طرز تهیه شیرینی نان چرخی
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه شیرینی نان چرخی ، یکی از خوشمزه ترین شیرینی های سنتی ایرانی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
شیرینی های سنتی بسیار متنوع و بی شماری در تمام شهرهای ایران پخت می شود که بسیار پرطرفدار و قدیمی اند. یکی از شیرینی های اصیل ایرانی شیرینی نان چرخی است که برای مناسبت های خاص به خصوص عید نوروز تهیه می شود.
شیرینی نان چرخی یکی از شیرینی های خوشمزه، سنتی و اصیل قزوین است که البته در شهرهای دیگر هم تهیه می شود و نام این شیرینی به این دلیل است که بعد از آماده شدن خمیر باید آن را چرخ کنید. اگر می خواهید خودتان این شیرینی سنتی را در خانه درست کنید در ادامه با طرز تهیه شیرینی نان چرخی قزوین با ما باشید.
مواد لازم
- آرد قنادی ۱۲۵ گرم
- آرد برنج ۱۲۵ گرم
- روغن جامد ۹۵ گرم
- پودر قند ۹۰ گرم
- ماست ۴۰ گرم
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- بکینگ پودر ¼ قاشق چایخوری
- پودر هل ¼ قاشق چایخوری
- وانیل نوک قاشق چایخوری
- گلاب ۱ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه شیرینی نان چرخی
ابتدا پودر قند و روغن جامد را با همزن برقی به مدت ۵ دقیقه هم بزنید تا کرم رنگ شود. (باید از روغن کاملا جامد استفاده کنید اگر روغن شما نیمه جامد بود اول به صورت صاف در بیاورید).
سپس زرده تخم مرغ را به همراه پودر هل، وانیل و گلاب اضافه کنید و با همزن برقی مجدد هم بزنید. در ظرفی جداگانه ماست و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید تا بیکینگ پودر فعال شود سپس به مواد شیرینی اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
حالا آرد سفید و آرد برنج را با هم مخلوط کنید و به یکباره به مواد اضافه کنید و با نوک انگشت کمی ورز دهید تا خمیر نرم و لطیفی بدست بیاید. توجه داشته باشید نباید کف دست به خمیر بخورد و زیاد ورز دهید وگرنه به روغن می افتد و شیرینی در انتها خشک می شود.
بعد از اینکه خمیر به خوبی مخلوط و یکدست شد خمیر را به صورت گلوله در بیاورید و روی خمیر را با یک کیسه فریزر بپوشانید و بمدت ۱۲ ساعت در یخچال و یا جای خنک قرار دهید تا استراحت کند و منسجم شود. (در صورتی که می خواهید شیرینی با دو رنگ داشته باشید، خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و به یک از قسمت خمیر، مقدار کمی زعفران دم کرده غلیظ اضافه کرده و مخلوط کنید.)
برای چرخ کردن مواد باید از دستگاه مخصوص نان چرخی استفاده کنید که می توانید از لوازم قنادی های تهیه کنید و یا قالب آن را گرفته و در چرخ گوشت برقی خود قرار داده ولی باید از دو نفر کمک بگیرید زیرا به دلیل برقی بودن دستگاه، سرعت آن بالا می رود و اگر هیچکدام را در دسترس نداشتید شیرینی را با کاتر مستطیل قالب بزنید.
در ادامه برای تزئین شیرینی ها می توانید روی آن پودر پسته و یا تخم خرفه بپاشید. فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا گرم شود.
سینی فر را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه با دمای ۱۷۵ درجه در فر قرار داده تا شیرینی ها پخته و اطرافشان طلایی شود. بعد از خنک شدن کامل آنها از روی سینی جدا کنید. شیرینی ها در ظرف مورد نظر بچینید و با چای سرو کنید.
چند نکته
- ماست نباید آبکی یا شل باشد.
- نان چرخی ها را می توانید به رنگ های متفاوت با استفاده از پودر کاکائو و زعفران و ساده تهیه کنید.
- نان چرخی را می توانید در ظرف درب بسته به مدت طولانی در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
- برای صاف کردن روغن جامد باید روغن را بگذارید تا ذوب شود سپس داخل شیشه ریخته و اجازه دهید در دمای محیط خنک شده و در یخچال بگذارید تا سفت شود.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه شیرینی قرابیه خوشمزه به روش اصیل تبریزی
- طرز تهیه شیرینی ملکه بادام خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه شیرینی نارگیلی مجلسی و خوشمزه
- طرز تهیه شیرینی بهشتی خانگی و خوشمزه
- طرز تهیه شیرینی قیطونی خانگی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه کیک روانی ترکیه با شربت مخصوص
- طرز تهیه کیک روانی پرتقالی ، کیک خوشمزه ترکی