدا شود و تنها اب گوجه باقی بماند (می توانید گوجه فرنگی ها را صاف نکنید و همانگونه بگذارید بجوشد).
مرحله سوم: اب گوجه را داخل قابلمه بریزید و کمی نمک به ان اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد و غلیظ شود.
مرحله چهارم: وقتی رب به غلظت مناسب رسید به ان روغن مایع اضافه کنید و شعله را خاموش کنید اجازه دهید کاملا خنک شود و سپس درون ظرف شیشه ای بریزید و در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
رب گوجه فرنگی با ابمیوه گیری
مواد لازم
- گوجه فرنگی ۴ کیلوگرم
- نمک ۲۰ گرم
- روغن مایع ۵۰ گرم
- اب ۱ کیلوگرم
طرز تهیه
مرحله اول: گوجه فرنگی ها را بشویید و اجازه دهید خشک شود سپس انها را خرد کنید و بوسیله ابمیوه گیری اب ان را بگیرید.
مرحله دوم: وقتی اب گوجه ها را گرفتید ان را از یک صافی تا پارچه نخی نازک رد کنید تا تفاله های ان جدا شود در ادامه اب گوجه فرنگی را به همراه نمک درون قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزد.
مرحله سوم: وقتی رب غلیظ شد روغن مایع را اضافه کنید و شعله را خاموش کنید و پس از خنک شدن در ظرف مناسب و جای خنک نگهداری کنید.
رب گوجه فرنگی با گوشت کوب برقی
مواد لازم
- گوجه فرنگی ۴ کیلوگرم
- نمک ۲۰ گرم
- روغن مایع ۵۰ گرم
- اب ۱ کیلوگرم
طرز تهیه
مرحله اول: گوجه ها را بشویید و داخل قابلمه با دو استکان اب اجازه دهید به مدت نیم ساعت بپزد.
مرحله دوم: بعد از نیم ساعت گوجه ها را بوسیله گوشت کوب برقی کاملا له و پوره کنید و از صافی رد کنید تا دانه و پوست ان جدا شود.
مرحله سوم: اب گوجه ها را داخل قابلمه بریزید و کمی نمک به ان اضافه کنید و بگذارید غلیظ شود و در اخر روغن مایع را اضافه کنید و شعله را خاموش کنید و پس از خنک شدن در ظرف شیشه ای و جای خنک نگهداری کنید.
رب گوجه فرنگی با چرخ گوشت
برای تهیه رب گوجه با چرخ گوشت باید گوجهها را با چرخ گوشت چرخ کنید. سپس آنها را در پارچه توری یا آبکش بریزید و خوب فشار دهید تا پوست و دانه گوجه جدا شود. در ادامه عصاره به دست آمده را در قابلمه بریزید و بجوشانید تا رب گوجه فرنگی شما آماده و غلیظ شود.
جلوگیری از کپک زدن رب گوجه فرنگی
چون رب خانگی حاوی مواد نگهدارنده نیست ممکن است سریعتر کپک بزند با رعایت این نکات ساده می توانید از خراب شدن رب جلوگیری کنید.
۱- حتما پوست ودانه های گوجه فرنگی را جدا کنید تا کپک نزند.
۲- در ظرف شیشه نگهداری کنید.
۳- در یخچال یا فریزر رب را نگهداری کنید.
۴- وقتی رب را درون ظرف شیشه ای می ریزید روی ان کمی روغن زیتون بریزید تا ماندگاری بیشتری داشته باشد.
چکار کنیم رب گوجه قرمز و خوش رنگی داشته باشیم؟
۱- در انتهای پخت کمی روغن به رب اضافه کنید.
۲- درب قابلمه را در زمان پخت روی ان نگذارید.
۳- اجازه دهید رب با حرارت ملایم بپزد تا ته نگیرد.
۴- از گوجه سالم وسفت و قرمز استفاده کنید.
نکات تکمیلی
۱- رب گوجه باید غلیظ و یکدست باشد. شل و آبکی بودن رب گوجه موجب کپک زدن آن میشود.
۲- حتما در دقایق آخر پخت، مقداری نمک به رب اضافه کنید. این کار موجب افزایش ماندگاری رب شما میشود.
۳- هیچ عنوان از گوجههای گلخانهای استفاده نکنید.
۴- هیچگاه درب قابلمه را روی آن قرار ندهید. این کار موجب تیره و بدرنگ شدن رب گوجه میشود.
۵- حتما از ظروف شیشه ای برای نگهداری رب گوجه فرنگی استفاده کنید.
۶- رب گوجه را زیاد نجوشانید چون موجب بدمزه شدن ان می شود.
۷- حتما در حین پخت رب را هم بزنید تا ته نگیرد.
۸- می توانید برای جلوگیری از خراب شدن رب گوجه کمی نمک بیشتری به ان اضافه کنید و هنگام پخت غذا نمکی به غذا اضافه نکنید.