طرز تهیه شیرینی لطیفه

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه شیرینی لطیفه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

شیرینی لطیفه یکی از انواع شیرینی های خامه ای خوشمزه و بسیار پرطرفدار ایرانی است. شیرینی لطیفه از دو تکه نان تهیه می شود که بین این دو تکه نان با خامه پر می شود ، احتمالا به دلیل لطافت نان های این شیرینی نامش را لطیفه گذاشته اند. طرز تهیه شیرینی لطیفه بسیار آسان میباشد ولی حاوی نکات مهمی می باشد که رعایت آن ها سبب به دست آمدن شیرینی با بافت نرم و لطیف می شود. این شیرین خوشمزه و محبوب اصالتا برای تبریز می باشد و میان تبریزی ها نیز طرفداران زیادی دارد.

طرز تهیه شیرینی لطیفه

مواد لازم برای تهیه شیرینی لطیفه

  • آرد : یک پیمانه
  • شکر: یک پیمانه
  • تخم مرغ: ۴ عدد
  • پودر قند و پودر پسته: مقداری برای تزیین
  • خامه قنادی:  به میزان لازم
  • وانیل:  ¼ قاشق چایخوری
  • بکینگ پودر:  نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه شیرینی لطیفه

طرز تهیه شیرینی لطیفه خامه ای

برای تهیه شیرینی لطیفه خامه ای ابتدا فر را روشن می کنیم و روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا گرم شود. تخم مرغ ها را جداگانه می شکنیم و زرده آن ها را از سفیده کاملا جدا می کنیم و سفیده ها را با همزن خوب می زنیم  بطوری که اگر ظرف را برگردانیم سفیده سفت شده باشد و از ظرف بیرون نریزد.بعد نصف شکر را کم کم به سفیده می افزاییم و مجددا با همزن خوب هم می نزیم تا یکدست شود.

سپس زرده تخم مرغ را در کاسه ای می ریزیم و باقی شکر و وانیل را به آن می افزاییم و با همزن خوب می زنیم تا مایه کرمی رنگی داشته باشیم.آن وقت مایه سفیده تخم مرغ را به مایه کرمی رنگ اضافه می کنیم و مواد را آرام در یک جهت هم می زنیم. آرد را چند مرتبه الک می کنیم تا نرم شود و بعد با بکینگ پودر مخلوط می کنیم و به مواد تخم مرغ اضافه می کنیم و به همان جهتی که مواد را هم زدیم مجددا در همان جهت مواد را مخلوط می کنیم تا مایه یکدستی داشته باشیم.

سپس سینی فر را بیرون می آوریم و کف آن کاغذ روغنی می اندازیم و مایه شیرینی را در قیف می ریزیم و به اندازه یک گردو از مایه قیف روی کاغذ روغنی به شکل یک دایره می ریزیم و با فاصله از یکدیگر باقی مایه شیرینی را به همین شکل روی کاغذ روغنی می ریزیم و سینی را در طبقه وسط  فر قرار می دهیم تا به مدت ۱۰ دقیقه شیرینی ها در فر پخته شوند.

این مورد مهم است که تا پخت کامل شیرینی ها اصلا درب فر را باز نباید بکنیم. زمانیکه شیرینی ها آماده شدند سینی را از فر بیرون می آوریم و صبر می کنیم تا شیرینی ها کمی خنک شوند.

پس از اینکه شیرینی ها کاملاً سرد شد مقداری خامه فرم گرفته  را در قیف ریخته و روی یک لطیفه بریزید و لطیفه دیگر را روی آن قرار دهید و با پودر پسته و پودر قند آن را تزئین کنید.